FC Union a reușit cel mai bun joc al sezonului în partida cu Athletico Floreasca, disputată luni la 1 Decembrie. Echipa lui Ștefan Mirea s-a impus cu scorul de 4-2 și a ajuns la cel de-al patrulea succes consecutiv.

FC Union - Athletico Floreasca 2-1 / Cristian Tănase
Cristian Tănase a înscris golul de 2-1 cu o execuție pe care nu mulți o reușesc, indiferent de nivelul competițional

Meciul a început favorabil gazdelor, care au avut o prestație colectivă de invidiat. Ocaziile la poarta apărată de Beutler s-au consemnat repede și primul gol a fost marcat în urma unei erori defensive de care a profitat Leo Tănase. Acesta a pasat altruist în dreapta și Sorin Nițu (13) a deschis scorul.

Oaspeții au reacționat și în urma unei centrări a lui Dragoș Florea, Dumitrache a restabilit egalitatea. Însă aceasta nu a durat prea mult, deoarece Cristian Tănase (24) a executat impecabil, la vinclu, o lovitură liberă de la 25 de metri. Zece minute mai târziu s-a produs desprinderea. Porojanu a centrat pentru Sorin Nițu, șutul autorului primului gol a fost blocat, însă mingea a ajuns în centrul careului la Leo Tănase (33) și acesta a trimis în poartă pentru 3-1. Oaspeții au redus diferența înainte de pauză prin Grigoraș și repriza secundă se anunța una deschisă oricărui rezultat.

Echipa din Floreasca a încercat să pună presiune pentru a forța egalarea, dar s-a descoperit periculos de mult în apărare. Astfel, ocaziile mari și mai numeroase ale reprizei secunde s-au consemnat tot la poarta lui Beutler, dar și Florin Boia a avut partea sa de intervenții salvatoare pentru FC Union.

În ciuda numărului mare de ocazii, nu s-a mai înscris decât o singură dată, atunci când Porojanu a centrat în fața porții și Sorin Nițu a realizat dubla.

În urma acestui succes, FC Union a urcat pe poziția a 5-a în clasament, la un singur punct de locul 3, ocupat de Metal Plast Jilava și la patru puncte de locul 2, pe care se află Floreasca. În ultimele două runde ale turului, FC Union va întâlni, la 1 Decembrie, pe Arsenal Old-Boys (12) și Victoria (9).

FC UNION: Boia – Anghel, D. Dumitru, G. Tănase, M. Rusu, L. Popescu – Nițu, Stoica, Cr. Tănase, Porojanu – L. Tănase.
Rezerve: Tăerel, Gigârtu, R. Tudor, Mirea, Teodorescu
Antrenor: Ștefan Mirea

 

ATHLETICO FLOREASCA: Beutler – Joița, Cotiga, Bărbulescu, Panait – Joițoiu, Grigoraș, T. Cristea, Dumitrache – Dr. Florea, Paraschiv
Rezerve: Sultănescu, Stanciu, Gherbezan, Di Salvatore, Ov. Bălan, Dragomir, Ov. Mara, Berchez
Antrenor: Ștefan Dumitrache