Fostul primar al Sectorului 1, Tudorache Daniel pe numele de inculpat, nu ne-a ascultat în ultimii trei ani și a ajuns exact acolo unde i-am profețit că va ajunge. În colimatorul DNA, după ce va fi abandonat de păpușarii Securității. Cum a pierdut funcția și semnătura, a fost imediat abandonat ca un gunoi inutil.
Din comunicatul DNA, rezultă că rechizitoriul îl vizează strict personal (pe listă mai sunt doar fosta consoartă și menajera), cu toate că Tudorache a prestat din greu pentru întreg complexul mafiot la care noi ne referim generic sub numele de Securitate.
Ca și alți predecesori, Tudorache va face câțiva ani de pușcărie, poate cu reducerea executării, cu condiția să își țină gura. Însă, Tudorache a comis un val de infracțiuni, majoritatea fiind sesizată, însă, în mod ciudat, DNA se consideră necompetentă și trimite dosarele către parchetul de sector, cu toate că vorbim de delicte ale unui înalt funcționar public, ale căror consecințe sunt extrem de grave, traduse în prejudicii de milioane de euro.
Dosarul cel mai clar, cu faptele probate la virgulă, declinat de DNA către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, a fost clasat atât de milițian, cât și de procurorul șef. Astfel, acesta a ajuns pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 pentru infirmarea soluției de clasare.
Speța este foarte simplă și faptele au fost recunoscute. Tudorache și-a folosit influența pentru ca funcționarii Primăriei să altereze un înscris oficial, cu scopul de a produce efecte juridice. Justificarea înghițită de procuror a fost că s-a comis o eroare și aceasta a fost corectată prin înlocuirea înscrisurilor după câteva săptămâni. Numai că procedura legală este de a întocmi un act adițional. Înlocuirea, modificarea, alterarea în orice fel a unui înscris oficial, chiar dacă a fost întocmit greșit, se constituie în infracțiunea prevăzută de art.320 Cod Penal.
Evident că în acest caz, atât milițianul, cât și procurorul, ca de altfel și judecătorul, știu foarte bine că infracțiunea este perfect probată, practic recunoscută, însă Tudorache nu cade singur și trage după el niște băieți simpatici. Și asta nu mai e bine pentru securiști.
În final, nu putem decât să exprimăm o curiozitate mică: ne va spune DNA zilele astea, în următorul cincinal, la ce club sportiv și-a cumpărat acțiuni fosta nevastă, paravan al lui Tuddy pentru spălarea banilor negri?
PS. Noi scriem de trei ani despre activitatea infracțională prestată de Tuddy, în timp ce marile trusturi media îl pupau și-n cur și-n pușcă pe marele primar de la 1. Evident, pe bani grei… Denise cât mai e tarifu’, fă?
Faptele au fost în 2008-2018, iar FC „R” SA a fost înființat în 2018, deci puțin probabil să fie vorba de FC R. Ori e vorba de Rapidul adevărat al lui Copos, ori de Dinamo fiind apropiat al băieților deștepți ori, cel mai probabil, de AFC Rapid, clubul lui Manoliu.
Faptele au fost comise într-adevăr anterior, însă banii rezultați din activitatea vizată puteau fi utilizați ulterior anului 2018. Probabil, mai are și acum ceva din ei, prin șorțul menajerei. Deci, se puteau achiziționa și acțiuni la FCRB. Însă, doar DNA ne poate comunica numele clubului respectiv. Nu se puteau achiziționa acțiuni la AFC Rapid, deoarece clubul este o asociație și nu are capacitatea legală să emită acțiuni. Membrii au dreptul la un singur vot și deciziile se adoptă cu majoritate, conform statutului.