Viitorul Domnești a început sezonul cu patru meciuri tari și tot atâtea înfrângeri. Cu un lot care a suferit schimbări importante, cu doar câteva săptămâni înaintea debutului turului de pe Ilie Oană, echipa lui Virgil Andronache a avut nevoie de timp pentru reglarea relațiilor de joc.

Viitorul Domnești - Concordia II Chiajna 4-3

Primele puncte au fost obținute în runda a 5-a la Mioveni, în urma succesului categoric cu scorul de 5-1. A urmat o remiză pe teren propriu cu Astra II la capătul unui joc din care se puteau obține toate cele trei puncte.

Cel mai categoric eșec a fost înregistrat în etapa a 7-a în piscina de la Popești-Leordeni, cu scorul de 5-0. Pauza din program din etapa a 8-a, ca urmare a retragerii din competiție a celor de la Urban Titu, a fost de bun argur. De atunci, Viitorul Domnești nu a mai experimentat amărăciunea înfrângerii, ci doar gustul victoriei și dezamăgirea remizelor înregistrate în partidele cu CS Tunari și Flacăra Moreni, ambele fiind avute în mână de Cîrjan & Co.

Venind vorba de Daniel Cîrjan, căpitanul Viitorului este și golgheter la zi al seriei a 3-a, cu 10 reușite, alături de Sergiu Arnăutu de la Petrolul.

Ieri, în partida cu Concordia II Chiajna, Daniel Cîrjan a transformat cu sânge rece ambele lovituri de pedeapsă, cea de-a doua chiar în ultimele secunde ale jocului.

Meciul cu echipa antrenată de Marin Dună a început perfect pentru Viitorul Domnești, cu un gol marcat în minutul 4. Cosmin Novac a șutat din interiorul careului printre picioarele unui fundaș, mingea a lovit bara și a intrat în plasă în partea opusă.

Inexplicabil, fiind doar minutul 5, Viitorul Domnești a cedat oaspeților inițiativa construcției și Concordia nu a refuzat. Iar în minutul 25 era deja în avantaj pe tabelă. Egalarea s-a produs după un sfert de oră de la startul jocului, când o minge trimisă cu capul din careu a fost deviată făcând imposibilă evitarea golului. Cel de-al doilea gol al oaspeților a fost înscris cu un șut de la 16 metri, după trei încercări ratate de a degaja mingea. Scorul nefavorabil a obligat Viitorul Domnești să revină mai convingător în ofensivă, dar nu a reușit până la pauză să mai schimbe ceva.

După pauză, mai ales după introducerea lui Vlad Bărbulescu, Viitorul a început să pună presiune și a trecut de câteva ori pe lângă egalare. Însă, tot Concordia a înscris, în urma unei faze simple, finalizată cu un șut imparabil, o foglia seca expediată de R. Șerban (62) de la 20 de metri.

La 3-1, Concordia părea desprinsă în câștigătoare, însă cu zece minute înainte de final, jucătorii din Chiajna și-au pierdut luciditatea. Minutul 80 s-a dovedit fatidic, cu o desfășurare a evenimentelor cum rar se vede în fotbal într-un timp atât de scurt.

Mai întâi, un henț inutil la centrul terenului a lăsat Concordia în inferioritate. Imediat, mingea a ajuns în stânga careului oapeților și scăpată de sub control în corner. În fața porții, Vlad Bărbulescu a fost luat în brațe ca la lupte libere, încă dinainte ca lovitura de la colț să fie executată, iar în momentul centrării lui Daniel Cîrjan, atacantul a fost trântit la pământ. Un nou cartonaș galben, a doua eliminare și un penalty din care Daniel Cîrjan a redus diferența la 3-2.

Cu doi oameni mai puțin, Marin Dună a ales să se apere supraaglomerat, până la final, doar de câteva ori vreun jucător rătăcit al Concordiei depășind centrul terenului.

Însă, până să se organizeze Concordia pe noile poziții defensive, Luca Andronache a centrat perfect la prima bară și Vlad Bărbulescu (82) a restabilit egalitatea.

Viitorul Domnești și-a păstrat luciditatea și nu s-a aruncat peste adversar, ci a încercat să desfacă cu răbdare apărarea adversă, chiar și atunci când cele 4 minute de prelungire păreau că se vor scurge fără efect pe tabelă. Însă, la ultima fază, Gabriel Dumitrescu a pătruns în careu pe partea stângă, a protejat bine mingea și a fost faultat aproape de linia de fund a terenului. Daniel Cîrjan a executat lovitura de pedeapsă cu siguranță și astfel Viitorul Domnești a obținut cea de-a 4-a victorie din acest sezon, care o aduce la egalitate de puncte (15) cu Concordia II Chiajna.

Având în vedere condițiile speciale în care a începutul sezonul, clasarea pe locul 7 la finalul turului, la doar 2 puncte de locul 4, reprezintă o comportare foarte bună pentru echipa din Domnești. Și dacă ne reamintim, nici rezultatele din turul sezonului precedent nu au fost cu mult mai bune, Viitorul Domnești fiind clasată pe locul 6 la finalul anului 2016 cu 19 puncte, acumultate în 13 meciuri față de cele 12 disputate în acest tur.

Însă, în perioada de iarnă e de așteptat să intervină noi modificări în lotul pregătit de Virgil Andronache. Unii jucători vor pleca, probabil, la echipe din Liga 2, alții poate că vor reveni la Domnești, iar alții își vor relua locul în echipă după accidentările care nu le-au permis să evolueze în prima parte a campionatului.