Încă din momentul în care am gândit structura site-ului am prevăzut o categorie specială dedicată bazelor sportive din București. Din păcate, până acum, aceasta a rămas goală, nu pentru că nu aș fi avut ce scrie, dar nu am dorit să pornesc pe un ton negativ. Pentru acesta sunt suficiente subiecte care așteaptă să fie atacate.
Prima oară am ajuns pe Granitul în urmă cu trei ani, pentru a asista la două meciuri de juniori. Baza se afla într-o stare deplorabilă, fiind practic o șerpărie. Suprafața de joc era aproape impracticabilă, înconjurată de tot felul de bâzdâgănii, iar vestiare erau doar de formă.
Ion Țiriac a cumpărat în urmă cu ceva timp fabrica, preluând și baza sportivă. Ca in multe alte cazuri, omul de afaceri putea să aștepte cinci ani, până ar fi putut schimba destinația terenului, pe care ar fi putut să toarne câteva vile pe malul lacului. În schimb, fostul mare tenisman a preferat să dea ceva în schimb și a refăcut din temelii baza sportivă.
La inaugurarea din iunie s-au spus despre Complexul „Ion Țiriac” destule cuvinte mari. Nu știu dacă poate fi catalogat ca ultra-modern, dar cu siguranță oferă condiții civilizate pentru practicare a sportului.
A doua oară am ajuns la Granitul în urmă cu aproape o săptămână, tot pentru un meci de juniori, un amical între Steaua și Dinamo la juniori B. Prima impresie o lasă gardul, proaspăt tencuit și vopsit. În interiorul bazei nu dăm peste leopard, ci de un teren sintetic la dimensiuni de competiție pentru fotbal, un teren de baschet (acesta mi-a plăcut cel mai mult) cu 6 panouri, trei terenuri multi-sport (mini-fotbal, handbal, tenis) și două terenuri cu nisip pentru fotbal și volei. De asemenea, a fost construit un modul administrativ, având patru vestiare cu dușuri, cabinet medical și birouri.
Toate acestea stau gratuit la dispoziția grupurilor organizate de copii, pentru meciuri, dar pot fi și închiriate pentru alte categorii de vârstă sau pentru antrenamente.
Fotografiile ilustrează cel mai bine condițiile oferite de Complexul Sportiv „Ion Țiriac”, care poate reprezenta un model pentru administrația publică locală, deoarece Capitala are nevoie de cel puțin cinci astfel de baze sportive la nivelul fiecărui sector.
Complexul Sportiv Ion Tiriac – Granitul – Images by Florin Alexandru Alboiu