Bogdan Barbu a fost omul meciului din Liga 2 dintre Academica Clinceni și Dunărea Călărași, contând pentru prima etapă. Cu o dublă și un assist, dar nu numai, mijlocașul a cucerit asistența, inclusiv pe cei zece fani veniți de la Călărași, care l-au felicitat cu fair-play la finalul meciului.

Bogdan Barbu / Academica Clinceni - Dunărea Călărași 4-1

Bogdan Barbu a fost transferat, împreună cu Alexandru Văduva și Cătălin Găină, la începutul săptămânii de la Viitorul Domnești. Barbu a fost integralist, în timp ce Văduva a intrat în repriza secundă, iar fundașul central Găină a rămas pe banca de rezerve.

Barbu și Văduva au arătat că nu au nevoie de o perioadă de adaptare pentru a se integra și au avut o evoluție convingătoare. Intrat pe teren în minutul 60, Văduva și-a îndeplinit sarcinile tactice încredințate, evoluând practic fără greșeală.

În prima repriză, în tabăra gazdelor s-a făcut simțit tracul debutului, echipa antrenată de Erik Lincar având o prestație crispată, iar jucătorii au lăsat impresia că încă își caută poziția în teren.

Dunărea Călărași părea o echipă solidă, având în componență câțiva jucători cu experiență. Însă, chiar dacă a condus la pauză cu 1-0, prin golul marcat de Silviu Pană, echipa lui Adrian Iencsi mai are mult de muncă până va putea emite pretenții.

În repriza secundă, Erik Lincar și-a repoziționat forțele și, după zece minute, Constantinescu a restabilit egalitatea, în urma unei intercepții la 40 de metri de poarta lui Cezar Lungu.

La următoarea fază de atac a gazdelor, Barbu așează mingea la 20 de metri pentru șutul lui Ștefan Drăghici și Academica trece în avantaj.

BOGDAN BARBU ÎNCHIDE TABELA

Faza meciului a fost realizarea lui Bogdan Barbu (63). Mijlocașul a driblat și a fentat tot ce a întâlnit în cale, l-a obligat pe Cezar Lungu să iasă mult din poartă și a înscris cu calm pentru 3-1. Apoi, în minutul 70, Barbu a închis tabela cu un șut plasat la colțul lung, mingea lovind bara înainte de a intra în poartă.

O victorie importantă pentru moralul echipei lui Erik Lincar, aflată încă în formare. Din acest motiv nimeni nu trebuie să se culce pe laurii acestui succes. Campionatul este la început și fiecare meci va fi greu, indiferent de numele adversarului. Poate cu excepția Forestei Suceava.

“Momentan, noi suntem o echipă tânără, care încearcă să își găsească cadența, omogenitatea. Le-am ținut un discurs motivational prin care să găsim soluțiile optime să desfacem apărarea adversă.

Sunt extrem de bucuros pentru acești băieți ai mei, care au făcut un efort supraomenesc pentru a întoarce rezultatul. Sunt mulți jucători de excepție care la un moment dat, zic eu, pot face pasul la Liga I.

Eu îmi doresc foarte mult să ne ferească Dumnezeu de accidentări, va fi foarte important pentru noi”, a declarat Erik Lincar, în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu”.

ACDEMICA CLINCENI – DUNĂREA CĂLĂRAȘI 4-1

ACADEMICA CLINCENI: Niga – Samson, I. Tătaru, Bg. Matei, Pulhac, Gab. Simion, Al. Lazăr, Şt. Drăghici, M. Constantinescu (cpt.), Bg. Barbu, Val. Mihai
Rezerve: Ed. Ispas – Balgiu, Gliga, Al. Văduva, M. Şandru, M. Ion, Găină
Antrenor: Erik Lincar

DUNĂREA CĂLĂRAȘI: C. Lungu (cpt.) – Ţenea, Mardare, Bg. Şandru, Ibrian, Drăghiceanu, Andr. Puşcaşu, Sil. Pană, Danciu, Preoteasa, Val. Alexandru
Rezerve: Gab. Popa – Sil. Matei, Kanda, Fl. Niculae, Al. Pop, Dincă, Velici
Antrenor: Adrian Iencsi

Comments are closed.