Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni, cu toate că aproape 7,5 milioane de români i-au spus sictir! Deci cu 2,3 milioane mai mulți decât cei care i-au încredințat în 2009 cel de-al doilea mandat presidențial. Tactica basistă pentru a-și păstra scaunul a fost simplă, dar nu îi aparține. Îndemnul de a nu participa la vot pentru a evita demiterea, a avut efectul scontat într-o perioadă în care oamenii sunt mai mult preocupați de distracție, decât de ceea ce vor face după concediu.
Eu sper ca cei care nu au ieșit la vot să se trezească peste o lună șomeri și cu recuperatorii la ușă, iar pensionarii care s-au înfruptat din pomana Porcului să iasă pe cale naturală din sistem, așa cum le-a dorit d-atâtea ori Băsescu.
Curvele care conduc Uniunea Europeană s-au opus vehement organizării referendumului în două zile, ceea ce ar fi asisgurat cu siguranță cvorumul pentru validarea demiterii lui Băsescu. Însă, în 2003, când a fost votată actuala Constituție a României nu au avut nicio obiecție ca procesul electoral să se desfășoare pe durata a două zile, pentru că atunci aveau tot interesul ca mizeriile introduse în prima lege a țării să fie adoptate. Într-o armonie totală, partidele ce se autointitulează democratice, adversare de moarte în 2012, au băgat, în noaptea dintre cele două zile, cot la cot cu UDMR, buletine de vot în urne pentru a legitima abjecția. La final, cu toate eforturile făcute, nu au reușit să strângă decât 55% dintr-un total de 17.842.103 alegători înscriși în liste. Numai la București, a apărut după o zi pe alta o diferență de participare de peste 200.000 de alegători, tradusă în voturi nule.
Interesant că, în timp ce românii se împuținează, numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale rămâne oarecum constant. La alegerile presidențiale din 2009 numărul acestora a crescut la 18.303.224, în timp ce acum, în iulie 2012, pe liste au fost înscrise 17.984.621 de persoane, cu toate că din ultimul Recensământ rezultă că populația stabilă a României este de 19.042.936.
Dacă luăm în considerare că din ultimul număr se scad cei aproximativ 4 milioane de români fără drept de vot, rezultă că pe listele electorale permanente ar trebui să se regăsească maximum 15 milioane de alegători.
Însă toate acestea sunt doar amănunte. Ceea ce e mai important la acest moment e că nicio forță politică din România nu a arătat că are capacitatea de a organiza ceva cum trebuie, mai ales USL-ul care și-a ales prost momentul să se joace.
În concluzie, punând cap la cap toate evenimentele petrecute de la începutul noului mileniu, pot spune că România are o Constituție impusă prin fraudă, ceea ce anulează orice act oficial din țara asta adoptat în numele ei, inclusiv tratatul de aderare la Uniunea Europeană, Băsescu nu mai are nici cea mai mică legitimitate de a rămâne în funcția de președinte, iar guvernul USL condus de Victor Ponta este de departe cea mai incapabilă administrație pe care a avut-o România de la stăpânirea fanariotă încoace.