Federaţia Română de Fotbal, prin Direcţia Juridică, a publicat azi pe site-ul oficial un drept la replică prin care demontează afirmaţiile lui Adrian Mititelu. România a recunoscut încă din 1958 jurisdicţia tribunalelor arbitrale prin Convenţia de la New York, despre care moldoveanca de la Curtea de Apel nu avea cum să audă pe coclaurii de la Răducăneni.
Iată textul integral al dreptului la replică publicat de FRF
În legătură cu informaţiile apărute pe site-ul ediţie.ro în ceea ce priveşte corespondenţa FIFA adresată FRF la data de 12 iulie 2012, Direcţia Juridică a FRF face următoarele precizări:
1. Federaţia Română de Fotbal a publicat încă de aseară (n.r. 12 iulie 2012) integral corespondenţa adresată de FIFA, precum şi traducerea acesteia. Acesta fiind modul prin care documentul transmis de FIFA a intrat în posesia reprezentanţilor SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA (corespondenţa fiind transmisă exclusiv către FRF şi UEFA).
2. Afirmaţiile cuprinse în articolul de pe ediţie.ro reprezintă, aşa cum deja ne-am obişnuit, o interpretare “personală” a reprezentanţilor SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA, menite să dezinformeze opinia publică în primul rând, încercând sa evidenţieze argumente favorabile societăţii amintite în cel de-al doilea rând.
3. Astfel, în privinţa pasajului considerat relevant de către SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA , respectiv “în ceea ce priveşte litigiul dintre Federaţia Română de Fotbal (denumită în prezentul FRF) şi SC Fotbal Club U Craiova SA, dorim să reluăm cele de mai sus şi să subliniem faptul că problema dacă litigiul în cauză poate face exclusiv obiectul arbitrajului depinde nu numai de obligaţiile prevăzute în Statutul FIFA, ci şi de prevederile legislaţiei naţionale din România. În cazul în care legislaţia din România interzice în mod obligatoriu arbitrajul pentru anumite litigii, FRF nu poate impune membrilor săi recurgerea la o procedură de arbitraj.”, fără a intra în detalii amintim doar faptul că România a aderat la Convenţia pentru recunoaşterea şi executarea hotărârilor arbitrale de la New York din 1958 prin Decretul nr. 186/1961.
4. De asemenea, reamintim tuturor ceea ce omit să menţioneze reprezentanţii SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA şi anume faptul că ei înşişi au stabilit în cuprinsul contractului încheiat cu Victor Piţurcă că litigiile dintre părţi vor fi soluţionate de către organismele jurisdicţionale ale FRF/LPF.
5. În încheiere, considerăm necesar să menţionăm şi Rezoluţia Parlamentului European din 02 februarie 2012 privind dimensiunea europeană a sportului, care la punctul 89 recunoaşte printre altele “legitimitatea instanțelor sportive pentru soluționarea litigiilor din domeniul sportului, în măsura în care acestea respectă dreptul cetățenilor la un proces echitabil;”