În această seară, GSP a prezentat cazul juniorului Radu Drăgușin, care a refuzat să semneze contractul impus de Regal Sport.

Regal Sport Dragusin

Trecând peste faptul că avem un articol cu autor necunoscut, ne frapează faptul că fundașul central este considerat un „puști minune”. Faptul că poartă bandorala unui lot național pe mână nu înseamnă automat că e vreun Maldini. Meritul aparține cuplului Badea-Florică, care acum speră că obțină bani în urma unui transfer. Și al prietenilor din FRF.

Juniorul Drăgușin nu e rău, dar nici senzațional. Nici Chiricheș nu e vreo sculă, însă câștigă niște milioane de euro anual. Deci, există interes și premize pentru o țeapă de proporții epice.

Totuși, mult mai interesant este cazul din punct de vedere regulamentar, cel puțin pentru noi, decât interesul real sau presupus al italienilor de la Juventus.

Prin intermediul art.14 din Regulamentul pentru Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal foarte mulți juniori talentați s-au lăsat de fotbal, de sportul pe care-l iubeau. Cu ani în urmă, refuzul de a semna contractul impus de clubul la care juniorul era legitimat echivala cu o suspendare de 2 ani din activitate. Cei mai frumoși ani.

Acum, FRF își arogă rol de tribunal al muncii și anulează contracte de muncă, prin faptul că obligă juniorul să rămână legitimat ca amator la clubul la care evolua la împlinirea vârstei de 16 ani.

Din acest punct de vedere, FRF este o organizație de criminalitate organizată, deoarece se ocupă cu traficul de persoane, de minori. Patronată de marele maestru Răzvan Burleanu.

Toate cauzele vizând presupusa obligativitate de a semna contractul impus de club care au ajuns la TAS au fost soluționate în favoarea jucătorilor și, mai mult, politruk-ilor de la FRF li s-a impus să modifice RSTJF în conformitate cu Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană.

Evident, ca și în cazul Mareș, situația lui Drăgușin va fi rezolvată la Lausanne unde Florică nu are nicio influență.

Însă, dacă FRF și comisiile jurisdicționale subordonate și subjugate de interese materiale ar respecta măcar propriul regulament, rahatul creat de administrația Burleanu nu ar ajunge până în Elveția.

Prostiile cu adeverințe medicale eliberate în fals sau real nu sunt necesare. Realitatea este simplă. Prevederile art.14 din RSTJF nu sunt aplicabile cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori. Din câte cunoaștem, Regal Sport nu participă în nicio competiție de seniori, locul din Liga 4 fiind, practic, cedat pe 30 de mii euro glorioasei armate române, care nu a mai învins nimic de la bătălia în izmene de la Mărășești.

QED: Nu ești club cu echipă profesionistă de fotbal, nu poți încheia contracte de profesionist cu jucători de fotbal! Limpede?

Noi vom continua să expunem abuzurile pe care FRF și cluburile le comit, în cârdășie, împotriva tinerilor fotbaliști pe care pretind că îi ajută. Până ce art. 14 și 21 din RSTJF nu vor fi abrogate, pentru că sunt anticonstituționale și ilegale, fotbalul românesc nu va avea viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here