Decizie importantă pentru fotbalul din Capitală luată astăzi de Tribunalul București în dosarul 45516/3/2017. Instanța a decis desființarea ordonanțelor procurorilor și completarea urmăririi penale împotriva lui Eremia Andrei Răzvan și Rădulescu Gabriel Lucian, președintele și, respectiv, finanțatorul clubului Progresul 1944 Spartac, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art.290 din Codul Penal, dare de mită!

Progresul - Spartac / Tribunalul București / Urmărire penală / Dare de mită

Dosarul vizează mituirea, sezonul trecut, a doi jucători de la AS FC Progresul București de către cei doi conducători ai Spartac cu scopul, mărturisit ulterior de față cu mai mulți martori, de a nu-și apăra corect șansele în meciurile directe. Banii au fost dați în tranșe pe parcursul a aproximativ patru luni.

Chiar dacă procurorii au considerat că nu există suficiente elemente constitutive ale infracțiunii de dare de mită, astăzi au fost contraziși de instanța judecătorească.

Progresul 1944 Spartac mai este implicat într-un caz penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală Anticorupție. Este vorba de tentativa de mituire a arbitrului partidei Progresul 1944 Spartac – Regal Sport, din play-off-ul Ligii 4, de către “secretarul general” al AMFB Claudiu Baboia, cu scopul de a favoriza echipa condusă de Eremia și Rădulescu.

AS FC Progresul București a sesizat în numeroase rânduri atât AMFB, cât și FRF, cu privire la practicile ilegale ale celor de la Spartac, însă conducătorii acestor foruri i-au acoperit permanent, devenind practic complici. Nici până în ziua de azi, clubul Progresul București nu a primit niciun răspuns la sesizări așa cum prevede legea.

Astăzi, președintele Burleanu a dat cu subsemnatul la secția 9 Poliție într-un dosar care vizează infracțiunea de nepunerea în aplicare a hotărârilor judecătorești definitive. Și aici e groasă și e doar începutul, deoarece există cel puțin alte 3-4 dosare mult mai grele cu prejudicii de sute de mii de euro, inclusiv la DNA.

Vom reveni, în curând, cu amănunte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here