Ceea ce se întâmplă în dosarul 21229/303/2022, având ca obiect dizolvarea AMFB întrece imaginația celor mai talentați romancieri. Judecarea fondului era din start o farsă infectă, deoarece judecătoria Sectorului 6 e ca zona de tarabe din Piața Veteranilor. Nicio surpriză!
Judecătoarea Cucu Alexandrina nici nu a catadicsit să se pronunțe pe toate capetele de cerere, a ignorat probele și evidența, ba mai mult a invocat dispozițiile unei legi abrogate care nu mai au nicio relevanță, mai ales în raport cu normele de ordine publică în vigoare. Nici nu trebuie să își facă griji că o va deranja cineva cu vreo dojană din moment ce soțul ocupă o funcție asimilată judecătorilor și procurorilor în cadrul Direcției elaborare acte normative din Ministerul Justiției.
Întrebarea importantă era cât de adânc sunt înfipte tentaculele caracatiței în Tribunalul București. Și răspunsul l-am aflat după ce instanța de apel formată din doi judecători a rămas în pronunțare. După două amânări (aproape o lună de zile), s-a decis repunerea pe rol a cauzei, motivul fiind unul hilar: “Tribunalul a apreciat necesară repunerea pe rol a cauzei şi urmează să pună în discuţia părţilor oportunitatea emiterii unei adrese către Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în vederea înaintării în copie a registrului special partea asociaţii cu privire la intimata Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti şi, de asemenea, să înainteze pentru ataşare dosarul nr.187/PJ/2004, acesta fiind un dosar cu privire la intimata Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti, în care apare ca fiind formulată o cerere în care s-ar fi solicitat la momentul respectiv să se ia act de către judecătorie că în şedinţa din septembrie 2011 au fost aprobate modificări şi completări statutului asociaţiei, ca urmare a adaptării acestuia la statutul cadru al asociaţiilor judeţene de fotbal din România (nu deţine şi soluţia, însă există o cerere în acest sens). Motiv pentru care, instanţa acordă cuvântul asupra oportunităţii înaintării copiei de pe registru şi ataşarea dosarului precizat.”
Trebuie remarcat că, atât AMFB, cât și AFC Rapid și FC Progresul au cerut atașarea dosarului persoanei juridice (cum era normal, din moment ce a făcut parte din dosar la judecarea fondului), însă instanța a considerat că nu este necesar și a respins cererile. Acum, pentru că AMFB a depus atașat concluziilor scrise niște foi volante dintr-un dosar din 2004, fără mare relevanță, instanța solicită doar acel dosar! Incredibil!
În respectivul dosar, Vasile Avram a solicitat instanței doar modificarea Statutului AMFB, conform actului adițional, nicidecum înscrierea de noi membri. Faptul că într-o Adunare Generală se aprobă afilierea de noi membri este irelevant dacă aceste afilieri nu se regăsesc în modificările actului constitutiv (Statutului) și nu sunt îndeplinite cerințele legale cu privire la înscriere de noi membri prin cererea înaintată judecătoriei. Drept dovadă, Judecătoria Sectorului 2 a aprobat în 2004 doar ceea ce i s-a solicitat: “Ia act de modificările intervenite la Statutul Asociației Municipale de Fotbal București, conform procesului verbal al Adunării Generale Ordinare din 01.09.2004 autentificat sub nr.1158/14.09.2004 de BNP Iuliana Teiușeanu Popa, privind și noua componență a Biroului Executiv al Asociației.”
În mod evident, mai ales acum prin prisma RIL nr.19/2023, instanța de la Judecătoria Sectorul 2 a tratat cu superficialitate cererea de înregistrare a modificărilor actului constitutiv, deoarece persoanele care au participat la Adunarea Generală a AMFB nu aveau calitatea de membru al AMFB și, prin urmare, nu aveau dreptul să voteze modificarea Statutului. Practic, instanța și-a neglijat obligațiile stabilite prin lege și a tolerat o situație care s-a cronicizat și perpetuat până azi, respectiv AMFB se află în stare de dizolvare de drept (capăt de cerere asupra căruia instanța de fond nu s-a pronunțat).
Apoi, instanța a căutat alt nod în papură pentru a menține dosarul pe rol: “La interpelarea instanței dacă a depus extrasul cu privire la Asociația Municipală de Fotbal București, apelanta-petentă, prin președinte, arată că da și că a fost depus la dosarul de fond, odată cu cererea de chemare în judecată.
Tribunalul învederează că nu a regăsit acest extras la dosarul cauzei, cu privire la Asociația Municipală de Fotbal București, ci l-a regăsit doar pe cel care se referă la apelanta-petentă.”
În acest moment, instanța ar fi trebuit să sesizeze Procuratura pentru sustragerea de înscrisuri de la un dosar aflat pe rolul Tribunalului București, deoarece acel extras a fost depus ca probă chiar în prima ședință de judecată pe fond, așa cum reiese din Încheierea din data de 13.02.2023. Tot din aceeași Încheiere reiese că dosarul persoanei juridice a fost conexat dosarului de dizolvare, tot de la primul termen!
Cu alte cuvinte, instanța a repus pe rol dosarul pentru că a fost furată din acesta o proba esențială, care făcea dovada că AMFB nu are membri! Și nu e prima dată când se umblă în dosare la Tribunalul București. În dosarul Rapidului privind marca, proba prin care se făcea dovada tardivității apelului, respectiv modificarea datei unei cereri de copiere a dosarului, prin falsificarea lunii, 4 devenind prin suprascriere 5.
Coluziunea între AMFB, Judecătoria Sectorului 6 și instanța Tribunalului București a devenit evidentă în momentul în care, după repunerea dosarului pe rol, AMFB a înaintat prima sa cerere de înscriere de membri în 32 de ani(!), iar Judecătoria Sectorului 6 a admis-o fără ezitare, ignorând atribuțiile prevăzute de lege privind controlul de legalitate, dar și dispozițiile RIL nr.19/2023 obligatorii pentru toate instanțele din România! Această cerere reprezintă o recunoaștere clară a faptului că AMFB nu are membri, conform legii și se află în stare de dizolvare de drept!
Planul conspiratorilor a fost simplu, transparent și foarte prost! În mod evident, pe repede înainte, instanța a comunicat încheierea la două zile de la pronunțare, cu speranța că aceasta nu va fi apelată în termen de 5 zile și va rămâne definitivă, ceea ce ar fi echivalat cu înscrierea în registrul special a “erorilor materiale”, pe care AMFB urma să le invoce la termenul de mâine din dosarul dizolvării.
Aici trebuie precizat faptul că, în mod logico-juridic, aceste modificări nu ar fi putut produce efecte retroactiv, însă completul format din judecătorii Bănică și Ulariu ar fi trecut peste el precum un T-90M rusesc peste Ucraina, dar și peste cel de-al doilea aspect important al dosarului: Statutul AMFB este, în continuare, lovit de nulitate absolută!
Din păcate pentru această cabală jegoasă, Rapid și Progresul au făcut apel pe data de 27 mai, ceea ce înseamnă că Încheierea pronunțată în dosarul 7577/303/2024 nu este definitivă și modificările nu pot fi înscrise în registru până la soluționarea apelurilor. Totuși, Judecătoria Sectorului 6 și Registrul Național ținut de Ministerul Justiției au avut nevoie de trei zile (!) pentru a se pune de acord cu privire la cum să arate extrasul de registru al AMFB. Trei zile nu a funcționat nici calculator, nici imprimantă, nici baza de date. S-au chinuit, s-au răsucit, dar au considerat, în final, că nu este sănătos să riște un pariu pe mârțoaga moartă!
Astfel, mâine extrasele din registre cu privire la AMFB vor fi identice cu cele depuse de Rapid la primul termen, extras furat de tâlhari necunoscuți din dosar. Să ne înțelegem, tâlhari în robe, pentru că nu a intrat nimeni pe geam în arhiva Tribunalului pentru acel extras de registru. Așadar, situația se prezintă identic, cu momentul primei rămâneri în pronunțare, respectiv 07.03.2024.
În mod normal, momentul celei de a doua rămâneri în pronunțare se va produce mâine, 06.06.2024 și soluția nu poate fi decât dizolvarea AMFB și numirea lichidatorului judiciar! Dacă Mafia din Justiție insistă și va pune presiune în continuare pe instanța, aceasta va găsi alt motiv străin de obiectul cauzei să amâne inevitabilul! Cum se pune presiune pe o instanță? Destul de simplu! Pe ocolite sau direct o întrebare este lansată în eter: dorește sau nu dorește onorata instanță să promoveze la nivelul următor, respectiv Curtea de Apel București. Dacă ești cuminte și comiți mizeriile cerute, în câteva luni, primești în plus 7-8 mii de lei la leafă. Dacă nu, te vei pensiona de la actualul loc de muncă sau poate chiar mai rău. Exact ca în cazul Faraonului Făget! A scris o motivare super-trăsnită, o jegoșenie, pentru care, la câteva luni, a fost promovat, ce e drept în scârbă, la Înalta Curte de Casație și Justiție.
În concluzie, deoarece am văzut scenariul repetat de prea multe ori, chiar dacă logica îmi spune că instanța nu se va expune unei plângeri penale, chiar acum în mijlocului scandalului din Justiție, și va dispune dizolvarea AMFB, experiența mă îndeamnă la prudență și îmi spune că Mafia e extrem de puternică și prea puțin afectată de ceea ce se petrece la DNA și pe sticla televizorului. Pentru că, la urma urmei, pentru Mafie, Coldea, Dumbravă, Trăilă & Co nu reprezintă decât un lindic ofilit…