La sediul AMFB s-a reunit astăzi Comitetul Executiv într-o formulă de patru persoane. Pe ordinea de zi s-a aflat stabilirea componenței competițiilor Liga 4 și Liga 5.
Din start trebuie menționat că niciuna din cele patru persoane prezente la ședință nu are calitate de membru al Consiliului Director al AMFB, deoarece judecătoria competentă nu s-a mai pronunțat prin încheiere cu privire la modificarea componenței acestuia din anul 2007.
La sezătoare, componența Ligii 4 s-a stabilit astfel: 11 echipe participante din sezonul trecut și 5 promovate din Liga 5.
Cele 16 echipe sunt: Electroaparataj, Comprest, Progresul, Sportul Studenţesc II, Metaloglobus II, Venus, Electrica, Victoria, Frăţia, Termo, Romprim, Progresul 2005, Olimpic, AS Tricolor, Atletico Bucureşti şi Atletico de Madrid Bucureşti.
VK SOCCER, EXCLUSĂ DE AMFB DIN LIGA 4 ÎN BAZA UNEI HOTĂRÂRI DE NEPROGRAMARE NECOMUNICATĂ!
După cum se poate observa, din componenţa Ligii 4 din sezonul trecut lipsesc Unirea Tricolor, CS LSM şi VK Soccer.
Cea mai interesantă situaţie este creată de neincluderea celor de la VK Soccer în Liga 4. Cu toate că au depus cerere de înscriere şi au îndeplinit toate condiţiile. În schimb, au fost promovate echipe care nu îndeplinesc criteriul integrităţii competiţiilor. Modelul de urmat a fost stabilit de FRF. Atât la nivelul Ligii 1, cât şi la nivelul Ligii 2. Drept de participare au doar echipele retrogradate la finalul sezonului trecut – studiu de caz ACS Poli Timișoara.
Însă și mai interesant este alt aspect. Cu toate că decizia de excludere a VK Soccer prin Hotărârea 1157/CD/2015-2016 a rămas definitivă, aceasta a fost luată în baza Hotărârii 1083/CD/2015-2016. La această Hotărâre clubul VK Soccer nu a primit comunicarea motivației. Astfel, calea de atac a apelului este încă în termen. Motivul invocat pentru care nu a fost programată în campionat echipa VK Soccer a fost neplata baremelor de arbitraj. Motivul real a fost refuzul celor care conduc AMFB, fără a avea calitate legală, de a primi banii în cont. Iar dovada plății există și poate fi făcută publică oricând. Ce a fost scris pe site-ul oficial al AMFB nu constituie comunicare, deoarece nu sunt precizate termenul și calea de atac.
Ce va urma se va adăuga la maldărul de litigii din capul AMFB, iar culpa aparține exclusiv celor care refuză ca activitatea asociației să intre, în primul rând, în legalitate.