AMFB a fost acaparat de grupul organizat de Claudiu Baboia și transformat în SRL după heist-ul din 2016. Marian Lumânare este doar un paravan, pentru simplul motiv că Baboia nu poate să iasă în față din cauza condamnării penale, primită pentru corupție în fotbal.
Nucleul dur al grupului nu a suferit modificări semnificative. Din el mai fac parte, alături de Baboia și Lumânare, avocatul Mihail Marian, Alexandru Manole și câțiva președinți de club, dintre care trebuie amintit Mihai Badea, reprezentantul lui Claudiu Florică.
Inițial, acest grup se afla în conflict mocnit cu Academia de Partid, mai precis cu părinții acesteia avocatul Andrei Nicolescu și Ovidiu Burcă. Însă, după îndepărtarea acestora și implicarea lui Claudiu Florică în managementul clonei Rapidului, situația s-a schimbat radical. Mihai Marian a devenit avocat cu contract permanent al Academiei, pe care o reprezintă în toate procesele, cu câteva excepții care nu intră în aria sa de competență. Pe de altă parte, Mihai Badea a intrat în conducerea AMFB.
Ultima mișcare care va duce contopirea celor două structuri este implicarea lui Dan Șucu Mobexpert în fotbal, dar și a reprezentantului său Marius Zamfir.
Despre Marius Zamfir am mai scris. Omul e inventator de meserie. Inventează povești. Una dintre povești a fost cumpărată de Dan Șucu Mobexpert. Însă, această poveste are și un coautor, Claudiu Baboia.
Dan Șucu vrea să se implice în fotbal, din cauza copiilor săi pe care, ca orice părinte, visează să-i facă fotbaliști. Declarativ, din acest motiv, Dan Șucu vrea să dea înapoi comunității o parte din banii câștigați din afaceri. Prin intermediul unor baze moderne de sport, dedicate în primul rând copiilor. Povestea am mai auzit-o de multe ori spusă în România ultimilor 30 de ani. Așa că, îmi cer scuze anticipat, pentru că nu o cumpăr în întregime.
Dan Șucu a cumpărat până acum, prin intermediul firmei Sprint Investment 2000 SRL, bazele Coresi și Constructorul Feroviar. Și s-a apucat de modernizarea lor. Cu această parte nu avem absolut nicio problemă. Chiar am dori ca exemplul lui Dan Șucu să fie urmat și de alți oameni de afaceri cu potență financiară mare.
Însă, Dan Șucu vrea, ca orice om de afaceri, să nu iasă în pierdere din această aventură. Aici intervine planul pe care Claudiu Baboia l-a conceput mult înainte de 2016. Pentru ca investiția să dea roade, Dan Șucu are nevoie pentru proiectul său de un nume cu notorietate. Sportul Studențesc ar fi fost perfect, dar nu se poate. Următorul pe listă este Rapid. Acesta este și motivul pentru care se negociază preluarea pachetului de acțiuni deținut de recuperatorii de la APS.
APS dorește să se retragă după ce l-a ejectat cu mult dezgust pe Victor Angelescu, iar Dan Șucu este singurul doritor să intre în mocirla juridică și financiară. De altfel, a încercat deja să înregistreze o asociație cu numele Asociația Clubul Sportiv Centrul de Copii și Juniori Rapid București, avându-i ca membri pe Marius Zamfir, Daniel Niculae și Victor Angelescu, dar instanța a respins cererea de acordare a personalității juridice ca urmare a intervenției Asociației Fotbal Club Rapid București.
O astfel de asociație este necesară pentru spălarea banilor, după ce suveica Asociația Clubul Sportiv Academia Rapid 1923 a fost dizolvată de instanță la cererea Asociației Fotbal Club Rapid București.
Grupul este clar organizat și infracțional. Frica cea mare e ca lumea să nu afle cu ce se ocupă. Spre exemplu, astăzi la Adunarea Generală Extraordinară nestatutar convocată la Stadionul Rapid Giulești candidații pentru funcțiile din Biroul Executiv nu vor putea să participe decât la ultimul punct de pe ordinea de zi și li se va permite să vorbească doar 3 minute!
Până și în Rusia lui Putin e mai multă democrație. De asemenea, nu li se va permite accesul la ședință delegaților cluburilor care au ceva concret de zis cu privire la activitatea infracțională din cadrul AMFB și riscul major pentru toți participanții cu privire la descărcarea de gestiune făcută fără un audit serios.
Așadar, așa cum am și pariat deja, votul de azi va fi o nouă mascaradă marca Baboaia, infractor condamnat penal, cu acord de recunoaștere, care nu are ce să caute în fotbal, în conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinar FIFA pe care AMFB este obligată să îl respecte!
În concluzie, în urma fuziunii dintre AMFB și Academia de Partid, fotbalul bucureștean va fi acaparat în totalitate de o grupare infracțională care se bucură încă de o protecție a statului securistic. Dacă nu s-ar bucura de o astfel de protecție, această adunare de azi s-ar desfășura în prezența procurorilor anticorupție.
Cât de curând, am așa o mică senzație, va fi înregistrată o plângere penală la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor care vizează, în principal, activitatea ACS Academia Rapid 1923, recent dizolvată pentru motive de ordin financiar. De altfel, DNA s-a interesat deja de această asociație în dosarul Tuddy Diamante în care este inculpat fostul primar al Sectorului 1.
PS. Am văzut imediat după publicarea articolului cea mai bună dovadă a caracterului infracțional al întâlnirii de la Stadionul Rapid Giulești. Pe site-ul AMFB a apărut o informare penibilă și penală (înșelăciune) cu privire la cine/ce are dreptul dat de stăpânire. Tupeul maxim este atins în privința dreptului de a filma/fotografia care ar încălca Regulamentul cu privire la protecția datelor cu caracter personal! Minciună grosolană! Nu există așa ceva nicăieri în lume, poate doar în Ucraina, dar în baza legii marțiale!