
Într-un interviu acordat Prosport, antrenorul Daniel Isăilă spune că nu-i place „Gașca Nebună”, porecla Sportului Studențesc și vrea să scape cât mai repede de ea .
„Urăsc porecla pe care o are Sportul şi încercăm să scăpăm cât mai repede de ea! Da! Ştiu că este un fel de brand al Sportului acest pseudonim, dar mie nu îmi place. Adică nu agreez faptul că aceşti jucători pot învinge orice echipă, dar în acelaşi timp pot şi pierde împotriva oricui. Trebuie să schimbăm această situaţie, pentru că o dată inoculată ideea în mintea fotbaliştilor, ei devin prea euforici după o victorie importantă şi riscă să piardă apoi puncte mult mai accesibile”, a fost declarația tehnicianului.
Din fericire pentru Isăilă ceea ce face acum nu reprezintă altceva decât consolidarea acestui brand, deoarece „Gașca Nebună” a apărut oarecum într-un moment asemănător, în urmă cu mai bine de 12 ani, la trecerea dintre milenii, fiind lansată de suporterii clubului din Regie.
Aceasta s-a făcut auzită prima oară în peluză, în anii de final ai secolului 20, după o lungă perioadă de criză a clubului, cauzată de lipsa acută de finanțare, tradusă printr-un dezinteres total al jucătorilor față de performanță. Sportul Studențesc se zbătea în subsolul Diviziei B și era la un pas de retrogradare. După un meci de pomină disputat pe Rocar, în care doar Diniță, Pădureț și încă doi fotbaliști au fost în teren trup și suflet pentru Sportul Studențesc, noul finanțator a decis că a venit timpul să se despartă de veterani și a dat credit total tinerilor promovați, pe rând, de antrenorii Mihail Marian, Gabi Balint, Ioan Andone și Gheorghe Mulțescu.
Așa a apărut, practic peste noapte, „Gașca Nebună”, din care făceau parte doar câțiva „bătrâni”, pentru a da o brumă de experiență grupului masiv de puștani format din Eduard Stăncioiu (în prezent la CFR Cluj), Răzvan Stanca (Steaua), Bogdan Pătrașcu (Astra Ploiești), Octavian Chihaia (liber), Constantin Secăreanu (Sportul Studențesc II), Florentin Cruceru (Juventus București), Liviu Rusu (Gaz Metan Severin), George Galamaz (CFR Cluj), Gigel Bucur (Kuban Krasnodar), Cristian Ciubotariu (liber), Cristian Irimia (Sportul Studențesc II), Ionuț Mazilu (Arsenal Kiev), Răzvan Farmache (Sportul Studențesc), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Valentin Negru (Petrolul Ploiești).
Sub comanda lui Gabi Balint, debutant în funcția de antrenor principal, echipa prinde consistență și presa o alintă „Copiii lui Balint”, însă pentru Regie ea este deja „Gașca Nebună” care, indiferent de numele adversarului ieșit în cale, aborda jocul numai la victorie, făcând în același timp un spectacol de calitate. La finalul sezonului, după un retur foarte bun, Sportul a terminat pe locul 3 în liga a doua, iar Balint acceptă, din păcate, funcția de antrenor secund la Galatasaray.
Începutul sezonului 2000-2001 îl găsește pe banca tehnică pe Ioan Andone, iar „Gașca Nebună” se dezlănțuie, mătură aproape tot în cale, termină turul pe primul loc și se califică în semifinalele Cupei României. Andone pleacă din Regie la FC Bihor și este înlocuit de Gigi Mulțescu pentru partea a doua a sezonului. Sportul Studențesc nu pierde niciun meci în retur și obține promovarea matematic cu trei etape înainte de finalul campionatului, la Constanța, pe terenul contracandidatei Farul.
Presa a preluat apelativul „Gașca Nebună” după debutul fulminant în sezonul 2001-2002 al primei divizii, 3-0 cu Petrolul Ploiești, toate golurile fiind marcate de Ionuț Mazilu, intrat pe teren cu zece minute înainte de finalul meciului. Dar presa a dat alte conotații scandării auzită din peluza suporterilor, conotații schimbate, în timp, în funcție de evoluția echipei, mai ales după sezonul 2005-2006, la finalul căruia „Gașca Nebună” a terminat pe locul 4, dar a fost retrogradată pentru că FRF și LPF au decis că retragerea licenței, după ce aceasta fusese acordată în termenele stabilite de UEFA, a fost justificată, chiar dacă la dosar nu apăruseră elemente noi. A fost ultimul sezon de vis al Capitalei, când primele patru poziții ale clasamentului au fost ocupate în ordine de Steaua, Rapid, Dinamo și Sportul Studențesc, iar FC Național s-a clasat pe locul 6, după CFR Cluj.

Așa că Daniel Isăilă nu are de ce să urască „Gașca Nebună”, deoarece aceasta nu înseamnă inconstanță, ci performanță. Isăilă ar trebui să fie mândru că în meciul de la Piatra Neamț a arătat că are potențialul să repete o istorie frumoasă. Un grup tânăr de jucători, sprijinit de câțiva veterani, care joacă un fotbal plăcut ochiului cu gândul numai la victorie. Această echipă nu poate să poate în Regie decât un singur supranume.
Așa a arătat Sportul Studențesc în prima etapă din 2012: C. Lungu – Beța, Cioranu, Patriche, Farmache – V. Lazăr, A. Lungu, Novac, Ferfelea (cpt) – Nistor (87 Șerban), Dobre (90 D. Lung)
Farmache este singurul supraviețuitor al campaniilor de la începutul anilor 2000, iar Patriche și Ferfelea ai celei din 2006, cu observația că lor li se pot alătura, în orice moment, Curelea și Varga.