Astăzi, la ora 18.30, este convocată nestatutar o nouă adunare cu rândunici colorate la AMFB. Aceasta nu este o Adunare Generală a AMFB, din trei motive:
- Sunt convocate structuri care nu au calitate de membru al AMFB
- Convocarea a fost transmisă fără documentele ce vor fi supuse aprobării
- Persoanele care au făcut convocarea nu au calitate de membri ai Comitetului Executiv
I. La această adunare, ca și la precedenta, din 14 decembrie 2017, au fost convocate și au participat structuri care nu au și nu pot avea calitate de membru al Adunării Generale a AMFB. Conform Statutului AMFB:
Articolul 24 – Voturi, delegati
(1) Adunarea Generala se compune din membrii afiliati mentionati in continuare, care au drept de vot egal, astfel:
– un delegat cu drept de vot pentru fiecare club/asociatie din Liga IV;
– un delegat cu drept de vot pentru fiecare club/asociatie din Liga a V-a
– un delegat cu drept de vot pentru fiecare club/asociatie din Liga a-VI-a:
– un delegat cu drept de vot pentru fiecare club cu activitate exclusiva de fotbal feminin participant la campionatele judetene de fotbal feminin;
– un delegat cu drept de vot pentru fiecare club cu activitate exclusiva de copii si juniori participant la campionatele judetene de fotbal pentru juniori;
– un delegat cu drept de vot pentru fiecare club cu activitate exclusiva de fotbal in sala participant la campionatele judetene de fotbal in sala;
(2) Cluburile afiliate atat la AMFB cat si la FRF au drept de vot in conformitate cu prevederile alin. 1.
(3) Numai delegatii prezenti au drept de vot. Votul prin corespondenta sau prin imputernicire (procura) nu este permis.
(4) Membrii afiliati pot fi reprezentati la Adunarea Generala doar de catre o persoana ce detine o functie de conducere (de regula presedinte, secretar general sau functii echivalente) in cadrul respectivei structuri sportive de cel putin 6 luni si numele acesteia a fost comunicat in documentele transmise catre AJF cum ar fi: cerere de afiliere, cerere de inscriere in competitii, altele asemenea.
(5) Un delegat nu poate reprezenta decat un singur membru afiliat.
(6) Pe timpul mandatului lor, membrii Comitetului Executiv nu vor putea reprezenta ca delegati clubul din care fac parte si nu au drept de vot in Adunarea Generala. De asemenea, membrii Comisiilor cu atributii jurisdictionale, pe toata durata mandatului lor, nu vor putea reprezenta ca delegati nici unul dintre membrii afiliati si nu au drept de vot la Adunarea Generala.
După cum se poate lesne observa, cluburile cu activitate exclusivă de copii și juniori care participă doar în competițiile pentru copii, NU AU CALITATE DE MEMBRU AL ADUNĂRII GENERALE A AMFB ȘI NU AU DREPT DE VOT. Cu atât mai puțin cluburile care participă în grupe colorate organizate de alte entități, fie ele cluburi sau societăți comerciale, precum cea proprietate personală a lui Claudiu Baboia, SC SPORTS ARENA PRODUCTION SRL.
Mai mult, cluburile care au sediul social în alt județ, nu pot avea nici măcar statutul de membru afiliat al AMFB, conform Legii 69/2000.
În plus, structurile sportive (cele care au fost autorizate de MTS sau DTSMB și au CIS) au drept de vot în Adunarea Generală doar dacă sunt reprezentate de persoane cu funcție de conducere (fac parte din Consiliul Director) pe care o dețin în mod legal de cel puțin 6 luni.
Celelalte persoane, care se prezintă la aceste adunări nestatutare fără a avea drept de vot acționează în coluziune cu uzurpatorii funcțiilor de conducere ale AMFB, se expun unei probabile trageri la răspundere, din punct de vedere penal, pentru prejudiciile create AMFB prin favorizare și complicitate.
Componența reală a Adunării Generale a AMFB este următoare, cu rezerva că în privința reprezentării pot fi mici inadvertențe.
[docxpresso file=”https://sportb.ro/wp-content/uploads/2018/04/STRUCTURI-SPORTIVE-CARE-INDEPLINESC-CONDITIILE-STATUTARE-DE-MEMBRU-AL-ADUNARII-GENERALE-AMFB.odt” comments=”true”]
La precedenta adunare, din 14.12.2018, au participat fără drept următoarele structuri, care vor răspunde, în cazul unei acțiuni penale, în solidar cu uzurpatorii: AS ALDO SPORT, AS SC ALPAS SPORT, CS ANTILOPA, ACS ATOMIC BOYS, ACS AVERSA, CLUBUL SPORTIV ȘCOLAR NR.4, AAS CARMEN BUCUREȘTI 1937, CS FC CHITILA, CS CONCORDIA CHIAJNA, DAIMON SPORT CLUB, AS DĂNILESCU T&C, SC FC FCSB SA, GALACTIK FK, A.S.,,GALAXIA”, AFC GVD, CS INIZIO, ACS INTERSPORT, A.S. SCOLARA „JUNIOR 55” – SCOALA NR.55, ASOCIATIA CLUB SPORTIV JUNIOR STAR BUCUREŞTI, AS LIDER, AFC MILISPORT, ASF PANDURU, AFC PRO ACTIV SPORT, AC PROLUCEAFĂRUL, AS RADU TROI, REAL TEAM, AS REAL VĂRĂȘTI, CS SEVEN STAR JUNIOR, AS ȘOIMII IMUC, A.S. A COL. UCECOM – SPIRU HARET, CS TIGRUL, AS TIKI TAKA, AS TINERE SPERANȚE, ACS TRACTIUNEA-CRISTEXIM CHITILA, AS TUFAN, ACS UNIREA POLITEHNICA BUCUREȘTI, AS VICTORIA APG, ACS VICTORIA BRĂNEȘTI, AS FC VIVERA, AS VOINICELUL, ACS DE SANATATE VOINTA BUFTEA, SC FC VOLUNTARI SA, AS ZAMSPORT, ACS TANDEM SPORT.
Deci, din cele 87 de structuri care au semnat prezența, dintre care cel puțin patru au părăsit sala înainte de vot, 44 NU AVEAU ȘI NU AU CALIATE DE MEMBRU AL ADUNĂRII GENERALE A AMFB.
Însă cu ajutorul acestora, uzurpatorii creează aparența de legalitate pentru realizarea cvorumului de 2/3 din membrii Adunării Generale (care nu mai era întrunit în momentul votului din 14.12.2017) și pentru a se menține în funcțiile obținute fără să fie votați.
După cum spuneam, cei 44 se expun acțiunilor penale care vor urma.
II. Având în vedere că, la această adunare, Lumînare, Baboia, Petrea & Co solicită descărcarea de gestiune, documentele financiare supuse aprobării trebuiau transmise membrilor Adunării Generale a AMFB odată cu convocatorul. Aceasta este o obligație legală, nu una facultativă. Federația Română de Fotbal a transmis documentele supuse aprobării Adunării Generale de mâine odată cu convocatorul.
Prin descărcarea de gestiune, persoanele care votează își asumă răspunderea pentru toate actele din anul 2017, semnate de persoane fără calitate de reprezentat al AMFB.
III. Persoanele care au semnat convocarea nu au calitate de membri ai Comitetului Executiv al AMFB, deoarece nu sunt înscrise în Registrul Special, Adunarea Generală din 14.12.2018 fiind contestă, urmând ca Tribunalul București să se pronunțe asupra apelului formulat de AS FC Progresul București.
Ce trebuie să facă membrii Adunării Generale ai AMFB, cei care au legal și statutar această calitate?
- Trebuie să solicite verificarea mandatelor și întrunirea cvorumului.
- Să solicite consemnarea exactă în procesul verbal a poziției exprimate și a votului contra sau a abținerii.
- Să voteze împotriva descărcării de gestiune, în acest fel dând un vot de blam uzurpatorilor.
- Să solicite FRF organizarea urgentă de alegeri, în conformitate cu prevederile legale și statutare.
- Să acționeze legal împotriva uzurpatorilor.
Altfel, sunt la fel de vinovați ca și cei care participă fără drept la adunări. Spor la treabă!