Claudiu Baboia a emis un comunicat către DigiSport, unde fusese invitat al prietenului Dan Filoti, acum câteva zile, prin care își arogă, împotriva unei sentințe definitive, funcția de secretar general al AMFB.
Din start trebuie spus că domnul Baboia amestecă 20% adevăr și 80% dezinformare, făcând cinste patronilor spirituali de la Redivivus.
Începem cu adevărul din comunicatul scremut, probabil, la presiunea FRF, care se simte vizată de următoarea salvă de argumente: „Întrucât, aşa cum am spus, AMFB nu a fost parte în respectivul proces, hotărârea în cauză nu ne-a fost comunicată, astfel încât nu putem comenta mai mult„.
Corect! Hotărârea nu a fost încă comunicată AMFB, dar urmează să-i fie comunicată, așa cum va fi comunicată și FRF.
Acum hai să trecem la treabă și să desființăm punct cu punct intoxicarea produsă de aceeași minte strălucită care a inițiat și cesionarea creanței AMFB față de Progresul către o persoană fizică.
- În primul rând, informaţia conform căreia preşedintele AMFB nu are şi nici nu a avut drept de semnătură este una falsă, rezultată din interpretarea unei persoane fără studii juridice, a considerentelor dintr-o hotărâre judecătorească pronunţată într-un proces în care AMFB nu a fost parte.
Interpretarea respectivă aparține unei persoane cu studii juridice și care, însumat, are mai mulți ani de studii superioare decât are tot așa-zisul Comitet Executiv al AMFB. Mai mult, persoana respectivă a participat activ în Parlamentul României la redactarea textelor proiectelor legislative timp de mai mulți ani, mult mai mulți decât are MM de studii juridice, inclusiv la cel ce urma să devină Legea 69/2000. Oricum acesta este un aspect marginal. Esențial e următorul aspect: are MM mai multe studii juridice decât doamna judecător Maria Magdalena Țocu? Cea care a anulat două contracte semnate de Marian Lumînare și Claudiu Baboia în numele și pe seama AMFB și o hotărâre a Comitetului Executiv a AMFB? Cu siguranță, nu! Hotărârea nu este opozabilă AMFB, ci domnilor Lumînare și Baboia.
- Însă, cele două cereri de încuviinţare a executării silite împotriva AS FC Progresul Bucureşti au fost admise în dosarele 6748/301/2016 şi 13891/301/2017, în acest moment clubul fiind executat silit, fără a formula contestaţie la executare.
Am dat linkul către dosarele indicate în comunicat. Primul nu are legătură cu AMFB și Progresul. Probabil a uitat domnul Baboia numărul dosarului finalizat acum de Tribunalul București. Prietenul Guli știe de ce și ce urmează. Contestație la executare există în al doilea dosar și nici mama executorului judecătoresc nu poate face un pas fără a verifica identitatea părților.
- Nu există niciun risc cu privire la desfăşurarea competiţiilor organizate de AMFB, aşa cum nu există nici în privinţa actelor privind organizarea acestor competiţii, să fie anulate. Nu există niciun risc cu privire la desfăşurarea competiţiilor organizate de AMFB, aşa cum nu există nici în privinţa actelor privind organizarea acestor competiţii, să fie anulate.
Strict pe frază, acest risc există, dar fără să fie vorba neapărat de dreptul de semnătură al numitului Lumânare Marian. Niciunul dintre așa-zișii membri ai Comitetului Executiv nu au drept de semnătură, deoarece Tribunalul București prin Decizia Civilă nr.1519 A din data de 09.10.2014 a trimis AMFB definitiv la plimbare în frunte cu Vasile Avram și Comitetul Executiv. Dintr-o eroare materială, grefa Judecătoriei Sectorului 6 a înscris în registrul special Comitetul Executiv în componența cu Vasile Avram președinte. O eroare materială care va fi cât de curând corectată. Dacă nu e așa cum susținem noi, AMFB poate oricând să publice încheierea sau decizia prin care Comitetul Executiv a fost validat de instanță. Mai mult, putem vorbi nu doar de o eroare materială, ci și de un fals grosolan în acte publice, deoarece în ceea ce privește componența Comitetului Executiv nu este precizat numărul documentului, iar în ceea ce privește schimbarea sediului, apare încheierea ca fiind pronunțată de Judecătoria Sectorului 6, cu toate că este vorba de cea a Sectorului 3 (dosarul 16372/301/2015).
4. Imediat după alegerile din luna ianuarie 2016, întreaga documentaţie pentru înscrierea modificărilor în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor a fost depusă la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Din păcate, hotărârea de admitere a cererii a fost pronunţată abia în aprilie 2017, din cauza unor contestaţii introduse de acelaşi club, AS FC Progresul Bucureşti, contestaţii care au determinat suspendarea judecăţii. În acest moment, contestaţiile au fost respinse definitiv, clubul fiind executat silit pentru recuperarea cheltuielilor de judecată, iar hotărârea pronunţată în prima instanţă are autoritate provizorie de lucru judecat.
Na-na. Atâtea studii juridice pe capul uzurpatorilor și să nu știe că autoritatea provizorie de lucru judecat nu se aplică în acest caz. De ce? Simplu: Vizează fondul, motiv pentru care nici nu au fost înscrise modificările în registrul special până la soluționarea apelului. Mai mult, în apelul făcut de Sultănoiu a fost susținută această idee și instanța s-a pronunțat. Până la înscrierea în registrul special Lumînare și Baboia nu pot încheia acte juridice în numele și pe seama AMFB.
5.Domnul Vasile Avram încă figurează ca preşedinte în Registrul Naţional ONG deoarece modificările în acest registru nu se fac decât prin înlocuirea unor informaţii. Mai exact, menţiunea vechiului preşedinte este radiată abia în momentul în care noul preşedinte este înscris. Însă calitatea de preşedinte reiese din hotărârea Adunării Generale, din înscrierea în Registru, aceea fiind doar pentru opozabilitate faţă de terţi.
Mențiunile din registru nu se radiază, doar se adaugă unele noi cu data la care intră în vigoare, conform încheierii sau deciziei.
Trecând însă peste panica pe unitate stârnită de modul categoric în care și-au furat-o uzurpatorii pe propria acțiune, de care acum susțin că nu știu nimic cu toate că dorm în pat cu cesionarul, putem spune că, până acum, s-au făcut câteva erori de orientare în spațiul instanțelor de judecată din partea celor care contestă anumite decizii luate pe seama și în numele AMFB și FRF. Situația se va schimba radical și vom indica exact procedura ce trebuie urmată, conform deciziilor definitive pronunțate în ultimii ani.