Partida dintre Daimon Sport Club și FC Union, din cadrul etapei a 3-a din campionatul județean Ilfov, s-a disputat luni la baza sportivă Olimpic. Startul jocului a întârziat câteva minute, deoarece a fost necesară lămurirea unor aspecte regulamentare.

Daimon Sport Club - FC Union 1-4
Leontin Tănase și Nicolae Moraru au marcat trei din cele patru goluri ale Unionului în deplasarea din etapa a 3-a

Nicu Moraru de la Union nu avea cartea de identitate asupra sa, fiind lasată la spital, unde îi este internată fiica cea mică. Nu a contat fotografia CI transmisă de soție de la spital pe mobil, astfel că Moraru a trebuit să străbată jumătate de oraș, echipat de joc, pentru a putea evolua în repriza secundă.

Oricum, deplasarea la spital a avut și un aspect pozitiv, deoarece Moraru a aflat că starea de sănătate a fetei sale s-a îmbunătățit considerabil.

Debutul meciului a fost echilibrat, Daimon Sport Club, echipă nou-înscrisă în campionat, reușind să țină ritmul în prima repriză. Totuși, treptat, experiența Unionului a început să se vadă și doar intervențiile portarului Fieraru au menținut tabela nemodificată până la pauză.

FC Union a făcut un joc mult mai bun decât cel din etapa precedentă, cu Constructorul, când adversara s-a aflat permanent în inferioritate numerică.

Echipa condusă de Ștefan Mirea, doar de pe margine de această dată, a legat foarte bine jocul la mijlocul terenul, unde frații Leo și Cristi Tănase încep să se acomodeze. De altfel, cei doi au fost implicați în majoritatea acțiunilor de atac ale oaspeților, așa cum a fost și Sorin Nițu, o altă nouă achiziție a celor de la FC Union.

În partea secundă, intervențiile lui Fieraru s-au înmulțit, multe în situații de unu la unu cu atacanții și chiar fundașii Unionului.

În cele din urmă, scorul a fost deschis din penalty. Radu Tudor a pătruns în careu și a fost dezechilibrat de adversarul direct după ce obținuse prim planul. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranță de Nicu Moraru, iar peste câteva minute Sorin Nițu a majorat avantajul oaspeților.

La scorul de 2-0, Daimon Sport Club a beneficiat de o lovitură de pedeapsă, acordată pentru henț, iar căpitanul Eduard Baban a redus din diferență.

Un moment care părea favorabil gazdelor, însă FC Union a pus stăpânire pe joc până la final. Chiar dacă a făcut toate cele șase schimbări disponibile, echipa lui Ștefan Mirea a părut că merge din ce în ce mai bine. Incursiunile fraților Tănase, pătrunderile pe benzi ale lui Porojanu și Nițu, aparițiile fundașilor centrali Gelu Tănase și Dumitru Dumitru, au destabilizat complet apărarea gazdelor, portarul Fieraru având motive întemeiate de supărare.

Ocaziile la poarta gazdelor s-au succedat rapid. Porojanu a lovit transversala din centrare, iar D. Dumitru a trimis în bara laterală, după ce Fieraru intervenise salvator la primul șut. Fieraru nu s-a lăsat învins nici în situațiile de unu la unu în care s-a aflat pe rând cu Cristi Tănase, Pană și N. Ștefan. Ce e drept, a fost ajutat la pătrunderea lui Gigârtu de Claudiu Georgescu, fundașul reușind deposedarea înainte ca decanul de vârstă al Unionului să rămână singur cu portarul.

Însă, în două situații, nici Fieraru nu a mai putut interveni. Mai întâi, a marcat Leo Tănase cu un șut plasat de la 8 metri, iar apoi Moraru l-a executat pe portar cu precizie, la colțul scurt, de pe linia careului de 6 metri.

FC Union s-a impus cu scorul de 4-1, acumulează 6 puncte, iar etapa viitoare va avea un examen dificil, pe teren propriu, cu AS Galaxya.

 

DAIMON SPORT CLUB: Costel Fieraru – Adrian Robu, Bogdan Vintilă, Claudiu Georgescu, Florentin Toader, Gheorghe Șerban, Iosif Băcanu, Eduard Baban, Daniel Bufea, Ștefănel Cioalcă, Petruț Bratesian
Rezerve: Robert Parasca, Stelian Troie, George Porcișteanu, Petre Bărbulescu, Costin Chiriță
Antrenor: Marian Știrbu

FC UNION: Boia – D. Dumitru, Marinel Rusu, Gelu Tănase, Laurențiu Popescu – Anghel Oprea, Critian Tănase, Radu Tudor, Leontin Tănase – Sorin Nițu, Marian Porojanu.
Rezerve: Nicolae Moraru, Badea Pană, Gheorghe Gigîrtu, Nicușor Ștefan, Marcel Tăerel, Florin Ion, Ștefan Mirea
Antrenor: Ștefan Mirea