Fotbalul este un fenomen social care atrage milioane de oameni. Astfel, cel care deține șefia FRF are o influență importantă. La fel stau lucrurile peste tot în lume. Factorul politic e mereu tentat să se implice în fotbal și, din acest motiv, FIFA interzice politizarea fotbalului și implicarea structurilor statale în actul decizional.
În 2018, în fotbalul românesc influența politică și ingerința statului pe toate palierele este la fel de mare ca în anii stalinismului. Numai că, în prezent, toate partidele politice se implică în fotbal, cu complicitatea conducerii FRF.
Anul 2014 a fost unul extrem de trist pentru fotbalul românesc. Răzvan Burleanu a devenit președinte al FRF, fiind propulsat în funcție de acțiunea și amenințarea voalată a unor instituții de forță ale statului român. Imediat cu s-a instalat în fotoliul de la Casa Fotbalului, Burleanu a ucis fotbalul asociație prin modificarea Statutului FRF. Prin aceste modificări a permis afilierea cluburile de drept public, controlate de diferite structuri ale Statului. Astfel, am ajuns în situația ca în 2018, votul instituțiilor statului în Adunarea Generală a FRF să fie covârșitor. Mai mult, majoritatea cluburilor de drept privat este controlată tot de stat prin intermediul finanțări discreționare din bani publici.
Acesta este Răzvan Burleanu, un pion prin intermediul căruia fotbalul asociație este anihilat. Numai că, popularitatea lui Burleanu tinde spre zero și politicul din România are nevoie de o persoană cu imagine bună.
Astfel, Ioan Angelo Lupescu a devenit marioneta favorită a partidelor politice parlamentare. Fostul internațional are și aura celor câțiva ani de activitate la UEFA și se presupunea că știe cum trebuie organizat fotbalul. Dar, după primele cuvinte scoase din puțul gândirii, am constatat că a pierdut vremea pe la Nyon. Nimic nu s-a lipit de el.
Poate cea mai bună variantă dintre cele patru este Marcel Pușcaș. Măcar are un program de dezvoltare cât de cât coerent. Însă, cu multe dintre punctele cuprinse în acesta sunt în total dezacord realitatea europeană. De exemplu, Marcel Pușcaș dorește să acorde un rol și mai mare în fotbalul asociație cluburilor școlare și liceelor sportive, care pregătesc instructori sportivi, nu fotbaliști. Aceste structuri de stat trebuie să formeze un sistem paralel de formare profesională, prin dezvoltarea de campionate școlare. În acest sens, FRF ar trebui să colaboreze cu Federația Sportului Școlar și cu Federația Sportului Universitar, în sensul separării apelor. Marcel Pușcaș pleacă azi cu șansa a treia, dar după cum spuneam dintre trei rele, în mod natural, o alegi pe cea mai puțin dăunătoare fotbalului.
Cel de-al patrulea candidat vine din București cu seninătatea omului care știe că nu are nicio șansă în lupta inegală cu un sistem corupt de interese oneroase colosale. Ștefan Ilie Drăgan nu prezintă un program, ci prezintă principii. Adică, vorbește de funie în casa spânzuratului.
SĂ VOTEZE ÎN ADUNAREA GENERALĂ A FRF ADEVĂRAȚII DECIDENȚI!
Dacă nu vor fi surprize din partea reprezentanților membrilor afiliați lupta se va da între Burleanu și Lupescu. Ceea ce ne nemulțumește cu adevărat este faptul că 90% din cei prezenți în sală sunt doar marionete. Decizia aparține păpușarilor.
Din acest motiv le solicităm să se prezinte repede la ședință să își exprime deschis voința. Să vină să voteze șefii partidelor parlamentare (Dragnea, Orban, Băsescu, etc.), Miniștrii Educației și Apărării, șefii SRI, SIE, DNA, MMA, KKA, etc. De ce se ascund după copac și în spatele boscheților? Să iasă în lumina reflectoarelor și să decidă în ce direcție se îndreptă fotbalul românesc!