De câte ori nu te-ai întrebat cum reușesc pariorii profesioniști să o scoată la capăt de fiecare dată după ce prind o serie negativă. Ei bine, răspunsul direct pentru o astfel de nedumerire ar fi că pariorii iscusiți respectă cu strictețe o strategie precaută de gestionare a mizelor.
Absolut toată lumea care joacă la pariuri sportive are și serii negative, chiar și cei mai buni pariori din lume. Nu este nimic anormal în a încheia chiar și o lună sau două pe an cu bilanț negativ. Unul dintre secretele din spatele succesului în pariuri constă tocmai în managementul banilor – capitol la care foarte mulți dintre amatorii de adrenalină stau foarte prost. De altfel, aproape orice articol în care sunt prezentate sfaturi la pariuri online apare și un paragraf dedicat acestui subiect.
Stabilirea unui bankroll inițial sau lunar reprezintă primul pas din acest ansamblu al management-ului banilor. Specialiștii în pariuri ne recomandă să nu investim mai mult de 10% din salariu în jocuri de noroc. Cu alte cuvinte, trebuie să avem fie o sumă de pornire ceva mai consistentă, fie să depunem în jur de o zecime din salariu, lunar, în mod disciplinat și fără să ne abatem de la decizia luată. Odată ce ne-am clarificat acest aspect, este timpul să ne preocupăm de alegerea unei strategii precaute de gestionare a mizelor la pariuri sportive.
Strategia sfertului
Această strategie este avantajoasă pentru că le permite jucătorilor să piardă mai multe bilete consecutive fără să-i ducă la faliment și totodată pentru că este extrem de flexibilă în ceea ce privește stilul de joc care poate fi aplicat în paralel.
Pentru a pune în aplicare strategia sfertului, un jucător trebuie să considere valoarea băncii sale ca fiind echivalentul a 100 de unități și să o spargă în 4 sferturi de câte 25 de unități. Obiectivul său este să dubleze de fiecare dată sfertul jucat, după care să recalculeze din nou sferturile și tot așa. Același lucru se întâmplă și în cazul în care pariorul pierde pe parcurs un sfert: trebuie să recalculeze banca rămasă și implicit să o spargă în alte sferturi.
Ca să luăm un exemplu, să spunem că începi cu 100 de unități și pierzi primul sfert. Vei rămâne cu 75 de unități, pe care le vei împărți la 4 și vei avea sferturi în valoare de 18.75 unități, pe care vei încerca să le dublezi și tot așa.
Dacă vei câștiga primul sfert jucat, începând de la cele 100 de unități inițiale, vei avea o bancă nouă de 125 de unități. Mini-banca cu care vei începe să joci următoarea dublare va fi de 31.25 de unități, pe care vei continua să încerci să le dublezi.
Cum poți combina metoda prezentată cu alte strategii
Strategia sfertului poate fi aplicată în paralel cu Martingale, Fibonacci, D’Alembert, Labouchere, Kelly, Minutul Următorului Gol (MUG), Easy Money și cu multe alte metode cunoscute în lumea jocurilor de noroc.
Probabil una dintre cele mai precaute abordări este utilizarea strategiei Easy Money, care presupunea mizarea pe selecții cât se poate de sigure, ce au în general cote mai mici de 1.10. De regulă, această strategie se dovedește a fi neprofitabilă cu cât practicantul alege să se oprească mai târziu, întrucât se practică în general cote cuprinse între 10 și 100. Totuși, dacă jucătorul se mulțumește cu o cotă de 2.00, strategia presupune un grad de risc mult mai mic, dar și o răsplată decentă, dar nu extraordinară.
De altfel, gândul de îmbogățire rapidă și succesul în pariuri nu fac casă bună. Jucătorul care vizează obținerea unor performanțe la pariuri sportive online trebuie să aibă în plan obținerea profitului pe termen lung.
Nu uita că jocurile de noroc trebuie să fie percepute ca fiind o distracție și nu ca o sursă de sigură de venit. Nu paria niciodată mai mult decât îți permiți să pierzi și dacă te simți afectat de joc intră pe site-ul jocresponsabil.ro și completează chestionarul anonim pentru a afla dacă ai nevoie de ajutorul specialiștilor.