Primele trei meciuri ale etapei a doua din Liga 4 s-au încheiat cu rezultatele scontate. Carmen s-a impus la limită la Metaloglobus II, CSA nu a avut ce alege din Sportul II, iar Academia, gazdă în deplasare, nu a avut adversar din moment ce a fost și echipa oaspete.

Antrenorul Petruș Pârvu (pe care-l salutăm la revenirea în competiția bucureșteană cu o parte dintre elevii săi de la Chitila) mai are de lucrat și trebuie să le explice fundașilor să nu se mai ferească de adversar și atacanților că trebuie să tragă pe poartă. În plus, dacă un adversar este eliminat nu înseamnă că echipa ta a rămas în inferioritate și trebuie să te aperi.

Informăm comentatorul Dolce Sport 2, un fin cunoscător al eșaloanelor inferioare, că arbitrul partidei poartă numele de Cristian (Cezar este și el arbitru, dar are câțiva ani mai puțin decât fratele său) Georgescu. Iar pe nr.7 de la Academica, fost junior al lui Dinamo, Adrian Mitea, nu Mitrea. În plus, meciul a fost sub nivelul Ligii a 4-a București, nu peste. Noroc că AMFB a reușit să elimine din timp echipele puternice din competiție, iar Sportul II e mult sub nivelul din sezoanele precedente. În concluzie, un meci slab, fără pic de determinare și angajament. Singurul care s-a ridicat la nivelul ligii sale a fost chiar centralul.

Săptămâna trecută, am asistat la un meci de Liga 5, mult mai interesant și mai disputat, între Power Team și VK Soccer, scor 2-2.

________________________

O veste de ultima! AFC Rapid, nou-promovată în Liga 4, mai are un pas până la retragerea sau excluderea din competiție! Noi am anticipat că, în urma unor manevre de culise, după modelul Frăția („umblat” la antrenori și jucători), AFC Rapid nu va încheia acest sezon. Decizia înțeleaptă, în condițiile în care oricum va fi fost exclusă de AMFB pe parcursul turului, este să se retragă cu fruntea sus, cu mesajul „Singuri împotriva tuturor!”.

AFC Rapid s-a retras din Liga 4

Însă nici sezonul nu se simte bine, deoarece mai multe cluburi iau foarte serios în calcul varianta retragerii din competiție, refuzând rolul de pioni în piesa absurdă regizată de uzurpatori.

Nu trece săptămâna și constatăm noi grave încălcări ale ROAF comise de cluburi, sub oblăduirea unor personaje ciudate, fără calitate, din sediul AMFB. În runda a doua din Liga 4, meciul dintre Termo și Academia se va disputa pe stadionul Dinamo, în această seară, cu începere de la ora 17.00. În mod evident, Termo nu avea nici forța financiară, nici conexiunile necesare pentru a închiria arena din Ștefan cel Mare.

Conform biletelor emise de EvenTim, evenimentul este organizat de Asociația AS SC Rapid Redivivus, beneficiar direct al sumelor încasate din vânzarea biletelor, cu toate că aceasta nu este o structură sportivă. Spunem beneficiar direct pentru că indirect vor beneficia și alte entități, probabil, inclusiv Termo.

Deci cash-ul încasat trebuie mai întâi să ajungă în contul asociației reprezentate de Generalul SRI (r) Vasile Mălureanu, prezentat de ProSport ca un specialist în dezinformare-manipulare școlit de Securitate de la 18 ani. Strânsa colaborare dintre acesta și personajele ciudate din sediul AMFB poate explica în mare măsură protecția de care se bucură uzurpatorii din partea unor autorități ale statului. În materialul următor vom reveni, astăzi, cu probele care vor pune punct debandadei de la AMFB și nici mama Securității nu-i va mai scăpa pe cei vinovați.

După aprobarea nestatutară a cererii de înscriere în Liga 4 a Academiei Rapid, acum asistăm la încălcarea deliberată a art.9, alin.3 din ROAF: „Echipele nu pot renunţa la dreptul lor de organizare a jocurilor în favoarea echipelor adverse şi nici nu pot juca meciul din organizare proprie pe terenul echipei adverse”.

Nu e prima dată, sezonul trecut, Spartac a beneficiat de aceeași îngăduință neregulamentară.

La Academia Rapid sunt și oameni care vor să respecte regulamentele, însă, din păcate, aceștia sunt în minoritate și, momentan, proiectul pe care doresc să-l dezvolte nu are câștig de cauză.

Iată programul meciurilor din liga 4, etapa 2:

METALOGLOBUS II – CARMEN 1-2
vineri, ora 17.00
Stadion: Metaloglobus
Arbitru: Theodor Oancea
Asistenți: Răzvan Marin și Raluca Sîrghi
Rezervă: Nicolas Spînu

SPORTUL II – UM CSA 0-4
vineri, ora 17.00
Stadion: Olimpic
Arbitru: Sorin Ifrosa
Asistenți: Gabriel Grama și Adrian Stancu
Rezervă: Cătălin Ducman

TERMO – ACADEMIA 0-2
vineri, ora 19.00
Stadion: Dinamo
Arbitru: Cristian Georgescu
Asistenți: Alin Briceag și Andrei Dumitrescu
Rezervă: Constantin Vlad

PROGRESUL 2005 – COMPREST 1-7
sâmbătă, ora 17.00
Stadion: Olimpic
Arbitru: Constantin Vlad
Asistenți: Narcis Ularu și Nicolas Spînu
Rezervă: Gabriel Florea

VENUS – SPARTAC II 1-4
sâmbătă, ora 17.00
Stadion: Coresi
Arbitru: Alexandru Ion
Asistenți: Alin Briceag și Daniel Belu
Rezervă: Maria Valusescu

ROMPRIM – FC ASALT 4-4
sâmbătă, ora 17.00
Stadion: Romprim
Arbitru: Constantin Deaconu
Asistenți: Bogdan Chiripuci și Răzvan Marin
Rezervă: Claudiu Bucur

CS FC DINAMO – TRICOLOR FC 0-3
sâmbătă, ora 17.00
Stadion: Dinamo (sintetic)
Arbitru: MArian Pană
Asistenți: Gabriel Grama și George Sotir
Rezervă: Iustin Isac

AFC RAPID – VICTORIA 2-0