Sorin Oprescu își continuă planul de a băga bani la echipa de handbal din Râmnicu Vâlcea și își argumentează demersul prin texte sforăitoare, vorbind de interes național și mândria de a fi român. Maine-poimâne va începe să vorbească de interes continental și mândria de a fi european pentru a da bani la Veszprem, care a vizitat de curând Bucureștii și nu a atras decât câteva sute de spectatori, cu tot cu cele cinci autocare de constănțeni venite să susțină HCM-ul.
„Dorim să oferim o şansă şi echipei etalon a handbalului românesc. Nu este o acţiune pentru Primărie sau pentru Rămnicu Vâlcea, ci pentru România. Când este vorba de un interes naţional, trebuie să oferim mai mult decât un ‘mulţumesc’. Avem un neam care niciodată nu a stat în genunchi. Nu vreau să îmi fac campanie, ci vrea doar să salvez onoarea de a fi român. Am înţeles că va veni şi un ajutor din partea primarului din Râmnicu Vâlcea, iniţiativă pe care o salut.
Nu este posibil ca sportul românesc să nu beneficieze de condiţii, de aceea vom încerca să le oferim în Bucureşti. Sunt întrebat de unde am bani să fac asta. Eh, uite că am bani! Sunt şi oameni care au investit bani şi sunt cunoscuţi, dar sunt şi unii care preferă să rămână anonimi şi voi respecta asta”, a spus Oprescu
În acest timp, în București, echipe cu tradiție dispar pe capete pentru că Primăria Generală și primăriile de sector nu le ajută nici măcar cu un capăt de ață.
Progresul București a dispărut, practic, din peisajul fotbalistic pentru că nu a avut bani să își plătească chiria pentru baza sportivă din Cotroceni. Mai grav, centrul de copii și juniori a avut cel mai mult de suferit și acest fapt se vede limpede în rezultatele din ultimii ani.
Acum urmează Sportul Studențesc, cel mai vechi club bucureștean aflat încă în activitate. Statul s-a făcut stăpân pe o bază care nu a fost niciodată a lui și a dat-o în administrare Ministerului Educației, care la rândul său a trecut-o în subordinea a două Universități. Cum cele două nu prea au nimic în comun cu sportul de performanță, nici măcar cu cel de masă, în curând Regia va deveni un centru de recreere administrat în parteneriat public-privat de cei ce țin pixul în mână, iar fabrica de fotbaliști va dispare pentru totdeauna. Și asta pentru o datorie ce nu depășește 50.000 de euro, în condițiile în care clubul a investit sume mult mai mari în infrastructura bazei. Mai mult, administratorul a solicitat ca stadionul să fie deconectat de la utilități, deci nu mai dorește să aibă de-a face cu nicio activitate sportivă și în consecință nu mai respectă obiectul de activitate.
Tot printr-o hotărâre de Guvern, Regia poate fi trecută în administrarea Primăriei Generale sau a Primăriei Sectorului 6, așa cum s-a întâmplat de curând cu parcul Lia Manoliu, unde se intenționează construirea noii Săli Polivalente. Și vorbind de modele, pentru a menține în funcțiune centrul de copii și juniori, poate fi urmat cel de la Dinamo.
Ce se întâmplă cu echipa de seniori e treaba conducerii clubului, care trebuie să își achite datoriile, însă să lăsăm de izbeliște un alt generator și șlefuitor de talente se numește dezinteres și cel ce dă dovadă de el nu merită să conducă nimic în București.
În concluzie, Domnule Primar Sorin Oprescu, înainte de a fi român, fii bucureștean!