Marian Lumînare are, trebuie să recunoaștem, mult tupeu. Pe site-ul AMFB a anunțat că organizează o Adunare Generală pentru alegerea Comitetului Executiv, însă aceasta este doar o acțiune personală, fără nicio acoperire statutară.

Mai mult, pune la bătaie o funcție de vicepreședinte și cinci de membru (2 reprezentanți Liga 4, un reprezentant Liga 5 și 2 reprezentanți ai cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori). Nicio vorbă despre funcția de președinte, care se pare că e moștenire de famiglie și nimeni nu se poate atinge de ea.
În ceea ce privește candidaturile, nicio surpriză nu e posibilă. Fiecare candidat cu funcția sa, deoarece indezirabililor le-a fost respins dosarul pe care din naivitate și l-au depus. Însă, întreaga acțiune a lui Lumînare are ca scop constituirea unui grup infracțional organizat. Nu putem spune dacă cei care doresc să intre în el sunt conștienți sau nu, însă vor ajuta la constituirea acestuia.
Legal, Adunările Generale trebuie organizate în conformitate cu prevederile statutare. Plecând de la convocare și până la înscrierea modificărilor actelor constitutive și a componenței organelor de conducere în Registrul Național ONG.
Marian Lumînare susține că adunarea din 14 decembrie a fost convocată prin hotărârea Comitetului Executiv din data de 26 octombrie 2017, iar candidaturile au fost validate în ședința Comitetului Executiv din data de 7 decembrie 2017. Întrebarea legitimă care se ridică este: al cui Comitet Executiv, pentru că al AMFB nu poate fi din moment ce acesta nu a mai fost constituit statutar din 2011? Conform hotărârilor definitive pronunțate de instanțele competente și îndreptării din oficiu a erorilor materiale strecurate în Registrul Special al Judecătoriei Sectorului 6.
Pentru cine nu cunoaște procedurile e momentul să oferim informația brută, materialul clientului
STATUTUL AMFB
Dacă nu doriți să ajungeți în situația de a fi acuzați că ați sprijinit și ați participat la constituirea unui grup infracțional organizat citiți cu atenție documentul! Pentru că, în mod cert, după această mascaradă, cel puțin un club va depune PLÂNGERE PENALĂ pe numele tuturor participanților, indiferent de modul în care se va ridica mâna. Răspunderea, în astfel de cazuri, este colectivă, inclusiv pecuniară, adică bani mulți, față de părțile vătămate.
Lăsând la o parte aspectele legate de faptul că membri cu drept de vot, cluburi participante în competițiile organizate de AMFB sau FRF, nu au fost nici măcar convocate, iar la vot se vor prezenta multe persoane fără calitate, vom încheia azi cu candidații.
Nu e nicio surpriză că niciunul dintre cei care s-au pretins până acum a fi membri ai Comitetului Executiv nu se află printre pretendenți.
Trei dintre ei sunt și cei mai interesanți, deoarece îi vor asigura lui Marian Lumînare o aparentă majoritate în ceea ce vrea să fie viitorul Comitet Executiv.
Ce au în comun cei trei? Numele lor apar deja în plângeri penale formulate de cluburile AFC Progresul București și VK Soccer. Este vorba de Cristian Petrea (prezentat candidat la funcția de vicepreședinte), Mihai Badea (partener de afacere cu jucători pe bani publici al primului) și Nicolae Tunsoiu.
Ceilalți trei vor intra, dacă nu știu încă, ca musculițele în butoiul cu borhot. Aceștia sunt: Cezar Cojocariu (AFC Asalt), Dan Marin (AS Termo) și Marius Zamfir (Dinamo Noua Generație).
La Nicolae Tunsoiu (ACS Poli Unirea – Liga 5) lucrurile sunt mai mult decât evidente. A inițiat activitatea clubului înainte de autorizare, a făcut, sub semnătură și ștampilă, transferuri înainte de înființarea clubului și, în consecință, are dosar la Parchet pentru fals și uz de fals, în urma plângerii clubului VK Soccer, parte vătămată. Am putea spune că e vorba de o găinărie, însă fapta are implicații importante, mai ales că domnul Tunsoiu este sprijinit politic de partidul aflat la guvernare, dar și de conducerea UPB.
Mihai Badea, președintele ACS RSF1, este pionului lui Claudiu Florică, celebrul corupător din dosarele Microsoft. Numele lui Mihai Badea apare în plângerea penală depusă la Parchetul Militar alături de cel al colonelului Petrea, având ca obiect transferurile făcute în vară la CSA Steaua, în schimbul sumei de aproximativ 30.000 de euro. Nu e frumos cum se leagă lucrurile și, de joi, cei doi vor fi colegi în Comitetul lui Lumînare?
Însă, vom reveni, mai pe larg, asupra fiecărui personaj. Dar avem și o curiozitate? Cum se va prezenta colonelul Petrea la Muzeul CFR? În uniformă sau civil? Amănuntul nu e lipsit de importanță. Dacă vine în calitate de comandant al CSA Steaua trebuie să fie în uniformă. Dacă vine în civil, vine în calitatea particulară, deci nu în aceea de conducător de oști. Iar candidații nu sunt candidați pentru că sunt frumoși și deștepți, conform criteriilor lui Lumînare, ci pentru că sunt reprezentanți oficiali ai unui club.