Federația Română de Fotbal, sub iscusita conducere a grupării Burleanu, se îndreaptă în pas alergător spre faliment și dizolvare.
Miercuri, va avea loc o adunare la Casa Fotbalului, care nu reprezintă legal Federația Română de Fotbal, cu scopul de a aproba un bilanț contabil (aranjat din pix) și descărcarea de gestiune. ProSport a publicat trei analize pe această temă (AICI, AICI și AICI), devoalând modul în care băieții cu ochi albaștri încearcă să mascheze dezastrul financiar.
Singurul răspuns public a fost o replică la primul material publicat de ProSport, în care maestrul de PR angajat de Burleanu bate câmpii la modul grav afirmând practic că FRF nu are nevoie de rezerve financiare și de capitalizare pentru că este o structură non-profit (AICI).
În articolul publicat astăzi, expertul consultat de ProSport face o comparație elocventă între întreprinderile de stat falimentate intenționat de conducere cu Federația Română de Fotbal condusă de Răzvan Burleanu.
De ani de zile noi am afirmat că unica intenție a grupului impus în fruntea FRF de Maior și Dâncu este de a mulge federația de tot disponibilul aflat în conturi și de a băga fotbalul românesc în faliment. În schimb, prezența timp de ani în fruntea FRF a fost extrem de profitabilă pentru Răzvan Burleanu. Acesta a acumulat o avere considerabilă și s-a bucurat de o seamă de privilegii, la care nici Președintele României nu poate visa.
Cifrele au prostul obicei să nu mintă, chiar dacă sunt ajustate artificial, iar bilanțul contabil pentru anul 2018 ne arată clar faptul că, fără o calificare la EURO, greu de obținut, FRF se îndreptă spre insolvabilitate și faliment.
Cu datorii la furnizori de 14 milioane de lei și disponibil în conturi de doar 8 milioane, nu trebuie să fii expert pentru a desluși situația critică în care a ajuns FRF.
Pentru a-și putea pune planul în aplicare, grupul impus de servicii (vezi declarațiile lui Cornel Dinu) a refuzat sistematic să modifice actul constitutiv al FRF, privind modificările survenite în componența Federației. Motivul este evident. Legal, nu puteau afilia structuri care nu au dreptul de a face parte din FRF, structuri care mențin, prin votul lor ilicit, această grup în fruntea FRF.
Astfel, FRF își desfășoară activitatea și urmărește scopul pentru care a fost înființată prin mijloace ilicite și cu încălcarea ordinii publice.
Dovada clară vine de la TENIS, unde a devenit aproape imposibilă convocarea legală a Adunării Generale, deoarece conducerea FRT a omis, din aceleași motive, să-și modifice actul constitutiv. Instanțele de judecată au stabilit prin numeroase hotărâri definitive că doar membrii înscriși în registrul special pot participa la constituirea Adunării Generale.
Situația este similară, doar că la FOTBAL este mult mai gravă. Mai devreme sau mai târziu, FRF va fi pusă în fața dizolvării de drept și pe cale judecătorească. Noi mizăm pe cât de curând!
Pentru starea fotbalului românesc nu este vinovat doar grupul care a avut de la bun început ca obiectiv devalizarea FRF, ci și cei care, prin votul lor ilicit, au dat o aparență de legalitate modului de operare, inclusiv prin așa-zisele descărcări de gestiune.
În concluzie, finalul actualei Federații Române de Fotbal este foarte aproape și, după radierea FRF, fotbalul românesc va fi nevoit să o ia de la zero prin constituirea unei noi federații.