Într-o intervenție la Sport Total FM, Dumitru Mihalache a confirmat ceea ce SportB.ro susține de ani de zile. În 2010, FIFA a interzis FRF să afilieze cluburile de drept public. Acesta a fost motivul pentru care FRF a pus în vedere cluburilor de drept public, deja afiliate, prin Statutul adoptat în anul 2011 și sub sancțiunea excluderii, să cesioneze locul în competiții către structuri sportive de drept privat până la data de 2012.
În 2014, la doar două luni de la instalarea la butoane și fără acordul FIFA, administrația burlească a eliminat din Statut această prevedere. Și a permis statului, prin intermediul cluburilor de drept public, să aibă un cuvânt greu de spus în cadrul Adunării Generale a FRF. Practic, prin mecanismele create, statul are acum o majoritate de 2/3 din voturile membrilor afiliați. Ceea ce contravine grav condițiilor de afiliere la FIFA.
PENTRU INCOMPETENȚA BURLEASCĂ PLĂTESC MEMBRII AFILIAȚI
În altă ordine de idei, Dumitru Mihalache, prin avocat, a demonstrat că administrația burlească nu a respectat prevederile Codului Muncii. Atunci când l-a concediat. Drept urmare, instanța a stabilit o compensație în sumă totală de aproximativ 100.000 de euro. Plus taxe ce urmează să fie virate către bugetele de stat. Întreaga sumă a fost achitată, însă nu înainte ca executorul judecătoresc să pună poprire pe conturile FRF.
Iată ce a spus Dumitru Mihalache în legătură cu afilierea cluburilor de drept public la FRF:
“A fost o minciună când a spus (n.n. Burlesque) că Federația a impus cluburilor de drept public să se transforme în persoane juridice de drept privat. Pentru că FIFA, citindu-ne Statutul, împreună cu UEFA (a fost o comisie mixtă prin 2009-2010) ne-a trimis o scrisoare în 30 de pagini (n.n pe care SportB.ro a prezentat-o în numeroase rânduri) în care ne-au făcut niște recomandări. Era mai mult decât o recomandare, în care se spunea că dacă există cluburi de drept public acestea pot fi manevrate, manipulate politic și că nu trebuie să existe, ca membri afiliați, cluburi de drept public. Noi am început demersurile încă din 2011 pentru transformarea celor care existau în cluburi sportive de drept privat. El (n.n Burlesque) a spus imediat după (n.n. alegerile din 2014), la 6-7 luni (n.n. de fapt 2-3 luni, iunie 2014), că nu există așa ceva, motiv pentru care a modificat Statutul și a permis afilierea cluburilor de drept public”.
În concluzie, Burlescu și Lupescu fluieră în Biserică. Adică în Casa Fotbalului, atunci când susțin că FIFA nu interzice afilierea cluburilor de drept public.