Juventus București a fost nevoită să își dispute meciul de pe teren propriu cu Sportul Studențesc II, contând pentru etapa a 7-a, la Brănești, pe stadionul Cătălin Hâldan. Echipa lui Eugen Trică s-a prezentat destul de bine, cu o atitudine mult mai bună decât cea din etapele precedente, mai ales că antrenorul formației din Colentina a luat câteva hotărâri importante după înfrângerea drastică suferită la Chitila cu Rapid II.
În primul rând, încă de luni, gruparea din Colentina s-a despărțit pe cale amiabilă de șase jucători: Cojenel, Gigel Ene, Frăsineanu, Adam, Sică Dumitrescu și Prodan, iar pe locurile rămase vacante vor fi promovați juniorii clubului. Pentru pregătirea meciului de vineri au fost convocați, după partida de duminică cu LPS Galați, juniorii A Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie, Daniel Dincă și Remus Vleoangă, iar primii doi au prins lotul de 18. De altfel, Ilie Dumitrescu a jucat titular pe banda dreaptă, însă debutul său nu a fost lipsit de trac, având permanent tendința să intre în zonă centrală, în loc să își deschidă unghiul la linie. Trică nu a trecut cu vederea această situație și l-a mutat pe Dumitrescu al doilea vârf, poziție pe care a dat un randament mult mai bun.
De remarcat, revenirea între buturi a veteranului Sorin Bobariu, de la care se speră că va da mai multă încredere și va coordona mult mai bine apărarea.
Din punct de vedere teritorial, Juventus a dominat jocul într-o manieră categorică și din această perspectivă scorul de 4-0 poate fi considerat strâns. La pauză s-a intrat cu o diferență minimă pe tabelă, unicul gol fiind reușit de Rotaru cu o lovitură puternică de cap din 6 metri.
Partea secundă a început mult mai bine pentru formația din Colentina, Truță reușind un hattrick, iar Ilie Dumitrescu a fost aproape să își încununeze debutul cu un gol frumos, însă transversala s-a opus șutului expediat de 16 metri.
Nu am menționat până acum nimic despre oaspeți, deoarece un astfel de joc, ca cel de ieri, trebuie privit separat, din ambele perspective. Sportul Studențesc II este în fapt echipa de juniori B a clubului din Regie, formată din jucători născuți în anul 1996, doar Barbu și Mărgărit făcând notă discordantă (’92 și ’93).
Antrenorul Virgil Andronache a câștigat cu această grupă, în urmă cu doi ani, titlul național la juniori C, iar acum împlinește un vis mai vechi al conducerii clubului, acela ca antrenorul echipei de seniori să coordoneze direct și activitatea centrului de copii și juniori (ca o notă personală, fără a mă lăuda, ci pentru că există destui cârcotași, am sugerat această variantă în urmă cu mai bine de un an și jumătate, deoarece era logică, iar timpul și anumite condiții au validat-o).
Având în vedere diferențele de forță fizică și experiență evidente, tactica oaspeților a fost una eminamente defensivă și până la pauză a funcționat foarte bine. Apărarea disciplinată, ieșirile cu mingea la picior și cele câteva contraatacuri destul de periculoase au creat impresia unei echipe mult mai mature decât este în realitate. Din păcate, pentru studenții ce mai au doi ani până la vârsta studenției, începutul reprizei secunde nu le-a fost deloc favorabil. Juventus a forțat și a dat o notă de fantezie în plus jocului, ceea ce a dezechilibrat sistemul defensiv al oaspeților, iar greșelile apărute au fost speculate prompt, de trei ori în câteva minute, de fostul junior al Sportului Studențesc, Andrei Truță.
Pe final, Băniță s-a aflat foarte aproape de gol, însă a trimis mingea prea slab spre poarta goală, părăsită de Bobariu pentru a închide unghiul, dând posibilitatea fundașilor să degajeze.
Chiar dacă la final a fost felicitat de toată lumea pentru jocul prestat de juniorii săi, Virgil Andronache era destul de supărat de proporțiile scorului, contestând două dintre golurile înscrise de Truță, unul pentru o presupusă poziție de off-side, iar celălalt pentru că mingea nu ar fi depășit linia porții, fiind validat la semnalizarea asistentului. Fazele au fost într-adevăr la limită și dacă ar fi fost judecate în favoarea oaspeților ar fi stârnit cu siguranță proteste din tabăra gazdelor.
În concluzie, Juventus are nevoie de puțină răbdare, mai ales în joc, pentru că precipitarea strică multe faze construite bine, iar juniorii precum Ilie Dumitrescu (l-am evidențiat în ultima vreme pentru că îmi place atitudinea și ambiția de care dă dovadă) trebuie să înțeleagă că nimeni nu le cere acum să rupă gura târgului, ci să urmeze cu strictețe sarcinile tactice ce le revin, pentru că numai așa își pot câștiga un loc în echipă.
De partea cealaltă, Copiii Regiei au timpul de partea lor și peste doi ani, dacă lucrurile vor decurge așa cum le-a gândit Virgil Andronache, Sportul Studențesc va da fotbalului românesc cel puțin o nouă generație de excepție.
Juventus: Bobariu – Butoi, Delcea, Biris, Iordache – Rotaru, Covaciu – Ilie Dumitrescu, M. Ene, Bustea – Truță
Rezerve: Lazăr – Ad. Ilie, Stoian, Tene, Abuzătoaiei, Stoichițoiu
Antrenor: Eugen Trică
[hana-code-insert name=’Ad continut’ /]
Sportul Studențesc II: Vâlceanu – Băniță, Rită, C. Mihai, Fărâmă, Pațurcă, Popa, Mărgărit, Barbu, G. Dumitrescu, Mareș
Rezerve: Gîncu – Cîrjan, Alexandrescu, Buliga, Olaru, M. Tudor, Văduva
Antrenor: Virgil Andronache
CLASAMENT LIGA 3, SERIA 2
[phpleague id=2 type=table latest=true style=general]
[hana-code-insert name=’Juventus – Sportul Studentesc II 4-0′ /]