Comisia de Disciplină a FRF dovedește cu fiecare ocazie că este un adevărat comitet de spălat morți prin hotărârile pronunțate și modul de lucru.
La meciurile din barajul pentru promovarea în Liga 3 au fost depuse câteva contestații, dintre care două cât se poate de întemeiate. Cea a Voinței Crevedia nu se numără printre acestea, deoarece conducerea a suferit o amnezie între cele două manșe și a formulat o contestație pe post de alibi, uitând motivele reale pentru care ar fi trebuit sancționată adversară. Să revenim însă la cele două contestații serioase.
Prima a fost introdusă de Mureșul Rușii Munți, privind violarea primei legi a jocului de fotbal, stabilită de IFAB, punctul 10 Porțile! La Ghimbav, arbitrul Dima a refuzat să verifice dimensiunea acestora și a dat drumul la joc, chiar dacă distanța dintre buturi era mai mică cu 2 cm și cea dintre linia porții și transversală mai mare cu 6 cm!
Cea de-a doua a fost introdusă la Borcea de CSM Dunărea Giurgiu și a vizat faptul că Asociația FC Agricola Borcea nu este o structură sportivă, deoarece nu deține CIS.
Prima supriza a celor de la SubPământ SRL-ul patronat de domnul avocat Cernat a venit prin data la care a fost programată ședința pentru analizarea dosarelor de la baraj.
Cluburile au la dispoziție 48 de ore, de la încheierea meciurilor, pentru a depune motivele pe larg și pentru a achita taxa. Disputându-se sâmbătă, în mod normal, termenul ar trebui să curgă din prima zi lucrătoare, deci taxa putând fi achitată inclusiv marți. Numai că la FRF nu e așa. Ce dacă sâmbătă și duminică nu e nimeni la casierie, nu sunt deschise băncile și oficiile poștale? Vii la Casa Fotbalului și lipești cu salivă 400 lei pe geamul biroului lui Burleanu. Oricum, chiar și în practică FRF, scadența era luni la ora 19.45 și cu prelungiri, 19.50. Crede cineva că luni, la ora 20.00, Comisia pentru Violat Fotbalul presta pe dosare? Pentru că da, ședința a avut loc luni!
Din păcate pentru ciocli, Mureșul Rușii Munți a achitat taxa luni, la ora 15.15, prin OP. Astfel, Comisia nu a putut respinge contestația ca neregulamentară și a solicitat un raport suplimentar. Probabil și omologarea stadionului de la AJF Brașov. Însă, porțile au fost măsurate la ora jocului, în prezența observatorului. Doar centralul Dima nu a vrut sau poate persoana cu care comunica telefonic. Porțile, nu numai că nu aveau dimensiunile regulamentare, dar erau și înclinate ca toți dracii, deci nici vorbă să fie perpendiculare pe sol.
Dunărea Giurgiu nu a fost la fel de norocoasă. Fie a fost convinsă să nu mai susțină contestația, fie a fost păcălită cu termenul. Oricum contestația a fost respinsă ca neregulamentară (netaxată).
După cum spuneam, contestația viza faptul că Agricola Borcea nu este o structură sportivă, deci nu poate participa în competiții sportive. Mai mult, Agricola Borcea a umblat un pic la statut, modificările fiind aprobate de Judecătoria Călărași pe data de 15 iunie 2017, cu două zile înainte de baraj.
âA fost modificată denumirea din Asociaţia Sportivă F.C. Agricola Borcea în Asociaţia Sportivă Fotbal Club Agricola Borcea, componența Consiliului Director și obiectivele. După cum se observă nu a fost modificat și scopul asociației.
Acesta îl găsim în Registrul Național ONG, așa cum a fost formulat de la înființarea în 2009: crearea, colectarea si distribuirea de continut liber într-un mod non-profit, pentru oportunitati de acces egale la cunostinte si educatie. Vede cineva legătura cu fotbalul, cu sportul? Noi nu. Probabil, nici Ministerul Tineretului și Sportului nu va sesiza legătura și nu va acorda CIS acestei asociații.
Mai săpăm un pic, nu foarte adânc, și aflăm că asociația prezidată de fostul primar Marcel Zăgărin a fost membră a FLAG Dunărea Călărășeană, o organizație care accesează fonduri prin Programul Operațional pentru Pescuit. Poate pentru FRF această experiență este necesară prinderii peștilor din Casa Fotbalului.
Oricum e clar că o structură sportivă a fost privată de promovarea în Liga 3, fiind preferată o asociație fără CIS.
Astăzi, vom afla dacă FRF preferă o altă structură fără CIS, AS Viitorul Ghimbav 2014, care are mari probleme cu ANI și finanțarea din partea primăriei. Instanța de fond a anulat contractele de finanțare pentru 2 ani și, legal, banii trebuie recuperați. Sute de mii de lei.