Pe ordinea de zi a Consiliului Local al Sectorului 1 se află astăzi două proiecte de hotărâre prin care Tuddy direcționează 12 milioane de lei către băieții lui deștepți.
UPDATE Proiectul privind baza Coresi a trecut, deoarece USR și PNL și-au dat mâna cu Tudorache și au întins Hora Unirii. De ochii lumii au fost ridicate două obiecții puerile, dar au fost trecute cu vederea trei minciuni ale primarului: terenul e liber de sarcini (există un contract de închiriere, care e menționat în cartea funciară), dacă altcineva va cumpăra baza îi va schimba destinația și vor fi edificate construcții pe acel teren (legal nu se poate schimba destinația bazelor sportive) și că baza va fi trecută în administrarea Liceului Media din vecinătate. Trăiască alianța PSD-PNL-USR!
Primul, aflat la punctul 5, reprezintă o variație pe temă dată, în joc fiind interesul Academiei de Partid. În mod concret, Primăria dorește să achiziționeze, prin ADP Sector 1, baza sportivă Coresi prin vânzare forțată în schimbul a 10 milioane de lei (2,1 milioane euro).
Trecând peste faptul că baza sportivă Coresi a fost mult supraevaluată în Raportul întocmit în procedura de insolvență a SC Coresi SA și creditorii au refuzat vânzarea prin negociere directă (la licitație nu s-a prezentat nimeni), ceea ce atrage atenția este un pasaj din motivarea proiectului de hotărâre: “prioritățile administrației publice locale de la nivelul Sectorului 1 al Municipiului București este de a contribui prin politicile și strategiile sale la menținerea și crearea de noi spații de joacă, parcuri și baze sportive adecvate desfășurării de activități în scop educativ, recreativ, de promenadă sau al menținerii sănătății fizice și psihice a cetățenilor sau chiar de facilitare a condițiilor necesare practicării sportului de performanță”.
De ce baza sportivă Coresi? Motivul principal este evident. Aceasta nu este liberă de sarcini, deoarece Coresi SA a închiriat baza sportivă până la ieșirea din insolvență în schimbul a 5.000 euro/lună Asociației Clubul Sportiv Ferdinand I, actualmente ACS Centrul de Performanță Rapid.
Această asociație fără scop patrimonial este formată din patru membri: Mihai Badea (președinte), Burcă Ovidiu-Nicușor (vicepreședinte), fratele Angelescu Cristian Bogdan (secretar) și Nicolescu Andrei Cristian.
Cu excepția lui Mihai Badea, care va fi îndepărtat, cât de curând, ceilalți membri au legătură directă cu conducerea și acționariatul ACS RAPID REDIVIVUS (ACS ACADEMIA RAPID 1923) și SC FOTBAL CLUB R SA (SC FOTBAL CLUB RAPID 1923 SA). Mai mult, noul sediu al ACS Centrul de Performanță Rapid este vechiul sediul al AS ACADEMIA RAPID, apartamentul nr.5 din str. Aviației nr.1-9.
Numitor comun este cuplul Burcă (acționar la SC FC R SA, vicepreședinte la ACS Centrul de Performanță Rapid și la ACS Academia Rapid 1923, fost președinte la SC FOTBAL CLUB RAPID SA, în faliment) și Andrei Nicolescu (vicepreședinte la SC FC R SA, membru al ACS Centrul de Performanță Rapid și avocat care acționează în numele întregii cabale, inclusiv în numele SC FOTBAL CLUB RAPID SA, în faliment).
Astfel, dacă până acum nu s-a putut finanța Academia de Partid din bani publici decât sporadic, prin proiectul de astăzi i se face cadou o bază de pregătire, la un preț exagerat, deoarece cu 10 milioane de lei se pot amenaja de la zero două baze similare. Să nu uităm că ADP Sector 1, cel care va cumpăra baza sportivă Coresi, a efectuat și lucrările la Stadionul Sportul Studențesc din Sectorul 6 în folosul SC FOTBAL CLUB R SA.
În ceea ce privește al doilea proiect, vorbim de o finanțare de 1,9 milioane de lei a unui club de handbal feminin, care activează în Divizia secundă, Seria B (locul 3): AHC Dinamo București cu sediul în Sectorul 2.
Proiectul viza finanțarea întregii activități pentru sezonul 2018-2019, însă a avut cam aceleași hibe ca și proiectul ACS Rapid Redivivus, fiind solicitate puncte de vedere din partea Prefectului, Consiliului Concurenței și Ministerului Tineretului și Sportului.
Deoarece finanțarea nu se poate face retroactiv, întreaga sumă de 1,9 milioane de lei este prevăzută a fi alocată pentru activitatea sportivă desfășurată de la data încheierii contractului de finanțare și până la finalul sezonului competițional.
Cu alte cuvinte, pentru trei luni se va aloca suma solicitată pentru tot sezonul competițional, adică se intenționează finanțarea retroactivă mascată, cu încălcarea normelor legale privind finanțarea din fonduri publice.
Tuddy le face pentru că știe că în cazul în care va fi trimis în judecată de DNA și va fi condamnat, pedeapsă oricum va fi extrem de mică și nu toate faptele vor fi sesizate. Și, în consecință, cu cât mai multe infracțiuni comise cu atât mai bine! Trafic de influență și abuz în serviciu? Și ce dacă? Legea e extrem de blândă în România și câțiva ani la “facultate” nu strică nimănui. Să nu uităm că și duamna de la Capitală folosește același metode privind achizițiile din bani publici, ultima chiar de la sponsorul Academiei de Partid…