Așa își verifici contul la pariuri online în câteva minute / Sport București

S-a mai zis aici cât de important este să respecți solicitarea operatorului și să îți verifici corect contul la pariuri online. Procedura durează doar câteva minute și te scutește de un război pe care oricum nu ai cum să îl câștigi.

La scurt timp după ce termini operațiunile de deschidere a unui cont la o casă de pariuri online, ești înștiințat că trebuie să îți verifici identitatea. Nu este un moft al bookmakerului. Potrivit legii, conturile de pariuri neverificate în termen de 30 de zile de la deschidere trebuie închise, iar banii existenți în acele conturi trebuie transferați în „visteria” statului, fără ca jucătorul să aibă posibilitatea de a-i recupera.

O operațiune obligatorie

Procesul de verificare a identității se numește KYC (Know your customer) și reprezintă un pas obligatoriu de parcurs la fiecare operator licențiat ONJN. Sunt mai multe motive întemeiate pentru care nu se poate altfel. În primul rând, statul are oarecum sub control tentativele de spălare de bani prin intermediul pariurilor sportive. În al doilea rând, autoritățile se asigură că nu te eschivezi de la plata impozitului pentru eventualele câștiguri.

Mulți pariori evită pariurile online deoarece nu vor să își expună datele la o casă de pariuri pe Internet. Și le expun, însă, când semnează orice alt contract, iar precauția excesivă în acest caz nu se justifică în contextul în care datele personale și tranzacțiile financiare sunt protejate cu SSL (Secure Sockets Layer). Toate documentele sunt stocate electronic într-un mediu securizat cu acces restricționat la nivel înalt. Dacă ai încredere în angajatul unei bănci, de ce nu ai avea și în reprezentantul unei case de pariuri, care are semnat cu siguranță un contract de confidențialitate?

Documentele solicitate în mod obișnuit

Așa îți verifici contul la pariuri online în câteva minute (2)

Nu are sens să continuu cu argumentele. Cert este că eu am mai multe conturi la case de pariuri online de mai bine de zece ani și nu am avut nicio experiență neplăcută în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal. Nu am auzit de vreo problemă nici de la prietenii care pariază.

În general, după ce termini procedura de înscriere, operatorii îți solicită următoarele documente:

  1. 1. O copie după un act de identitate – buletin, pașaport sau permis de conducere. În imagine trebuie să apară toate cele 4 colțuri ale documentului, iar pozele trebuie făcute fără blitz. Neclaritatea pozei împiedică validarea contului. Cel mai bine este să scanezi documentele.
  2. 2. O dovadă a metodei de plată utilizate. Dacă folosești un card bancar, trebuie să trimiți o copie față / verso. Se pot cere dovezi și după portofele Skrill / Neteller sau alte metode de plată.
  3. 3. O dovadă a adresei – o factură de utilități pe numele tău sau un extras de cont bancar detaliat care să conțină adresa ta. Cele mai multe agenții solicită această dovadă atunci când dorești să faci o retragere.

Citește cu atenție mesajul primit de la operator, pentru că în el se specifică ce tip de fișiere sunt acceptate și care este dimensiunea maximă a acestora (de obicei 10 mega). Imaginile pot fi încărcate direct pe platformă, în secțiunea rezervată contului, sau pot fi trimise pe email.

Verificarea contului nu se face instant

Reprezentanții caselor de pariuri online au prezentat cele mai frecvente motive pentru care sunt respinse documentele trimise de pariori. În top sunt cardurile nesemnate și diferențele dintre adresa din cartea de identitate și cea completată pe site, la deschiderea contului.

Este bine să acorzi importanță acestui proces și să trimiți documentele din timp. Procedura de verificare poate lua câteva zile. Dacă trimiți în ziua a 28-a, de exemplu, aproape sigur vei dona statului banii din cont și nici nu vei mai putea paria pe respectiva platformă. Repet: durează doar câteva minute să faci două-trei poze și să trimiți un email.