Directorul turneului Miami Open a criticat recent modul în care sunt desemnate favoritele în turneele WTA. El vede regulile curente în tenisul pentru femei ca un „fel de pedeapsă” pentru jucătoare precum Serena Williams după concediul de maternitate. După ce Williams, 36 de ani, a fost desemnată împotrivă lui Naomi Osaka în runda de deschidere a evenimentului din această săptămană, criticile au curs lanț.
Cei care nu sunt de acord cu aceste reguli, precum James Blake, consideră că ele trebuie schimbate pentru a proteja jucătoarele care se întorc după o accidentare sau concediu de maternitate. „Aceste lucruri nu ar trebui să se întâmple. A câștigat acest titlu de atâtea ori că are dreptul la protecție.” a declarat Blake despre Serena. Simona Halep a fost și ea de acord cu faptul că Williams ar fi meritat tratament preferențial atât la Indian Wells cât și la Miami.
Williams poate intra în opt turnee în 12 luni, inclusiv două Grand Slams, cu clasamentul ei mondial protejat. Practic ea va beneficia de prima poziție în top și nu va trebui să joace tururi de calificare. Castigătoare de opt ori la Miami, se pregăteste acum să o înfrunte pe Osaka de 20 de ani, care a câștigat titlul Indian Wells în weekend. Mia multe informații despre acest meci extraordinar de deschidere dar și despre cote puteți găsi la OnlineCasinoReports.ro.
Nici o schimbare în viitorul apropiat
Reguli speciale s-au aplicat uneori jucătorilor care se întorceau după pauze lungi, dar această regulă a fost anulată de Asociația pentru Tenis de Femei (WTA). Cu toate acestea, WTA a modificat regulile sale în ultimul an, astfel încât jucătorii absenți în timpul sarcinii să fie „aliniați” cu cei care lipsesc pe termen lung. Această regula prevede ca un jucător să se intoarcă cu un clasament protejat, dar nu permite ca un jucător să aibă statutul de favorit, a explicat șeful WTA Steve Simon.
Când revizuiesc aceste reguli, jucătorii s-au exprimat în mod frecvent împotriva schimbărilor care ar da drepturi speciale celor care se întorc după o pauză lungă. Acesta este probabil și principalul motiv pentru care WTA nu se grăbește să schimbe regulamentul existent. Există însă tot mai multe voci care afirmă că regulile trebuie să fie revizuite în continuare pentru a se ajunge la un sistem cât mai corect pentru jucători.