Încă o dovadă că la AMFB regulamentele sunt considerate maculatură, iar Liga 4 e bătaia de joc a uzurpatorilor. Meciul dintre Victoria și Spartac din prima etapă a returului s-a disputat sâmbătă pe terenul formației oaspete. Spartac a disputat un număr semnificativ de meciuri, în turul campionatului, pe stadionul Metaloglobus, în timp ce Victoria își dispută meciurile de acasă pe stadionul Viitorul.
Iată două mesaje postate pe Facebook, înainte și după disputarea meciului.
„Începe returul! AMFB a decis ca primele două etape din retur să se joace acum, în Decembrie, ca să rămână timp la primăvară și pentru play-off.
Progresul Spartac joacă mâine de la ora 14:00 cu CS Victoria. Deși urma un meci în deplasare Progresul s-a oferit din nou să fie gazdă pentru a evita terenul mocirlos de la Viitorul, așa că mâine ne vedem din nou pe Metaloglobus. HAI PROGRESUL!”
„Astăzi, în prima etapă a returului, CS Victoria – Progresul Spartac 0-8, într-un meci jucat teoretic în deplasare, dar practic pe stadionul care ne-a fost gazdă în tur.„
La prima vedere, o decizie în favoarea fotbalului, pentru ca meciul să se dispute în condiții bune. Însă, din punct de vedere regulamentar această practică este interzisă deoarece afectează integritatea competițiilor. Cum ar fi ca Steaua să joace toate meciurile din Liga 1 pe Arena Națională pentru că oferă cele mai bune condiții și adversarele nu ar mai fi nevoite să suporte cheltuielile de organizare? Iată ce spune ROAF la articolul 9 Formula de organizare a campionatelor, aliniatul 3:
„Echipele nu pot renunţa la dreptul lor de organizare a jocurilor în favoarea echipelor adverse şi nici nu pot juca meciul din organizare proprie pe terenul echipei adverse”
Spartac ar fi câștigat meciul cu Victoria pe orice stadion s-ar fi disputat. Însă aici este vorba de aroganță și lipsă de respect față de celelalte formații înscrise în competiție. Cu un astfel de precedent, orice formație poate să solicite să joace meciurile din deplasare pe teren propriu cu acordul formației adverse.
Cu alte cuvinte, AMFB a făcut aia mică, cu jet și urât mirositoare, pe cel mai important regulament al fotbalului românesc. Iar FRF protejează astfel de indivizi care nu dau doi bani pe integritatea competițiilor. De ce? Pentru că și cei de la Casa Fotbalului procedează la fel. De exemplu, Ministerul Tineretului și Sportului a respins în scris și motivat solicitarea FRF de a acorda Certificat de Identitate Sportivă celebrelor, mediocrelor și costisitoarelor Centre de Excelență. FRF a ignorat documentul oficial al Statului Român și continuă să participe cu aceste echipe în competițiile pe care le organizează.
Ce ar trebui să se întâmple în cazul meciului dintre Victoria – Spartac, disputat în condiții neregulamentare? Este evident pentru oricine. Dar, cum Spartac este una dintre echipele AMFB, pornind de la legitimarea jucătorilor (episod asupra căruia vom reveni cât de curând) și până la orice alt ajutor neprincipial, nu vom asista la nicio minune în acest nou caz de abatere gravă. Care a împuțit definitiv orice spirit de competiție la nivelul Ligii 4.