Unirea Dobroești a dat o replică bună, în prima repriză, formației antrenate de Daniel Iftodi, Agricola Borcea.

Unirea Dobroești - Agricola Borcea 1-3 / Ionuț Fărâmă și Paul Teutu
Paul Teutu (Unirea Dobroești) a stabilit scorul pauzei, iar Ionuț Fărâmă (Agricola Borcea) pe cel final

Complexul Sportiv Ion Țiriac găzduiește în acest week-end noi meciuri amicale. Vineri, Academica Clinceni a remizat, scor 1-1, cu CS Tunari.

Sâmbătă, de dimineață, juniori lui Dinamo au jucat în paralel două meci. La Granitul, au întâlnit pe ProTeam, iar peste gard s-au duelat cu Metaloglobus II.

De la ora 12.00, Unirea Dobroești a fost gazdă pentru Agricola Borcea. Antrenorul formației din Liga 3, Daniel Iftodi, și-a completat lotul cu încă patru jucători de la Viitorul Domnești, astfel că în Călărași s-a mutat cel mai numeros contingent de studenți.

Astfel, pe lista celor care probabil vor îmbraca tricoul galben în retur îi regăsim pe Ionuț Vreme, Mario Văduva (portari), Alexandru Iordănescu, Alexandru Rădulescu, Ionuț Fărîmă, Mihai Tudor, Mărgărit, Alexandru Văduva și Gabriel Dumitrescu.

Din acest punct de vedere, pe locul doi se situează Academica Clinceni care a încorporat un contingent de 6 studenți: Octavian Vâlceanu, Ionuț Baniță, Cătălin Găină, Bogdan Barbu, Paul Pațurcă și Mihai Dobrescu. Ultimul a făcut un meci convingător în partida amicală cu FC Voluntari II, disputată miercuri, reușind o dublă. De asemenea, golgheterul academicienilor, după plecarea lui Constantinescu, Bogdan Barbu, a contribuit cu două pase decisive la victoria cu scorul de 4-2.

Unirea Dobroești, prestație bună în prima repriză

Revenind la meciul disputat astăzi, trebuie spus că Unirea Dobroești a reprezentat o surpriză plăcută. Chiar dacă nu putea emite pretenții la victorie, formația din Liga 4 Ilfov a dat o replică consistentă, mai ales în prima repriză.

Culorile Unirii sunt apărate de câțiva jucători cu ștate vechi în fotbalul românesc, însă atenția ne-a fost atrasă, în special, de cei trei jucători care în urmă cu un an și câteva luni jucau pentru Electroaparataj. Între buturi, Nicușor Velicu ne-a confirmat previziunile și a crescut mult. O prestație sigură în prima repriză, cea în care a evoluat și a primit un singur gol ce nu i se poate imputa. Mihai Antal a rămas același jucător insistent chiar dacă a sărit de 40 de ani, iar Paul ”Ramon” Teutu a înscris golul de 1-1, scorul pauzei. Scorul fusese deschis de oaspeți, prin golul înscris de Andrei Truță, un alt produs al Regiei.

După o primă repriză echilibrată atât în teren, cât și pe tabelă, în urma schimbărilor de la pauză, a urmat o parte secundă mai puțin consistentă. Agricola a fost mai pragmatică, a trecut în avantaj după un sfert de oră de la reluarea jocului, iar cu zece minute de final, Ionuț Fărâmă stabilit scorul final, după o acțiune personală finalizată cu lob peste portar.

Tot astăzi, AFC Asalt a remizat, scor 2-2, cu FCSB U19, iar AFC Rapid  a trecut de juniorii Concordiei Chiajna cu scorul de 1-0 (N. Ioniță).