Ultimul act al Cupei României, faza municipală, le-a adus față-n față pe rivalele la titlul de campioană din Liga 4, Electroaparataj și Progresul. Asupra acestui aspect vom reveni mâine, deoarece situația se complică prin apariția celei de-a treia pretendente, Sportul II.
Finala s-a disputat pe stadionul Romprim pe o suprafață impecabilă, care a permis un joc bun din partea celor două formații. Prima repriză a fost echilibrată, cu ocazii care s-au succedat la cele două porți. Însă, Electropaarataj a avut mai mult inițiativa și a încercat să țină liniile cât mai sus. Prima șarjă l-a avut în prim plan pe Teutu, veteranul Cernea fiind obligat să iasă la sacrificiu dintre buturi pentru a respinge. Apoi, Gabriel Pristolian l-a încercat la colțul scurt, însă experimentatul portar nu s-a lăsat păcălit și a respins în corner.
La cealaltă poartă, pericolul s-a numit Mustafa Sidek. Decarul Progresului a expediat un șut puțin pe lângă bara din stânga portarului Cezar Stancu, iar apoi a lovit bara din dreapta la rădăcină.
Jocul s-a mutat din nou la buturile apărate de Cernea și, în urma a două cornere succesive executate de Logofătu, scorul a fost deschis. Fundașii centrali Ioniță și Petcu s-au mișcat perfect în zona centrală a careului, iar fundașii la marcaj n-au sesizat intenția adversarilor, Petcu reușind să trimită cu latul către poartă și să-l învingă pe Cernea.
Debutul reprizei secunde a fost unul perfect pentru echipa antrenată de Marian Paraschiv. La câteva minute de la reluare, exact când era nevoie, Gabriel Pristolian a fost lansat în adâncime de fratele său Victor, iar efortul fundașilor de a închide culoarul a fost inutil. Ajuns la 16 metri, golgheterul a șutat cu sete, marcând golul care a liniștit întreaga atmosferă.
Cu două goluri avans, Electroaparataj și-a permis să se retragă și să încerce mai rar vigilența fundașilor bancari. Cu zece minute înainte de final, Progresul a beneficiat de o lovitură liberă periculoasă. Mustafa Sidek a executat puternic pe direcția portarului Cezar Stancu, iar acesta a respins cu ajutorul transversalei în corner. Ultimele două ocazii importante au aparținut celor de la Electroaparataj, paradele lui Cernea menținând diferența de pe tabelă la două goluri.
Electroaparataj a câștigat astfel Cupa României și va participa în vară la primul tur al competiției naționale.
La finalul jocului de pe stadionul Romprim, cele două finaliste au fost premiate de vicepreședintele Marian Rusu, președinte interimar al AMFB. Speeker-ul serii a anunțat apoi primele trei echipe clasate în toate competițiile organizate de AMFB și s-au acordat premii constând în cupe, medalii și tricouri, cu toate că rezultatele nu au fost omologate.
Ceea ce ni s-a părut însă cu adevărat o bătaie de joc a fost însă faptul că, trecând peste aspectele regulamentare care urmează să se clarifice, Liga 4 a fost lăsată ultima, cu toate că două dintre echipele care urmau să fie premiate tocmai disputaseră finala Cupei României. Jucătorilor li s-a cerut să rămână pe teren până la final, însă doar Progresul s-a conformat, cei de la Electroaparataj plecând imediat după ce au fost premiați pentru trofeul cucerit. Când bancarii au primit al doilea set de medalii, pe stadion aproape că nu mai era țipenie de om, doar vreo 5 fani, singurii care au rezistat tentației de a merge la o bere rece după o zi toridă.
Rezerve: Velicu, St. Paraschiv, Micu, Nedelea, Fl. Nicolae, Ferăstrău, Mocănașu
Antrenor: Marian Paraschiv
Rezerve: Săndescu, Alexandrescu, Lupu, Sotir, Vasilică, Împuscatu, Iacov
Antrenor: Dan Păun