Frații Pristolian sunt binecunoscuți în fotbalul bucureștean. Despre Gabriel și Victor am tot amintit în ultimii ani, însă vineri dimineață aceștia au fost doar spectatori la un meci de juniori: ASTC ChampionPro-Team. Pentru a-l urmări pe Cristi, fiul lui Nini, primul din următoarea generație de fotbaliști ai familiei. Al doilea, Ayan, fiul lui Victor, chiar dacă e mult mai mic, e deja contaminat de dorința de a înscrie goluri, fiind pregătit de un fost atacant de Liga 1, Marius Nae.

ASTC Champion - Pro-Team 1-1 / Cristi Pristolian

Fiind vorba de un meci din campionatul de juniori rezervat grupei 2003, seria 3, am avut rezerve cu privire la nivelul jocului la care urma să asistăm. Însă, prestația juniorilor ne-am surprins plăcut și jocul a fost cât se poate de atractiv.

Nu s-a simțit încrâncenare și presiune pentru obținerea unui rezultat pozitiv. S-a jucat cu dezinvoltură, cu foarte multă plăcere și nu o dată cu realizări tehnice individuale de efect. Nici părinții nu par disperați după o victorie obținută cu orice preț, iar meritul îl au în primul rând antrenorii, care pun un accent evident pe disciplină și fair-play. Cel puțin la acest meci disputat la Baza Sportivă Laromet.

Partida a începutul cu gazdele în atac. Din primul minut s-a văzut limpede că gena fotbalistică se moștenește. Chiar dacă s-a apucat de fotbal, în mod organizat, în urmă cu un an, Cristi Pristolian a deschis scorul în stilul unchiului Gabriel. Preoteasa a insistat la o minge pe linia de fund a terenului, portarul și fundașul ieșiți să-l blocheze nu s-au înțeles și mingea a fost degajată până la atacantul gazdelor care a trimis fără ezitare în plasă.

În prima repriză, gazdele puteau obține un avantaj mai consistent, cele mai clare situații fiind consemnate la pătrunderea lui Mihaiu, finalizată cu un șut puțin pe lângă bară și la mingea respinsă de un fundaș advers, cu capul pe spate, în bară.

Situația s-a schimbat în repriza secundă, din punctul de vedere al raportului situațiilor clare de gol. Pro-Team, lider neînvins în Seria 3, și-a creat mai multe ocazii la poarta gazdelor, a înscris o dată prin Vișan și a trimis de două ori mingea în bară.

Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, dar ar mai fi de precizat un amănunt important. Loturile celor două echipe nu au fost formate numai din juniori născuți în 2003. La Champion, în primul 11 s-au numărat și cinci juniori născuți în anul 2004, tot atâția cât a avut pe foaie Pro-Team-ul cu tot cu rezerve. În plus, oaspeții au mai avut un jucător de rezervă născut în 2005.

În etapa următoare, cea de-a 22-a, ASTC Champion joacă în deplasare cu ACS Elite FA și vom constata dacă prima impresie a fost corectă sau nu, cu privire la atmosfera mult mai calmă în care se desfășoară meciurile în Seria 3.

ASTC CHAMPION: Licșor – Păune, Abagiu, Preoteasa, Mihaiu, Pristolian, Crap, Pîrvu, B. Dumitru, Neacșu, Bujor
Rezerve: Alexandrescu, Halawani, G. Sandu, Neagu
Antrenor: Ștefan Lisandru
PRO-TEAM: Vînătoiu – Rusu, Ioniță, Vișan, R. Gheorghe, Mirea, Ciucu, Păun, Covasă, Dumitrașcu, M. Andrei
Rezerve: Ciontos, Talasman, Ioniță, Barbu, N. Ștefan, Filip, Dumitrescu
Antrenor: Cătălin Dudău