Articolul publicat ieri a avut un ecou important, din moment ce am stat cu telefoanele lipite de ureche toată ziua. Cei mai mulți dintre cei ce ne-au contactat au cerut lămuriri cu privire la răspunderea pecuniară. Dar am aflat și un amănunt care ne-a scăpat.

Anunare Lumînare

Mâine, Lumînare pune la vot doar un singur loc de reprezentant al cluburilor de Liga 4. Dar nu în Adunarea Genrală, ci alături, într-o bisericuță, evident, nestatutară. Acum se clarifică un pic situația, deoarece e clar că personajul coborât din tabloul anilor 50 țintește deja unanimitate în Comitetul său.

Are cineva vreo îndoială că, la votul minoritar și nestatutar al cluburilor din Liga 4 va ieși cel ce în urmă cu doi ani a luat mită de la Rădulescu? Bere și milioane! Noi, nu!

Însă, în continuare vom arăta, conform Statutului, cine are, în mod normal, drept de vot într-o Adunare Generală a AMFB. Este vorba de membrii afiliați, care participă în competițiile oficiale organizate de AMFB sau FRF (art.24 alin 1 și 2).

Mai mult, nu se poate vota doar pe baza actului de identitate (așa cum zice Lumînare), ci pe baza delegației emise de Consiliul Director al clubului (dacă la ședință participă altă persoană și nu președintele clubului) sau a extrasului din Registrul Național ONG (art.24 alin.4).

La sesizarea depusă în luna septembrie la MTS am atașat și un tabel cu situația cluburilor bucureștene care participă la competițiile oficiale (cele cu clasament) organizate de AMFB. Alături de acestea, au drept de vot în Adunarea Generală a FRF, conform art.24, și cluburile cu activitate exclusivă de fotbal feminin înscrise în Liga 3, organizată de FRF, respectiv, Progresul București și Dream Team. Numai că, unele dintre cluburile participante în competițiile oficiale organizate de AMFB au fost înscrise nestatutar și deci nu pot avea calitate de membru afiliat și, în consecință, nici drept de vot.

Până acum nu am primit niciun fel de răspuns din partea MTS, dar, după ce vom depune și sesizarea, mult mai consistentă, cu privire la activitatea FRF și vom aștepta scurgerea termenului legal, nu vom ezita să depunem două plângeri penale la DNA pe numele ministrului Dunca. E inevitabil!

După cum se poate lesne observa, doar 50 de cluburi au, în acest moment, dreptul statutar de a participa la votul privind alegerea Comitetului Executiv. Iată lista cluburilor care erau înscrise în competițiile oficiale AMFB în luna octombrie:

LISTĂ CLUBURI AMFB

Oricine participă fără drept de vot și votează într-o Adunare Generală, statutar convocată (ceea ce nu se va întâmpla mâine), comite un abuz.