Viitorul Domnești a disputat trei meciuri de pregătire în compania a două formații din Liga 2. Adversarele, Academica Clinceni și CS Afumați, vor lua startul la sfârșitul acestei săptămâni într-o nouă ediție a eșalonului secund.

Academica Clinceni - Viitorul Domnești 0-3 / Gol Cosmin Novac

Echipa lui Andronache și-a menținut palmaresul pozitiv în confruntările amicale cu Academica Clinceni. Primul meci a avut loc pe 19 iulie, la Domnești, după ce Viitorul a învins o altă formație din Liga 2, CS Balotești, cu scorul de 4-3.  Viitorul a condus cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Vlad Bărbulescu. Însă, avantajul nu a putut fi apărat și egalitatea a fost restabilită până la pauză. În repriza secundă, s-a jucat în același ritm, dar nu s-a mai înscris.

Sâmbătă, la Clinceni, Viitorul Domnești a câștigat cu 3-0. Un rezultat foarte bun pentru moral, dar care nu reflectă fidel desfășurarea jocului. Unicul gol al primei reprize a fost marcat de Dumitrescu (33), după o pasă spectaculoasă a lui Vlad Bărbulescu. Gazdele au avut o serie de ocazii, avându-l în prim-plan pe Constantinescu. Nu a fost ziua experimentatului fotbalist pentru că golul nu a vrut să se lipească de atacant. Nici măcar în ultimul minut, când a trimis în bara laterală.

Repriza secundă a fost mai săracă în situații clare la cele două porți, însă Viitorul a marcat de două ori. Mai întâi, Novac (72) a beneficiat de o pasă servită de Bărbulescu și a trimis la colțul lung, iar Barbu (90) a stabilit scorul final, după o cursă solitară și un șut plasat de la 16 metri.

Meciul cu CS Afumați a avut o desfășurare aproape simetrică, dar inversă. Programată la o zi după primul meci cu Academica, vineri de la ora 11.00, confruntarea a fost adjudecată clar de formația din Liga 2, cu scorul de 4-0. De altfel, deznodământul era clar după primele 12 minute, când scorul era deja 3-0. Viitorul a avut partea ei de ocazii, dar nu a fost ziua în care să și marcheze.

VIITORUL DOMNEȘTI, TREI SĂPTĂMÂNI PÂNĂ LA START

Viitorul Domnești demonstrează că are o echipă bună de Liga 2, având în lot mulți jucători U21, dar s-ar putea să apară probleme în Liga 3, unde va fi nevoită să joace cu trei juniori născuți în 1998. Lotul nu e deloc numeros, astfel că vor fi sigur probleme, nedorite de nimeni, dar inevitabile, din cauza accidentărilor. În cele trei săptămâni rămase până la startul Ligii 3, obligatoriu, trebuie găsite soluții pentru completarea lotului.

Dacă CS Afumați pare să aibă un lot consolidat și gata de startul în Liga 2 de la Mioveni, nu același lucru se poate spune despre Academica. Antrenorul Eric Lincar caută în continuare cele mai bune soluții și a testat mai mulți jucători în ultimul meci amical. Iar adversarul din prima etapă nu e deloc unul comod, la Clinceni urmând să vină în vizită Dunărea Călărași.

Comments are closed.