România U15 a învins joi selecționata similară a Moldovei cu scorul de 3-0. Golurile au fost înscrise după pauză de Sima (52), Pocol (78) și Baiaram (80+1).

Romania U15 - Moldova U15

Dacă privim doar scorul putem spune că lucrurile se îndreptă într-o direcție bună, însă suntem extrem de circumspecți. Mai ales din cauza modului în care înțelege FRF să organizeze activitatea loturilor, dar și în ceea ce privește comunicarea. Nu în exterior, ci în interiorul fotbalului. Evident, articolul publicat în urma primului meci amical cu Moldova i-a usturat pe mulți.

Pe la Casa Fotbalului am multe contacte, unele cunoscute public, altele mai puțin. Pe scurt, mi s-ar reproșa faptul că în condițiile în care nu am fost la meci am comentat mult prea acid prima acțiune a lotului U15. De unde am cunoscut unele detalii și comentarii din tribună? Simplu. Mi-am bazat afirmațiile pe relatarea unui vechi colaborator din Piatra, care a fost la meci, dar și pe informațiile acumulate în ultimii ani cu privire la efectivul de juniori născuți în 2002 pe care îl avem, cel puțin în București și zonele limitrofe.

Ce mi-a spus un fost coleg a fost confirmat de alte persoane prezente la meci. Dacă au o problemă cu cele relatate, cei de la FRF au în mână un argument foarte convingător: înregistrarea video a meciurilor. Postarea pe YouTube, de exemplu, durează o jumătate de oră.

Nu e prima dată și nici nu va fi ultima când îmi bazez materialele și pe relatările unor colaboratori în care am încredere deplină.

Astăzi de exemplu, mi-a mai dat un amănunt interesant, de care uitase marți. Meciurile s-au disputat pe teren sintetic. Pe o mochetă mai proastă decât carpeta cu Răpirea din Serai. Și aici intervine o problemă gravă de organizare, care afectează toți copiii convocați. Poate că evoluția lor a fost mai împiedicată și din cauza condițiilor oferite, majoritatea fiind obișnuiți cu terenuri bune, fie de iarbă, fie sintetice.

Cred că organizatorii acțiunii din această săptămână pot să răspună la o întrebare simplă. De ce componenții lotului U15 n-au putut beneficia de condițiile excelente oferite de bazele de la Buftea și Mogoșoaia? Mai ales că acestea găzduiesc tot felul de competiții care nu au caracter de performanță. Noi știm răspunsul, dar iar se urzică profesioniștii, așa că așteptăm mai întâi unul oficial…

România U15 (marți): Horeboiu – Grosu, Drăgușin (cpt.), Dicu, Florică (Trucă, 61) – Grameni, Crivac (Păvăluc, 78) – Sima (Pocol, 49), Dumitrescu (Badea, 61), Bani – Iana (Cârjan, 61)

România U15 (joi): Sava (Chirilă, 79) – Grosu (Badea, 41), Drăgușin, Mocioacă (Dicu, 41), Florică (Trucă, 41) – Grameni, Pănoiu (Borcea, 41) – Sima (Păvăluc, 56), Cîrjan (Baiaram, 56), Bani (Stan, 70) – Iana (Pocol, 48)