A mai rămas doar o săptămână până la startul Jocurilor Olimpice de la Londra, a XXX-a ediție a celei mai importante competiții sportive la nivel mondial. România va fi reprezentată la acest eveniment, ce se repetă o dată la patru ani, de 103 sportivi și speră să obțină o salbă de medalii importantă, cu mult peste ceea ce oferă, din punctul de vedere al condițiilor de pregătire, minunata noastră țară. România a lăsat însă acasă sportivi, care își câștigaseră dreptul de a merge la Londra măcar din postura de rezerve, pentru a deplasa în Anglia nu mai puțin de 58 de oficiali, ceea ce reprezintă o performanță în sine.
Noi continuăm retrospectiva evenimentelor inedite care s-au petrecut în istoria Olimpiadelor, iar episodul al treilea este dedicat celor mai ciudate nume ale sportivilor care au participat la întreceri.
Şansa de a se numi „E”
Există, printre alte curiozităţi şi ciudăţenii olimpice, nume şi prenume de sportivi care fie sunt lungi, fie sunt scurte, fie înseamnă te miri ce.
De exemplu, numele unei sportive chineze era constituit de o vocala (E), iar cel mai lung aparţinea unei atlete indience: Pilavullakandi Thekkeparambil.
Numele inseamnă totul
O tiristă chinezoaică, de origine manciuriană, are cel mai scurt nume posibil, E. Sportiva, în vârstă de 46 de ani, încă în activitate, şi-a modelat numele după cel al unui scriitor din secolul VIII, Gao E, autorul unui roman celebru în literatura ţării asiatice, „Visul camerei roşii”.
La polul opus, o fată din Indii care a ratat, pentru o sutime de secundă, bronzul la 400 de metri garduri, la JO de la Los Angeles.
Are un prenume normal, Usha, dar numele de familie pune serioase probleme: Pilavullakandi Thekkeparambil. Presa şi toţi ceilalţi, însă, au redenumit-o P.T. Iar ea chiar aşa se şi prezintă: Usha P.T.