Pe surse, circulă varianta ca Rapid să se adreseze instanțelor civile pentru a cere despăgubiri din partea FRF. Imediat s-a făcut o paralelă cu cazul Universității Craiova care a fost dezafiliată, însă cele două situații sunt chiar paralele, nu au nimic în comun.
Universitatea Craiova nu a ținut cont de jurisdicția comisiilor sportive, într-o speță în desfășurare, fără epuizarea căilor de atac. Acțiunea Rapidului, dacă se concretizează într-un proces, nu se suprapune cu nicio cauză pe linie sportivă.
Din păcate pentru Rapid, clubul nu poate obține prea mulți bani, în niciun caz 5 milioane de euro, cum se presupune că ar visa patronul Zamfir. Federația poate fi obligată cel mult să achite nota pentru cheltuielile înregistrate în contabilitatea clubului începând cu decizia de disputare a barajului și până la decizia TAS, cu excepția datoriilor restante achitate în această perioadă.
Nici o acțiune a suporterilor nu poate avea un succes mai important, deoarece banii pentru bilete și deplasarea la Vaslui sunt greu de cuantificat, iar decizia de a participa la meciurile respective a fost una individuală, independentă de voința FRF.
Oricum, ambele acțiuni vor fi de durată, în condițiile în care, în România, un proces poate fi lungit ani de zile, fără un efort prea mare din partea avocaților.
Așadar, chiar dacă ar fi obligată de statut să dezafilieze Rapidul, ceea ce nu e cazul, FRF nu s-ar grăbi să pună în aplicare regulamentul, deoarece acțiunea respectivă nu-i va afecta cu nimic activitatea.