În cursul anului 2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de următorii inculpați:

Marian Lumanare si Claudiu Baboia
Marian Lumînare și Claudiu Baboia, conducători fără drept de semnătură pe actele juridice ale AMFB

— Baboia Claudiu-Gabriel, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită;

— Drăgan Claudiu, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită;

— Stana Dorin, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită;

— Vlădulescu Ionuț-Gabriel, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită;

Din actele de urmărire penală efectuate până la momentul actual, a reieșit faptul că, la data de 19.05.2017, în interesul Asociației Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, într-un hotel din mun. Suceava, Vlădulescu Ionuț Gabriel i-a remis suma de 13.500 de lei, promisă anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava — Sepsi Sf. Gheorghe, pentru a favoriza prima echipă (la momentul respectiv UTA Bătrana Doamnă ARAD și Sepsi Sf. Gheorghe erau contracandidate în Liga a II-a pentru promovarea directă în Liga I).

La realizarea acestui demers au contribuit și inculpații Drăgan Claudiu și Stana Dorin, director sportiv, respectiv secretar în cadrul Asociației Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, în timp ce inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel, secretar al Asociației Municipale de Fotbal București, a intermediat contactul dintre arbitrul în cauză și Vlădulescu Ionuț Gabriel.

De asemenea, la data de 02.06.2017, inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel i-a oferit suma de 3000 de lei arbitrului partidei de fotbal Progresul Spartac — ACS Regal, din Liga a IV-a, pentru a favoriza prima echipă, iar ulterior i-a remis suma de 1000 de lei.

Prin ordonanța procurorului din data de 04.10.2017 s-a dispus reținerea inculpatului Baboia Claudiu Gabriel, iar la data de 05.10.2017 a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București în vederea luării măsurii arestării preventive a inculpatului Baboia Claudiu Gabriel pe o durată de 30 de zile.

Față de inculpații Drăgan Claudiu și Vlădulescu Ionuț-Gabriel s-a dispus în cauză măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Activitatea de urmărire penală este continuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală Anticorupție.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul instituțional al Federației Române de Fotbal — Departamentul Integritate și Antifraudă.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII CU PUBLICUL DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUCUREȘTI

4 COMENTARII

  1. Doi penali. Cand Tudor Iacov trambita in presa ca astia doi au falsificat Procesul Verbal de la Adunarea Generala de Alegeri, unii spuneau ca este nebun, altii spuneau ca este procesoman. Inca de la inceput astia doi au plecat cu falsuri si nenorociri. Unii se faceau ca nu vad (aia care au mancat baboi cu lumanarea in mana), altii dormeau linistiti (ca deh le dadea baboi cate o lumanare si un turneu de organizat), altii spuneau ca nu ii intereseaza (si asa este, sunt si specimene care se lasa condusi de penali). Doar Iacov s-a incapatanat si a demonstrat ca astia doi sunt penali. Unul este retinut, probabil ca cel care isi asuma tot ce facea baboi, urmeaza (pentru ca el stia tot ce facea subalternul lui).

  2. Doi penali. Cand Tudor Iacov trambita in presa ca astia doi au falsificat Procesul Verbal de la Adunarea Generala de Alegeri, unii spuneau ca este nebun, altii spuneau ca este procesoman. Inca de la inceput astia doi au plecat cu falsuri si nenorociri. Unii se faceau ca nu vad (aia care au mancat baboi cu lumanarea in mana), altii dormeau linsistiti (ca deh le dadea baboi cate o lumanare si un turneu de organizat), altii spuneau ca nu ii intereseaza (si asa ete, sunt si specimene care se lasa condusi de penali). Doar Iacov s-a incapatanat si a demonstrat ca astia doi sunt penali. Unu este retinut, probabil ca cel care isi asuma tot ce face baboi, urmeaza (pentru ca el stia tot ce facea subalternul lui).

Comments are closed.