Tabelul preliminar al creditorilor întocmit de administratorul judiciar al Rapidului nu avea cum să fie acceptat de toți creditorii clubului giuleștean și a fost firește contestat. Cel mai important pentru viitorul clubului era ca jucătorii cu restanțe și Corvinul să fie de acord cu planul de reorganizare ce va fi prezentat în curând judecătorilor, deoarece licența de club profesionist se poate primi, conform manualului de licențiere, doar dacă nu există datorii scadente la 31 decembrie 2012 neachitate până la data de 31 martie 2013.
Procesul de licențiere ține seama de procedura de insolvență, doar în măsura în care toți creditorii, actuali sau foști jucători și alte cluburi, sunt de acord cu programul de reorganizare și implicit cu reeșalonarea datoriilor.
Dacă în cazul Corvinul, FRF ignoră de doi ani datoria pentru transferul lui Bogdan Lobonț și nu ar fi o surpriză să o treacă și în acest an cu vederea, în ceea ce privește jucătorii aflați sub contract cu Rapid lucrurile se complică. Evident, dacă jucătorii vor accepta să primească banii peste 3 ani, așa cum intenționează patronul, probabil nu îi vor mai vedea niciodată.
Fiscul în România asimilează, cu de la sine putere, convenția civilă cu un contract de muncă, ceea ce generează obligații identice cu cele ale unui salariat. Când vine vorba de drepturi, ca în cazul de față, administratorul judiciar nu face același lucru, astfel că o convenția civilă e considerată doar o bucată de hârtie și încadrată la înscrisuri chirografice, ceea ce înseamnă coada listei de creditori. Evident, doar în România și poate în țările din zona deșertului Sahara așa ceva este perfect admisibil.
Probabil, planul de reorganizare, inclusiv tabelul creditorilor, va fi aprobat așa cum își dorește patronul, creditor majoritar, astfel că va fi interesant de văzut ce decizie vor lua comisiile de licențiere la sfârșitul primăverii, în condițiile în care jucătorii nu vor fi de acord cu reeșalonarea datoriilor.