Rapid a început anul în forță, cu o nouă victorie în instanță. Judecătoria Sectorului 1 a pronunțat pe 19 ianuarie dizolvarea ACS Academia Rapid 1923, fosta ACS Rapid Redivivus 2017, înființată de Partid la inițiativa fostului general de securitate Mălureanu și a agentului de influență, de la RFI, Ovidiu Nahoi.
După înființarea societății Fotbal Club R SA, în care Rapid Redivivus este acționar, acum minoritar cu 3%, asociații fondatori au cedat asociația grupării Nicolescu, Burcă & Angelescu. Cei trei au folosit intens asociația ca suveică, prin care au încasat, dar au și cheltuit, 12 milioane și jumătate de lei, cu scopul evident de a ascunde sursele de venit impozitabil ale societății comerciale pe acțiuni și de a prejudicia „angajații”.
Mai mult, suveica a intrat și în atenția DNA. Procurorii anticorupție au solicitat Judecătoriei Sectorului 1 dosarul persoanei juridice ACS Academia Rapid 1923 în legătură cu urmărirea penală care-l vizează pe Tuddy Diamante. Și legătura dintre Nicolescu și Diamante, în forma contractelor de asistență juridică încheiate de avocat cu Poliția Locală a Sectorului 1, a fost reclamată la Parchet de actualul primar. În viitorul apropiat dosarul ACS Academia Rapid 1923 va ajunge și pe masa celor de la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor, ceea ce va conduce inevitabil la societatea comercială care a beneficiat de “serviciile” prestate suveică.
În acest context, chiar în ziua în care a fost publicată sentința de dizolvare, Victor Angelescu a anunțat că s-a despărțit profesional de grupul APS, principalul finanțator al Academiei de Partid. Coincidență? Probabil că, nu!
Ieri, a avut loc și primul termen în dosarul de insolvență al Academiei de Partid. Instanța urmează să se pronunțe în februarie cu privire la cererea formulată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Chiar dacă judecătoarea a fost extrem de indulgentă la acest prim termen cu debitoarea, totuși i s-a pus în vedere reprezentantului convențional să formuleze o apărare bazată pe înscrisuri și nu pe povești. Având în vedere că a recunoscut creanța, Academia de Partid are doar două variante în acest moment, fie plătește creanța, fie intră în insolvență.
Toate aceste evenimente, dar și alte elemente, conduc la ideea, deja vehiculată, că Angelescu nu va mai rămâne mult timp patron al Academiei de Partid. Variantele pentru schimbarea acționarului principal nu sunt prea multe: Claudiu Florică sau Dan Șucu. Poate va mai apare cineva interesat în lunile următoare, dar greu de crezut. Cei doi sunt deja implicați în relația cu Academia de Partid și ar fi oarecum natural ca ei să preia gaura neagră de la Angelescu. Deja avocații lui Florică reprezintă Academia de Partid, practic, în toate procesele, iar oamenii lui Șucu conduc zona de copii și juniori.
Revenind la Rapid, trebuie spus că mai e un singur pas important pentru a elimina orice confuzie cu privire la drepturile sale. Cu siguranță, până în vară, situația va fi clarificată pe deplin.
Ce se va întâmpla cu R. București ? Dacă Florica preia echipa, va juca fisu titular ?