Săptămâna a început cu un verdict extrem de important pronunțat de Curtea de Apel București cu privire la palmaresul echipei de fotbal Steaua București. Instanța a stabilit ceea ce era evident și ceea ce susțin de la început, de prin 1998. Palmaresul aparține entității care l-a realizat și nu este transferabil prin cesiune, indiferent de natura acestea. Mereu am susținut că palmaresul poate fi transferat doar prin divizare sau fuziune. Altă procedură nu este permisă sau prevăzută de lege în România. Judecătorilor le-au trebuit 6 ani pentru a ajunge la o concluzie ce trebuia trasă în 5 minute. Și, încă, decizia nu este definitivă, părțile având dreptul la recurs.
Pe scurt, CSA Steaua este singura deținătoare a palmaresului echipei de fotbal Steaua București, adică rezultatele obținute între 1947 și 1998, dar și cele obținute de la reînființarea secției de fotbal.
Chiar dacă au participat în competiții sub denumirea de Steaua, cu sau fără permisiunea CSA Steaua, palmaresul AFC Steaua (1998 – 2003) și palmaresul FCSB (2003-2017) nu au legătură cu palmaresul echipei de fotbal Steaua București, nu au făcut și nu vor face parte din acesta. Destul de limpede!
Chiar dacă pentru lămurirea fiecărui caz în parte este necesară o acțiune în instanță, totuși, decizia face lumină și în celelalte nebuloase ale fotbalului românesc.
Spre exemplu, Rapid București. Aplicând același raționament logico-juridic, rezultă că Asociația Fotbal Club Rapid București deține palmaresul Fotbal Club Rapid București realizat, la nivel de seniori, de la înființare și până în anul 2006, precum și pe cel dintre anii 2016, când s-a reînscris în competiții și până în prezent. Palmaresul realizat de SC Fotbal Club Rapid SA între anii 2006 și 2016 îi aparține și nu are legătură cu palmaresul Fotbal Club Rapid București, iar palmaresul realizat de SC Fotbal Club R(esuscitatul) SA între anii 2018 și până în prezent are cu atât mai puțină legătură cu palmaresul Fotbal Club Rapid București și e singurul care îi aparține.
Putem să dăm în continuare exemple precum Dinamo, CFR Cluj, Farul, Universitatea Cluj, practic pentru toate echipele de fotbal din România. Algoritmul pentru stabilirea palmaresului real pentru fiecare dintre aceste este foarte simplu și rezolvă orice dilemă în această privință în câteva minute.
Cine se face că nu înțelege fie e prost, fie e frustrat, fie e ticălos! Altă variantă nu există!
Când decizia va rămâne definitivă, chiar și structurile mafiote FIFA, UEFA, FRF vor trebui să o respecte și să o pună în aplicare.