Primăria Capitalei a anunțat că lucrările de construcție la noul patinoar Mihai Flamaropol au demarat la începutul lunii martie.
Vechea arenă sportivă, construită în anul 1952, a fost demolată anul trecut și până acum au fost obținute avizele și autorizația de construcție. În acest moment se efectuează lucrările de excavație.
Prin Hotărâre de Guvern, în anul 2013, terenul și imobilele aferente au fost trecute din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în cea a Municipiului București.
Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, pare hotărâtă să finalizeze acest proiect în mai puțin de doi ani, însă intențiile bune nu au avut de multe ori susținere în realitate, mai ales în ceea ce privește investițiile mari în infrastructură.
„Ma bucur să pot anunța începerea lucrărilor la patinoarul Mihai Flamaropol, un obiectiv de investiții pe care atât sportivii cât și iubitorii sporturilor pe gheață îl așteaptă de mulți ani. Când am preluat mandatul de Primar General acest proiect era blocat din cauza necesității elaborării unui nou Plan Urbanistic de Detaliu. După aprobarea acestuia, anul trecut, în luna noiembrie, am obținut autorizația de construire, în ianuarie 2017 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar la această dată se execută lucrările de excavație.
Am prevazut în buget suma de 33.500.000 de lei pentru acest proiect și vă asigur că, împreună cu echipa mea, voi lua toate măsurile pentru ca ritmul în care se lucrează să fie cel pe care ni-l dorim cu toții, iar lucrarea să fie finalizată la timp. În mai puțin de doi ani, loturile naționale de hochei și patinaj ale României trebuie să se poată pregăti și antrena în condiții optime, pe un patinoar nou, dotat și echipat corespunzător și implicit să poată reprezenta România pe plan internațional”, a declarat Firea.
Proiectul va fi dezvoltat pe o suprafață de aproximativ 9500mp și va avea dublă funcționalitate: patinoar și centru sportiv și de agrement.
Patinoarul va avea o capacitate de 3100 de locuri, iar în cadrul centrului sportiv și de agrement vor exista spații pentru activități complementare. Spațiile comerciale vor fi închiriate, veniturile urmând să asigure o parte a costurilor de exploatare.
Valoarea totală a contractului este de aproape 100 de milioane de lei, fără TVA, acesta fiind atribuit asocierii Astaldi-UTI.
Așteptăm vești și în ceea ce privește noua Sală Polivalentă, însă contestațiile se țin lanț, cu toate că sunt doar doi competitori pentru atribuirea contractului…