Comisia de Recurs a respins acțiunea celor de la Păltiniș Rășinari, astfel că FC Avrig este campioana județului Sibiu. Hotărârea mai poate fi atacată doar la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare.

Alaturi de campioni Păltiniș Rășinari
Păltiniș Rășinari s-a bucurat de suportul mai multor echipe din județul Sibiu, fiind considerată campioana morală a Ligii 4

Practic, Comisia de Recurs spune că nu contează metoda prin care este descoperit un jucător aflat în stare de suspendare. În urma unei proceduri extraregulamentare, AJF Sibiu a stabilit că jucătorul Han Silviu de la Păltiniș Rășinari avea cumul de 7 cartonașe galbene la partida cu FC Avrig.

Decizia de azi va avea implicații directe în cazul meciului dintre Progresul și spartac și în stabilirea campioanei Capitalei. Prin intermediul informațiilor prezentate de noi, jucătorul Nechita Alexandru a fost identificat ca fiind unul dintre cei doi jucători găsiți vinovați de substituire la meciul FC Singureni – Voința Bodișor din Liga 4 Giurgiu și suspendați din oficiu la minim 11 jocuri, conform ROAF.

Progresul București a dorit să conteste înainte de joc dreptul de joc al lui Nechita Alexandru, fiind informat direct centralul Andrei Chivulete, însă jucătorul a fost rezervă și introdus în minutul 60, astfel că contestația a fost introdusă după încheierea partidei.

Comsia de Disciplină a AMFB a considerat pe baza unui înscris din Raport că acțiunea Progresului a fost introdusă tardiv și a respins contestația ca neregulamentară. Asupra acestui subiect vom reveni pe larg, foarte pe larg, săptămâna viitoare.

Evident, Progresul va introduce apel la hotărârea Comisiei de Disciplină, în primul rând pentru că ședința în care s-a luat hotărârea nu a fost anunțată, ora și locul desfășurării acesteia fiind și acum necunoscute. În acest mod, Progresul nu a putut să își susțină punctul de vedere în fața Comisiei de Disciplină și astfel că hotărârea nu îndeplinește toate condițiile de legalitate.

Indiferent ce decizie se va lua la Comisia de Apel, în mod cert, decizia definitivă va fi luată de Comisia de Recurs a FRF.