Comisia de Disciplină a AMFB avea astăzi pe ordinea de zi contestația introdusă de Progresul la finalul meciului cu spartac.

Comisia de Disciplină a AMFB / Motive pe larg contestație

Încă de dimineață, de la ora 9.00, Tudor Iacov a sunat la AMFB pentru a afla ora la care se va întruni comisia. Răspunsul a fost unul evaziv, din partea lui Alexandru Manole, ba 14.00, ba 13.00. În cele din urmă, Tudor Iacov s-a deplasat la AMFB, unde, la ora 12.20, sediul era aproape pustiu și nu era picior de membru al Comisiei de Disciplină.

Însă, în jurul orei 13.00, pe site-ul AMFB este publicată lista cauzelor aflate pe rol în sedinta din 14.06.2017, ora 12:00. Unde a avut loc ședința la ora 12.00? Poate la cârciumă, în niciun caz, la ora 12.00, în sediul AMFB. Am asistat și participat la ședințe de comisie și pentru fiecare dosar aflat pe rol, chiar dacă se da amânare, tot se alocă minim 5 minute. În aceste condiții, cu 7 dosare pe rol, Comisia nu putea termina ședința înainte de ora 12.45-13.00.

În fine, e mai puțin important acest aspect. Importantă e decizia luată și motivarea. Pe scurt, Comisia a respins contestația ca neregulamentară, în baza art.26 alin.2 raportat la art.25 alin.3 lit.c) din ROAF.

Comisia nu a fost interesată de fondul contestație și a respins-o ca tardiv introdusă. Adică, a fost formulată după restituirea carnetelor de joc. Ceea ce este fals!

Imediat după încheierea partidei, Tudor Iacov s-a dus la arbitrul Andrei Chivulete pentru a formula contestația. Dacă acesta ar fi restituit carnetele de joc nu ar mai fi avut niciun rost să-l lasă să scrie o jumătate de oră la contestație. Prin simpla informare că nu mai se află în posesia carnetelor de joc.

Mai mult, arbitrul Andrei Chivulete fusese informat înainte de joc de Tudor Iacov, delegatul Progresului, că intenționează să conteste dreptul de joc al jucătorului de rezervă, cu numărul 10 din echipa adversă, Nechita Alexandru.

Nu putem crede că un arbitru de Liga 1 cu experiența lui Andrei Chivulete a uitat să rețină carnetul (licența) jucătorului Nechita. Mai mult ca sigur că l-a predat, împreună cu raportul jocului, fie observatorului, fie altui reprezentant al AMFB.

Dacă pe drumul către Comisia de Disciplină carnetul a dispărut și a ajuns în posesia celor de la spartac, AMFB are o mare problemă.

Dacă era respinsă ca neregulamentară din alt motiv (de exemplu, netaxată, nesemnată sau nesusținută) nu ar mai fi fost pomenit art.25 alin.3 lit.b).

Oricum, decizia de azi trebuie motivată și transmisă Progresului în 3 zile și nu influențează cu nimic ecuația. Rezultatul meciului dintre Progresul și spartac nu poate fi omologat decât printr-o hotărâre definitivă, conform ROAF. Progresul, după primirea motivării va introduce apel. După cu decurg lucrurile la AMFB și apelul va fi respins într-un mod la fel de penibil. Dar nici această hotărâre nu va fi definitivă, Progresul având cea de-a treia cale de atac, la Comisia de Recurs a FRF.

Până atunci, regulamentar (art.24, alin.1), Federația Română de Fotbal nu poate programa dubla de baraj dintre campioanele București și Ilfov.

O întrebare pentru AMFB… Ce credeți nebunaticilor, dacă totuși FRF își asumă măgăria pe care i-ați transmis-o și programează meciurile de baraj, Voința Crevedia va contesta sau nu dreptul de joc al lui Nechita Alexandru și Geană Florin, în condițiile în care se află în posesia mult mai multor probe decât cele prezentate de Progresul?

Și, astfel, cazul va ajunge la Comisia de Disciplină a FRF care, fiind vorba de jucători aflați din oficiu în stare de suspendare pentru substituire, nu poate refuza proba cu martori. Iar Crevedia, dacă dorește, poate merge cu cazul până la TAS!

6 COMENTARII

 1. Domnilor, înainte de a acuza pe cineva de “penibil”, verificaţi ROAF-ul, dacă nu cunoaşteţi regulamentul! Scuzaţi-mă, dar din păcate dv. sunteţi… penibili! Este bine ştiut că o contestaţie pentru DREPT DE JOC se poate face numai ÎNAINTE DE JOC, conf.art.25.3.c din ROAF, de altfel articol în baza căruia contestaţia a fost respinsă ca neregulamentară! Conf.art.26.2 ROAF, contestaţia nu poate fi luată în calcul de CCD şi respinsă ca nefondată!

   • Nu conteaza minutul in care a intrat in teren! Jucatorii sunt inscrisi in raport numai inainte de meci, spatiile goale barandu/se. Orice contestatie pentru drept de joc se face numai inainte de joc!

    • Art.25, alin.3 lit.b) din ROAF: în pauză sau după terminarea jocului, înainte de restituirea carnetelor de legitimare de către arbitru:
     dacă se contestă dreptul de joc al jucătorilor de rezervă intraţi ulterior în joc;

     Dacă sunteți membru al Comsiei de Disciplină a AJF Dâmbovița, cred că e cazul ca luni dimineață, la prima oră, să vă prezentați demisia …

  • O sesizare domnule Aldea, pe adresa Comisiei de Disciplină a AJF Dâmbovița. Echipa AS Dentaș Tărătășești nu are personalitate juridică, nu are CIS. Cum a fost trimisă, în aceste condiții, la barajul pentru promovarea în Liga 3? Pe regulament…

Comments are closed.