Cea mai interesantă afacere a colonelului Stănel Petrea este cea legată ombilical de AMFB. Această zonă de interes pentru comandantul Forțelor NATO din fotbalul românesc este realizată printr-un intens trafic de influență și se concretizează în conflict de interese, evaziune fiscală și deturnare de fonduri.
AMFB este singura structură sportivă abilitată de Statul Român, prin Legea 69/2000, să organizeze competițiile fotbalistice pe teritoriul administrativ al Municipiului București. Nicio altă asociație sau persoană fizică sau juridică nu poate organiza competiții fotbalistice la nivel de Capitală, cu excepția FRF și LPF abilitate de aceeași lege să organizeze competițiile fotbalistice de nivel național.
Mai mult, AMFB nu poate să cedeze competența de organizare a competițiilor fotbalistice. Orice eveniment realizat de alte entități nu reprezintă o competiție fotbalistică oficială. Cel mult, pot fi organizate competiții amicale, dar cu implicarea directă a AMFB.
Asociațiile și cluburile sportive, potrivit Legii 69/2000, sunt abilitate să organizeze meciuri, în general, pe cele în care au calitate de gazdă, în sarcina lor revenind cheltuielile, dar și beneficiile obținute. Acest detaliu juridic este extrem de important sub alt aspect.
Cel al drepturilor de televizare ale meciurilor din Liga 4. Practic, AMFB jefuiește cluburile din Liga 4, deoarece dispune discreționar de drepturile de televizare ale meciurilor organizate pe cheltuiala cluburilor. Simplificat, cluburile suportă costurile de organizare și AMFB înstrăinează drepturile de televizare în schimbul unei taxe. Jaful anului e pregătit pentru play-off. AMFB va solicita o taxă enormă de la fiecare dintre cele patru cluburi pentru a participa în faza finală a competiției Liga 4, ceea ce reprezintă încălcarea unui drept câștigat pe teren. Deoarece, cluburile care nu vor achita această taxă stabilită discreționar, vor fi înlocuite cu echipe clasate sub locul 4.
Cu acești bani, AMFB pretinde că organizează play-off-ul pentru a putea încasa bani din vânzarea drepturilor de televizare și bilete. Evident, o escrocherie ordinară. Spunem AMFB și nu persoane din conducerea AMFB, deoarece membrii Adunării Generale, prin votul pe care-l exprimă, devin complici la infracțiune. Nimeni nu e nevinovat! Nici măcar cei care votează împotrivă. Pentru a nu fi părtași, legea spune că trebuie să acționezi în instanță sau prin plângere penală împotriva făptuitorilor.
La această escrocherie participă, în mod activ, colonelul Stănel Petrea, protejat de Corpul de Control al Ministrului Apărării Naționale, Mihai-Viorel Fifor. Din dublă postură: vicepreședinte al AMFB (ales ilegal, prin falsificarea de documente) și de comandant al clubului CSA Steaua.
Însă, pentru a obține funcția de vicepreședinte al AMFB, colonelul Stănel Petrea a trebui să dea o mită semnificativă, prin semnarea ulterioară a unui contract de închiriere, către un urmărit penal pentru fapte similare, Secretarul General al AMFB, Claudiu Gabriel Baboia. Documentul prin care Claudiu Gabriel Baboia solicită, în numele propriei firme (SC SPORTS ARENA PRODUCTION SRL), închirierea unui teren sintetic, PENTRU 5 ORE SĂPTĂMÂNAL, a fost prezentat de ProSport. Și colonelul Stănel Petrea scrie cu mâna lui și semnează pe Adresa respectivă: SOLICIT CONTRACT ORGANIZARE ACTIVITATE. Ce activitate poate organiza un SRL pe un teren sintetic de minifotbal aflat în incinta unei cazarme militare? Conform Legii 69/2000, în niciun caz o activitate sportivă!
Cu minciunile colonelului Stănel Petrea am început să ne obișnuim, însă în declarațiile date lui Matei Udrea a întrecut măsura. Comandantul a încercat să prostească în față reporterul afirmând că acel contract a fost încheiat cu AMFB, nu cu firma lui Claudiu Gabriel Baboia. După ce a realizat că reporterul are în față contractul, a revenit și a înlocuit minciunile inițiale cu alte minciuni.
Situația reală se prezintă după cum urmează. Grupul infracțional care a uzurpat conducerea AMFB a cedat competența de organizare a competițiilor pentru copii către diverși “parteneri”, ceea ce este ilegal. Unul dintre acești așa-ziși parteneri este Secretarul General al AMFB, Claudiu Gabriel Baboia, prin firma în care este unic acționar, SC SPORTS ARENA PRODUCTION SRL.
În numele firmei sale, Claudiu Gabriel Baboia a trimis o Adresă către colonelul Stănel Petrea, pe care îl instalase recent în fotoliul de vicepreședinte al AMFB, prin care solicita închirierea terenului sintetic din cazarma 1950 pentru 5 ore săptămânal la tariful de 167 lei/oră.
Primul prejudiciu creat de colonelul Stănel Petrea instituției pe care o conduce rezultă din faptul că în contract tariful pe oră scade la 147 lei, cu 20 lei mai mic decât cel din ofertă. Nu pare o diferență mare, dar calculat pe toată perioada aceasta se ridică la 4.480 lei, aproape 1.000 euro.
Conform contractului, firma lui Baboia dispune de teren 5 ore săptămânal, sâmbăta și duminica. Numai că șușaneaua organizată de SC SPORTS ARENA PRODUCTION SRL nu durează doar 5 ore, ci cel puțin 16 ore, în care terenul nu poate fi folosit de proprietar, 8 ore sâmbăta ș 8 ore duminica.
SC SPORTS ARENA PRODUCTION SRL organizează 8 meciuri în Grupa 2006 / Roșu (sâmbăta) și 8 meciuri în Grupa 2007 / Verde (duminica). Cel care încasează banii de la antrenori și părinți este Claudiu Gabriel Baboia. Acesta uită, de cele mai multe ori, să elibereze documente fiscale, pentru sumele încasate. Pe săptămână, dacă se prezintă toate echipele, Claudiu Gabriel Baboia încasează 2x8x2x100 lei = 3.200 lei. Pe toată perioada, de 14 săptămâni (etape), se strâng aproximativ 44.800 lei.
Prejudiciul creat CSA Steaua, din diferența de 11 ore care nu apar în contract, se ridică la suma de 22.638 lei la care se adaugă prejudiciul creat de colonelul Stănel Petrea. Astfel, în total, clubul Steaua și, implicit Statul Român, este prejudiciat cu sumă maximă de 27.118 lei, aproximativ 5.800 euro. Un mizilic!
Pentru a crea o aparență de legalitate, AMFB deleagă un arbitru și un delegat. SUIS a fost prezent la teren într-o zi de duminică, pe 1 aprilie, la Grupa 2007 – Verde. Arbitru și delegat din partea AMFB a fost Alexandru Crișan, președintele Comisiei Municipale a Arbitrilor. În mod normal, nea Sandu, cu toată stima și respectul cuvenit, este plătit de Claudiu Gabriel Baboia din banii încasați de la antrenori și părinți.
Însă, Claudiu Gabriel Baboia, după ce achită cele 5 ore săptămânale din contract și ciubucul de arbitraj, tot rămâne cu o sumă considerabilă, aproximativ două treimi din ce încasează. Încă nu știm ce sumă e prevăzută în contractul semnat de Marian Lumînare cu SC SPORTS ARENA PRODUCTION SRL pentru cedarea dreptului de organizare. Însă, toți acești bani, încasări și plăți, trebuie să se regăsească în contabilitatea firmei SC SPORTS ARENA PRODUCTION SRL. În caz contrar, se numește EVAZIUNE FISCALĂ comisă pe teritoriul Cazarmei Militare 1950.
Culmea tupeului colonelului Stănel Petrea a fost atinsă prin transmiterea unui SMS prin care Matei Udrea era informat că Claudiu Gabriel Baboia va fi pontat pentru săptămâna respectivă nu doar cu 5 ore, ci cu 10 ore, în condițiile în care terenul a fost ocupat cel puțin 16 ore. Nu e minunată gândirea colonelului Stănel Petrea?
“La câteva ore după dialogul de mai sus, colonelul Cristian Petrea a revenit cu un mesaj SMS prin care a confirmat că pe terenul artificial din Ghencea se joacă mai mult decât scrie în contract. „Am discutat cu administratorul bazei şi cel puţin pentru data de 31 martie au fost pontaţi cu 10 ore. Cred că etapa din 17 martie a fost amânată. Pentru luna martie vor fi facturaţi pentru toate orele”, a menţionat comandantul CSA Steaua.”
SC SPORTS ARENA PRODUCTION SRL nu este singurul chiriaș al colonelului Stănel Petrea. Cel puțin alte patru entități închiriază terenuri în Ghencea pentru antrenamente de fotbal. Două le știm și urmează să le aflăm și pe celelalte două.
Coroborat cu afacerea ANA INTERACTIV COMPANY, rezultă o situație inacceptabilă. În timp ce copii legitimați la CSA Steaua, ai căror părinți plătesc cotizație la un club de drept public, sunt trimiși, teoretic, să se antreneze pe coclauri, în schimbul unor sume aberant de mari, terenurile sintetice din Cazarma Militară 02301 din Ghencea sunt închiriate la entități private pe sume derizorii.
Dacă lucra la privat ca director, colonelul Stănel Petrea era de mult concediat pentru astfel de afaceri păguboase. Dar cum e stăpân de unitate militară, protejat de Corpul de Control al Ministrului Mihai-Viorel Fifor, comandantul Forțelor NATO din fotbalul românesc își permite să comită orice faptă fără teamă de repercusiuni. Să le enumerăm: fals, uz de fals, fals în declarații, delapidare, uzurpare de funcții, neglijență și abuz în serviciu, complicitate la evaziune fiscală și lista rămâne deschisă.