Procesul în care Pandurii Lignitul Târgu Jiu solicită un sac de bani publici a fost suspendat în urma apelului formulat de Progresul București la încheierea de respingere ca inadmisibilă a cererii de intervenție accesorie.
La termenul din data de 20 februarie, instanța Curții de Apel Craiova nu a avut de ales și a suspendat procesul în conformitate cu prevederile art.64 alin.4 din Codul de Procedură Civilă. Dosarul va fi trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru judecarea apelului.
Pentru a pronunța soluția de respingere a cererii de intervenție accesorie, instanța a reținut că Progresul nu ar avea interes în dosar, cu toate că obiectul acestuia este reprezentat de bani publici și, în acest caz, orice persoană fizică sau juridică din România are un interes, mai mult decât evident, cu privire la modul cum se distribuie și se cheltuie fondurile publice.
Evident, pe cei care conduc sau au condus Pandurii timp de 20 de ani i-a cam luat cu amețeală. Blatul era făcut și sacul cu bani publici era ca și urcat în căruță.
Progresul București și justiția din Oltenia
Semne serioase de întrebare cu privire la imparțialitatea instanțelor din Oltenia au fost ridicate deja în presa locală din Gorj.
Judecătoarea de la Tribunalul Gorj care s-a pronunțat ca instanță de fond și a dat câștig de cauză Pandurilor era deja cu decizia de pensionare în buzunar, iar presa locală a semnalat o posibilă relație de prietenie cu avocata care a depus cererea în numele Pandurilor.
Nici completul de la Curtea de Apel Craiova care a respins ca inadmisibilă cererea de intervenție accesorie formulată de Progresul București nu este străin de problematica Pandurilor, anul trecut având pe rol o cauză din dosarul de insolvență. Practic, dacă ar fi admis cererea de intervenție a Progresului completul ar fi trebuit să se pronunțe împotriva propriilor hotărâri. Nu prea sună bine.
Însă, nu trebuie să ne mire. Așa e la olteni, totul în devălmășie, după legea junglei.
Pe cine reprezintă Marin Golea?
Reacțiile lui Marin Golea și Marin Condescu au fost extrem de savuroase, demonstrând practic că nu au priceput nimic din cererea de intervenție a Progresului București. Sau se prefac că nu înțeleg.
Administratorul special Marin Golea s-a apucat ieri la un post de radio local să îl calomnieze și să îl jignească pe Tudor Iacov, președintele Progresului București. Evident, o reacție de individ care nu are noțiunea de legalitate. În schimb, acesta dă dovadă că are imaginație, ce e drept bolnavă, acuzând public Progresul București, Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj de conjurație împotriva Pandurilor. Detalii puteți citi și asculta AICI și AICI.
Ceea ce este de neînțeles în toată poveste este faptul că administratorul special, reprezentantul asociaților în procedura insolvenței, se comportă de fapt ca un reprezentant al intereselor creditorilor, în special ale creditorului Marin Condescu. În aceste condiții, asociații ar trebui să îl zboare imediat din funcție și să numească un administrator special care să le reprezinte cu adevărat interesele.
Intervenția Progresului provoacă harakiri în Consiliul Local Tg. Jiu
Venind vorba de Marin Condescu, acesta a lansat, voalat, în ultima săptămână, un șantaj și o amenințare către Consiliul Local Târgu Jiu. Amenințarea are ca fundament contractul de comodat încheiat între autoritățile locale și Pandurii cu privire la dreptul de folosință al stadionului Municipal, în acest fundament este extrem de șubred pentru a cere sumele la care visează și le vehiculează fostul lider sindical cu probleme penale grave.
Șantajul se referă direct la situația semnalată de Progresul București, cu privire la faptul că Pandurii a funcționat 20 de ani exact ca o gaură neagră, în afara legilor cunoscute de om.
Concret, Condescu a pus public în vedere Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu că dacă susține în continuare intervenția formulată de Progresul își face harakiri. Unde bate Condescu? Direct pe poartă, deoarece Consiliul Local Târgu Jiu, în mod nelegal și ilegal, a participat și a contribuit cu fonduri publice, timp de 20 de ani, la asociația Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Situație similară și pentru Consiliul Județean Gorj, doar perioada de participare fiind mai scurtă.
Revenind la declarațiile lui Marin Golea acesta a scăpat doi porumbei la radio. Acesta a povestit despre o discuție curtată cu Răzvan Burleanu în care au fost atinse două probleme. Prima se referă la Progresul București și din relatarea lui Golea reiese că președintele FRF dă relații despre un membru afiliat al FRF depășindu-și grav atribuțiile, ba, mai mult, împrăștie informații false.
Progresul ar fi dat FRF în judecată pentru o factură de curent! Cine minte: Golea sau Burleanu
Astfel, Golea spune că Răzvan Burleanu l-ar fi informat cu privire la procesele pe care Progresul le are cu FRF, dintre care ultimul ar avea ca obiect o factură de curent pentru care FRF ar fi plătit prea mulți bani. Fără nicio urmă de îndoială, minciuna aparține fie lui Golea, fie lui Burleanu, deoarece un proces cu un astfel de obiect nu există pe rolul instanțelor din România.
Cel de-al doilea porumbel scăpat de Golea e mult mai gras, dar și penal. Administratorul special a dezvăluit practic o conjurație formată din Pandurii (reprezentată de Golea) și FRF (reprezentată de Burleanu) formată cu scopul de a prejudicia statul.
Concret, Golea a cerut FRF să nu-i vireze banii care i se cuvin în contul bancar pentru că acesta este blocat de ANAF și ar ajunge direct la bugetul statului. Suma în discuție este în cuantum de 10.000 de euro. Un mizilic, în comparație cu prejudiciul de zeci de milioane de euro cauzat de Pandurii statului în cei 20 ani de funcționare nelegală.