După prostul obicei al Federației Române de Fotbal, săptămâna trecută a fost stabilit programul meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3, prin împerechere, după bunul plac al celor care conduc discreționar fotbalul românesc.

Baraj Liga 3 / Progresul București

Deja sunt cunoscute numele a 29 de campioane județene. Altele sunt ușor de anticipat. Însă, în câteva cazuri, printre care și București, lupta pentru titlu se va da până în ultimele secunde ale sezonului.

Tot după prostul obicei al FRF, la meciurile de baraj vor fi acceptate să participe și structuri care nu sunt sportive, ceea ce intră în contradicției cu Art.2 din Regulamentul privind Organizarea și Desfășurarea Jocurilor de Baraj pentru Promovarea în Liga 3 Ediția 2017/2018, aprobat de Comitetul Executiv.

În aceste condiții, nu mai putem vorbi despre o competiție sportivă, ci de o șușanea. Totuși, dacă tot a luat decizia să permită participarea unor structuri nesportive la baraj, FRF trebuie să facă public numărul echipelor fără CIS, care au ca termen o lună pentru obținerea acestuia.

BĂTĂLIE PENTRU BARAJ PÎNĂ-N ULTIMA SECUNDĂ

Cel mai mare balamuc e ca de obicei la București, în regia AMFB. În „finală” se vor confrunta, marți, de la ora 18.00, PROGRESUL și spartac.

Bancarii și-au acuzat public și oficial rivalii de corupție în fotbal, din cauza faptului că finanțatorul Gabriel Rădulescu a dat bani, timp de câteva luni, unor fotbaliști din lotul Progresului cu scopul să nu-i „muște mâna” la meciul direct.

Mai mult, jucători din lotul celor de la spartac au participat pe fals la meciuri din Liga 4 Giurgiu, motiv pentru care FC Singureni a și fost sancționată cu pierderea jocului cu Voința Podișor, disputat la sfârșitul lunii aprilie.

Cu toate acestea, atât FRF, cât și AMFB, nu se grăbesc nici măcar să analizeze faptele expuse, ce să mai vorbim de adoptarea sancțiunilor care se impun, conform Regulamentului Disciplinar. Normal, „conducătorii” acestor instituții de interes public nu „mușcă mâna”.

NASOALE ȘI LA SIBIU: PĂLTINIȘ RĂȘINARI SAU FC AVRIG?

Însă, AMFB are discipoli și prin rândul AJF-urilor. Dăm doar cazul Sibiului, unde conducătorii fotbalului județean au decis, înainte de ultima etapă, că ar fi bine să dea titlul de campioană formației de pe locul secund, FC Avrig. Metoda e simplă și acoperită de regulament, dar nu miroase bine.

Cum s-a procedat… Un jucător al liderului Păltiniș Rășinari, Han Silviu, eliminat după încheierea jocului, a primit pe data de 04.05.2017, o suspendare de 6 etape pentru scuiparea, adresarea de cuvinte injurioase și încercarea de lovire a arbitrului.

Ulterior, pe data de 12.04.2017, Comisia de Apel i-a redus suspendarea la trei etape, s-a trecut în carnet mențiunea „Ridicată suspendarea”, s-a ștampilat, iar jucătorul cu pricina a evoluat în derby-ul dintre Păltiniș Rășinari și FC Avrig, din etapa a 24-a, câștigat de gazde cu scorul de 3-2.

LA LOC COMANDA, HAN SUSPENDAT PENTRU CUMUL DE CARTONAȘE GALBENE!

În urma unei sesizări a Departamentului Competiții, Comisia de Disciplină a AJF Sibiu a omologat IERI (!!!) rezultatul partidei, disputată pe data 13 mai 2017, cu scorul de 0-3, ceea ce o face practic campioană pe FC Avrig.

Motivul? Departamentul Competiții a descoperit după trei săptămâni că jucătorul Han Silviu se afla în stare de suspendare pentru partida cu FC Avrig, deoarece acumulase 7 cartonașe galbene.

Nu spunem că nu stau așa lucrurile, adică Silviu Han a primit un cartonaș galben, cel de-al 7-lea, în timpul meciului cu Unirea Miercurea Sibiului, însă e ciudat faptul că Departamentul Competiții a sesizat această situație cu o întârziere atât de mare.

Însă nu ne-am născut ieri… Modificarea unui raport de joc e cea mai banală lucrătură. Un cartonaș galben plasat la un meci anterior celui cu Unirea Miercurea Sibiului și titlul de campioană a fost rezolvat.

Din acest motiv, susținem de mult timp că FRF / LPF / AJF / AMFB are obligația să transmită cluburilor raportul de joc în format electronic, după predarea acestuia de către observator/arbitru. Oricând, pe traseul de la stadion, după ce raportul a fost semnat de delegații echipelor, până la predare, raportul de joc poate fi modificat cu rea intenție. Și i-am făcut pe fraieri!

În altă ordine de idei, salutăm câștigarea titlului de campioană a județului Harghita de către formația PROMureșul Toplița!

Baraj Liga 3 / PROMureșul Toplița / Harghita

Iată programul meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3:

1. CS STREHAIA (Mehedinţi)VOINŢA SAELELE (Teleorman)
2. PESCĂRUȘUL SARICHIOI (Tulcea)SUPORTER SPIRIT CLUB FARUL (Constanţa)
3. AS DENTAS TĂRTĂŞEŞTI (Dâmboviţa)PETROLUL 52 PLOIEŞTI (Prahova)
4. FC LĂPUŞUL TÂRGU LĂPUŞ (Maramureş)ACSF „ALB-NEGRU“ AL STUDENŢILOR CLUJENI (Cluj)
5. CS DIOSIG BIHARDIOSZEG (Bihor)ŞOIMII LIPOVA (Arad)
6. FC AVRIG / PĂLTINIȘ RĂȘINARI (Sibiu)UNIREA BASCOV (Argeş)
7. PROGRESUL / spartac (Bucureşti)VOINȚA 2010 CREVEDIA 2 (Ilfov)
8. MUREȘUL RUȘII MUNȚI (Mureş)VIITORUL GHIMBAV 2014 (Braşov)
9. CS AMARA (Ialomiţa)METALUL BUZĂU (Buzău)
10. CSM DUNĂREA GIURGIU (Giurgiu)AS FC AGRICOLA BORCEA (Călăraşi)

11. PROMUREŞUL TOPLIŢA (Harghita)ASCS KSE TÂRGU SECUIESC (Covasna)

12. INTERNAȚIONAL BĂLĂEȘTI (Gorj)TRACTORUL CETATE (Dolj)
13. VIITORUL DĂEȘTI (Vâlcea)AS MILCOV (Olt)
14. UNIREA 08 TĂȘNAD (Satu Mare)DUMBRAVA GÎLGĂU (Sălaj)
15. ACS DUMITRA (Bistriţa-Năsăud)BUCOVINA RĂDĂUȚI (Suceava)
16. SĂNĂTATEA DARABANI (Botoşani)VIITORUL CURIȚA (Bacău)
17. VICTORIA TRAIAN (Brăila)FC GÂRCENI (Vaslui)
18. UNIREA MIRCEȘTI (Iaşi)SUPORTER CLUB OŢELUL (Galaţi)
19. TEIUL POIANA TEIULUI (Neamţ)CSM FOCSANI 2007 (Vrancea)
20. VIITORUL CARANSEBEȘ (Caraş-Severin)ȘURIANU SEBEȘ (Alba)
21. CS INTER PETRILA (Hunedoara)ACS GHIRODA (Timiş)