Vineri, la Casa Fotbalului, penalii din FRF au făcut încă o dată jocurile. Așa cum am anticipat, funcționarii de la Casa Fotbalului au pus botul la mălai și îmi asum afirmația deoarece se știa încă de pe data de 31 mai 2016 că FCM Alexandria (TR) va juca în baraj cu Andrias Andrășești (IL), informație care n-avea cum să apără public decât în urma unui aranjament de cea mai joasă speță. Iar ciubucul nu-l faci de la șmecheri, ci de la țărănoi…
Campioana Ialomiței nu avea cum să joace cu cea din Teleorman, în primul rând, pentru că cele două județe nu sunt limitrofe și distanța între localități este de peste 200 de kilometri. Pe baza criteriilor FRF, campioana din Ialomița trebuia să se confrunte cu campioana din București, deoarece acest duel nu s-a mai produs de peste cel puțin 8 ani, iar distanța e de 90 de kilometri. Oricât și-ar dori băieții cu ochi albaștri coordonați de Burleanu, niciodată Telorman și Iamomița nu vor avea graniță comună.
Infracționalitatea la FRF se manifestă pe multiple planuri. Un exemplu: În regulamentul privind organizarea și desfășurarea meciurilor de baraj, la art.2 se specifică cât se poate de clar „Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică”. Apoi, la art.5, sunt anulate prevederile articolului 2, doarece este acceptat și bonul de acceptare a documentației la MTS, adică cluburi fără Certificat de Identitate Sportivă (CIS).
Al doilea plan este reprezentat de minciuna crasă, sperjurul: Reprezentanții cluburilor din Liga 4, prezenți astăzi la Casa Fotbalului, au fost informați prin viu grai că împerecherea (pe care o vom prezenta la final) a fost hotărâtă de Comitetul Executiv (denumirea legală este de Consiliu Director, conform OUG 26/2000), ceea ce nu numai că nu e adevărat, dar reprezintă o abjecție. În ultima ședință a așa-zisului Comitet Executiv, a fost adoptat doar Regulamentul meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3. Nici vorbă de stabilirea programului meciurilor, care avea să aibă loc azi, 3 iunie 2016, conform acelui Regulament adoptat în data de 16 mai. Oricum, tot ce aprobă CE e în afara legii, deoarece știu și ei prea bine de ce. Și peste câteva zile vom detalia.
Evident, am premeditat multe dintre acțiunile AMFB și FRF din această perioadă (în sensul că le-am anticipat, nu că le-am planificat 🙂 ) și nu am ajuns nici la 10% din tâmpeniile profitabile pe care le comit. Andrias Andrășești este o echipă unită, cu toate că pare formată din țăruși din Urziceni și Slobozia. FCM Alexandria, cu toți banii vârâți de municipalitate și de sponsori, va avea viață grea cu o trupă care joacă, în primul rând, pentru cei trei colegi decedați în iarnă, într-un accident. Nu sunt un sentimental, departe de mine gândul ăsta, dar ei sunt! Și vor juca pe teren indiferent dacă au bani sau nu pentru Liga 3, principala grijă care-i regulează pe angajații FRF.
În ceea ce privește campioana Bucureștilor (niciodată Bucureștiului, pentru că nu-i guguștiuc) aceasta va aștepta până pe 11 iunie să afle numele adversarei din baraj. La Giurgiu, probabil că se va impune Dunărea, însă nu e de ignorat nici FC Singureni. Semifinalele se dispută pe 7 și iunie, în ordine, după cum urmează:
CSM Dunărea Giurgiu – Avântul Florești
FC Singureni – Arsenal Malu
Finala va avea loc pe 11 iunie, cu începere de la ora 17.00. Semifinalele (ora 18.00) și finala se vor disputa pe stadionul Constructorul din Bolintin Vale.
Trebuie să fac o precizare pentru a nu rămâne ulterior dator: sunt fan FC Singureni, dacă se califică în baraj, deoarece dețin case și terenuri întinse pe hectare, prin intermediari, în satul Stejaru, sat cu o bogată tradiție fotbalistică, cel puțin în memoria populară (remember șortul Moartea Pasiunii).
Dacă ar fi să îmi îmi doresc un adversar din cele patru pentru campioana Capitalei în baraj, fără nicoo ezitare aleg Dunărea Giurgiu, calul de bătaie şi de jumuleală al FRF.
Vom avea timp să analizăm dubla manşă atunci când advesarele se vor afla faţă-n faţă, însă n-am nicio emoţie, cu privire la promovare. După 6 nai de secetă, Bucureştii vor promova din nou pe teren.
Iată cum arată programul stabilit de funcționarii FRF (mecanici, asistenți-manageri, echivalenți secretari numiți, fete de la curățenie, etc), precum și echipele invitate la ordinărie:
1. BRĂILA (Sportul Chișcani) – TULCEA (Șoimii Topolog)
2. CĂLĂRAȘI (Venus Independența) – CONSTANȚA (Axiopolis Cernavodă)
3. GIURGIU (Avântul Florești / Arsenal Malu) – BUCUREȘTI (Electroaparataj)
4. ILFOV (Voința Crevedia / CSO Bragadiru) – DÂMBOVIȚA (Flacăra Moreni)
5. VRANCEA (Euromania Dumbrăveni) – PRAHOVA (CS Păulești)
6. BUZĂU (Petrolul Berca) – COVASNA (Nemere Ghelința)
7. VASLUI (Pajura Huși) – GALAȚI (Avântul Valea Mărului)
8. IAȘI (Siretul Lespezi) – BACĂU (?)
9. NEAMȚ (Voinţa Ion Creangă, Speranţa Răuceşti, Bradul Borca, Victoria Horia) – BOTOȘANI (Luceafărul Mihai Eminescu)
10. BISTRIȚA NĂSĂUD (FC Bistriţa, ACS Dumitra) – SUCEAVA (Șomuz Fălticeni)
11. MARAMUREȘ (Viitorul Ulmeni, Avântul Bârsana) – SĂLAJ (Unirea Mirsid)
12. BIHOR (FC Hidişelul de Sus, Diosig Bihardioszeg) – SATU MARE (Recolta Dorolț)
13. ALBA (Mureșul Vințu de Jos) – MUREȘ (Mureșul Luduș)
14. ARAD (Gloria Lunca Teuz Cermei) – CLUJ (Viitorul Feleacu)
15. TIMIȘ (Ripensia Timişoara, Voinţa Maşloc) – HUNEDOARA (Hercules Lupeni, Inter Petrila)
16. MEHEDINȚI (Pandurii Cerneți) – CARAȘ-SEVERIN (CSM Şcolar Reşiţa, Voinţa Lupac)
17. VÂLCEA (CS Șirineasa) – DOLJ (Tractorul Cetate)
18. SIBIU (FC Hermannstadt) – GORJ (Gilortul Târgul Cărbunești)
19. OLT (Recolta Stoicănești) – ARGEȘ (Unirea Bascov, FC Argeş Piteşti 1953)
20. HARGHITA (Unirea Cristuru Secuiesc) – BRAȘOV (Olimpic Cetate Râşnov)
21. TELEORMAN (FCM Alexandria) – IALOMIȚA (Andrias Andrășești)
PS. Leșinaților de foame, pe reprezentații clubului din cătunul lui Iohannis i-ați interogat dacă au bani?
PS2 Hai România! Să sperăm că nu luăm mai mult de două pe meci în următoarele patru partide…