Elite FA și Champion s-au întâlnit vineri, în cadrul etapei a 22-a din campionatul rezervat juniorilor 2003, Seria 3, pe fostul stadion Victoria CFR.

Elite FA - Champion 3-1 / Antonio Strătilă

Partida a fost, în general, echilibrată și intens disputată, dar la final s-a impus, cu scorul de 3-1, echipa mai organizată și mai disciplinată, dar și mai norocoasă.

Elite FA, clubul foștilor antrenori de juniori ai Sportului Studențesc, Cătălin Cismaș și Iulian Stavrică, participă cu o echipă și în Seria 1 la grupa 2003. De regulă, la meciurile din Seria 3 participă rezervele de la prima echipă și juniori născuți în 2004 și 2005. Nu a fost cazul la meciul cu Champion, în primul 11 fiind inclus un singur junior născut în 2004. De partea cealaltă, antrenorul Ștefan Lisandru a trimis pe teren, din primul minut, cinci juniori 2004.

Oaspeții au început mai bine prima repriză și prima mare ocazie de gol a fost trecută în dreptul lor, la șutul expediat de Preoteasa de la 16 metri. Norocul a fost de partea gazdelor, deoarece mingea a lovit bara, a revenit în teren și apoi fundașii echipați în galben au îndepărat pericolul.

Norocul a fost în continuare de partea jucătorilor de la Elite. Un henț evident a trecut neobservat și nesancționat, iar Fortuna a avut o contribuție și la unicul gol din prima repriză. În urma unei faze confuze în careul oaspeților, Stanilă a trimis spre poartă, iar portarul Licșor a intervenit, dar prea târziu, de la margine asistentul semnalizând că mingea a depășit linia porții.

Elite a rămas și în repriza secundă echipa mai bine așezată și a respins fără complicații acțiunile ofensive ale oaspeților. Dar a rămas în continuare activă și în atac, în special, pe contre, Stănilă fiind principalul pericol pentru poarta apărată de Licșor și, apoi, de Alexandrescu. Atacantul a majorat avantajul gazdelor finalizând un contraatac cu un șut la colțul lung, mingea lovind bara înainte de a intra în plasă.

Tot Stănilă a făcut 3-0 cu un lob frumos peste portar, după ce a rămas singur cu Alexandrescu, fază creată practic de propria apărare, care s-a complicat inutil și a pierdut posesia.

Pe final, Champion a reușit să înscrie golul de onoare prin Cristi Pristolian și a fost foarte aproape să reducă diferența la un singur gol, când mai erau șapte minute rămase de jucat, însă șutul lui Simionescu a trimis mingea puțin pe lângă bară.

Cristi Pristolian s-a mai aflat, înainte de înscrierea golului, în prim-planul unei faze limită. Atacantul aflat în duel cu un fundaș al gazdelor, la o prătrundere în careu, a căzut cu adversarul peste el, însă jocul a continuat în ciuda protestelor oaspeților.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 3-1 pentru Elite FA, însă cel mai important e că prima impresie s-a confirmat. În Seria 3 se joacă frumos, deschis și atmosfera din tribune e una cât se poate de relaxată, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Sâmbătă, Elite FA va juca în deplasare pe IOR cu Juniorul 2014, în  timp ce Champion va fi gazdă pentru Tandem pe stadionul Laromet, cu începere de la ora 13.00.

ELITE FA: Petreacă – Khoehaba, Niculescu, Nedelcu, Roșu, Iordache, Bălănescu, Dragomir, Predescu, Pîrvan, Mic
Rezerve: Păstăi, Chirea, Trușcă, Dinu, Mincu, Stănilă, Stanciu
Antrenori: Cătălin Cismaș și Iulian Stavrică
CHAMPION: Licșor – Crap, Neață, B. Dumitru, Pîrvu, Pristolian, Mihaiu, Preoteasa, Abagiu, Păune, Bujor
Rezerve: Alexandrescu, Neagu, Neacșu, Simionescu, G. Sandu
Antrenor: Ștefan Lisandru