Lumea celor pasionați de pupatu-n cur la TV crede că Burleanu e pe cai mari după calificarea în optimile EURO 2024. Din păcate, pentru prietenul lui Coldea & Maior, masca pe care și-a creat-o în ultimii 10 ani începe să-i alunece de pe față.
Reamintim că în 2014, Burleanu a venit la FRF pe un cal alb, cel al instaurării legalității la Casa Fotbalului. A făcut ceva în acest sens timp de un deceniu? Da, a continuat să se scalde în mizeria juridică lăsată moștenire de Mircea Sandu. I-a convenit pentru că așa a putut controla șerbii care se recomandă a fi conducători de structuri sportive afiliate la FRF, fără să fie membri ai FRF. Sclavi, fără coloană vertebrală. Limacși care nu văd mai departe de următoarea firimitură aruncată de micul securist.
Numai că Justiția, chiar dacă se mișcă greu, l-a ajuns din urmă și pe junul junilor din Bacău, pe Făt-Frumos din lacrima lui Coldea. Am scris deja de RIL nr.19/2023 (AICI, AICI și AICI), decizie pronunțată în urma unei inițiative a Casei de Avocatură a Sistemului Țucă, Zbârcea și Asociații, care a supt sute de mii, dacă nu milioane de euro, de la cele mai importante federații sportive, Federația Română de Fotbal și Federația Română de Tenis. Bine, nu doar ei au supt, dar au fost principalii beneficiari. A mai supt și Doru Trăilă.
Acesta ar fi bun prieten cu decanul de la Universitatea de Drept, Răzvan Dincă, și s-ar fi ocupat cu optimizarea dosarelor în instanțe, conform gurilor rele de la Realitatea TV, respectiv gura lui Dorin Iacob. Și tind să îi dau dreptate, având în vedere faptul că decanul Răzvan Dincă l-a reprezentat pe domnul Canapele în dosarul mărcii Fotbal Club Rapid la Curtea de Apel București. Iar Decizia Faraonului Eugen Făget a fost atât de optimizată, pe principiile biblice ale “Împăratului” Solomon, încât a meritat o promovare instantanee la Înalta Curte de Casație și Justiție, ce e drept, în mare scârbă.
Având în vedere că RIL nr.19/2023 nu mai lasă loc de interpretare, Gașca Țucă și cei 40 de avocați s-a gândit că ar fi indicat să optimizeze situația juridică a FRF, după ce a eșuat lamentabil la Federația Română de Tenis. Strategia avocaților de câteva milioane de euro per proces (vreo 9 în cazul Roșia Montană, pierdut cum laudae), a fost atât de simplă, pe cât de imbecilă.
Situația FRF e extrem de gravă. Legea recunoaște ca membri doar pe cei înscriși în Registrul Federațiilor, conform RIL nr.19/2023. În extrasul de Registru al FRF apar doar 80 de membri înscriși în anul 2002 odată cu acordarea personalității juridice. Doar cei 80 pot participa la Adunările Generale ale FRF. Timp de 22 de ani, FRF nu a făcut nicio modificare cu privire la componența FRF. Astfel, toate Adunările Generale ale FRF s-au desfășurat cu încălcarea ordinii publice și sunt lovite de nulitate absolută.
Ceea ce a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție, completul de 25 de judecători, în 2023, noi susținem aici, pe SportB.ro de prin 2012, iar subsemnatul de prin 2006, atât în ProSport, cât și pe liga2.ro. Și cine mi-a citit articolele știe că așa stau lucrurile (AICI). Faptul că ÎCCJ mi-a dat dreptate nu mă încălzește cu nimic. M-ar fi încălzit dacă Mircea Sandu și, apoi, Răzvan Burleanu m-ar fi ascultat și ar fi pus lucrurile în ordinea firească. Și nu am fost singurul care a semnalat aceste aspecte juridice grave.
Tudor Iacov l-a susținut în 2014 pe Răzvan Burleanu. I s-a propus chiar o funcție importantă în cadrul FRF, dar a refuzat. A avut o singură condiție: după ce Burleanu va ajunge președinte să rezolve situația juridică a FRF. Burleanu a promis, dar a fost o promisiune mincinoasă. În aceste condiții, Progresul București a inițiat în anul 2018 acțiunea de dizolvare a FRF, însă dosarul și hotărârile judecătorești au fost optimizate la maxim de Sistem.
Revenind la subiectul prezentului, FRF a crezut că poate să își rezolve situația disperată pe șest, stabilind, în secret, o Adunare Generală extraordinară, la care a convocat fictiv cei 80 de membri din Registrul Federațiilor, recunoscând practic că toate Adunările Generale din perioada 2003-2024 s-au desfășurat cu încălcarea ordinii publice. În fapt, Burleanu a convocat doar 14 cluburi, iar la ședință au participat 13, absentă fiind LPS Galați. 12 dintre acestea sunt persoane de drept public și doar două sunt de drept privat, respectiv Dinamo Badea Teleagă și Unirea Dej. Aceste 14 cluburi au votat dezafilierea a 66 de membri și afilierea altor 264 de structuri sportive, prin modificarea Actului Constitutiv al FRF din 20.12.2001.
Adunările Generale ale FRF sunt publice, de când este fotbal în România. A știut cineva, în afara Federației și a celor 14 funcționari publici și cârciumari, că pe data de 4 aprilie 2024 a fost convocată Adunarea Generala extraordinară a FRF, cu o ordine de zi extrem de importantă, care din lipsă de cvorum s-a desfășurat cu cei 13 agarici pe data de 5 aprilie 2024? Vedeți că nu știți nimic și vă mai dați experți în fotbal și jurnalism…
Agaricii selectați de Burleanu l-au delegat pe Adrian Stângaciu să desfășoare procedura de înregistrare a modificărilor componenței FRF prin înscrierea în Registrul Federațiilor. Au crezut că merge așa, pentru că la AMFB a mers în prima fază, la Judecătoria Sectorului 6. Și știți ce e acolo că v-am povestit recent. Toți judecătorii care au fost repartizați în dosarele AMFB au fost mereu hiperoptimizați (expresia mea pentru primirea hotărârilor în plic sau pe bilețel roz e că se bagă curent de înaltă tensiune), inclusiv Președintele Judecătoriei Sectorului 6, ar trebui dezbrăcați de robă de Procurorul General al Republicii și trimiși la cules de fragi în zona deșertificată a Olteniei.
Numai că toți acești avocați și juriști angajați de FRF sunt foarte proști și slab pregătiți profesional. S-au bazat atât de mult pe optimizări încât au uitat și cum îi cheamă. În mod concret, cererea lui Stângaciu trebuie respinsă din start pentru că legea nu mai prevede de 3 ani și jumătate o procedură prin care să se facă înscrieri în Registrul Federațiilor prin modificarea Actului Constitutiv. Singura procedură prevăzută de legislația în vigoare este cea prin modificarea Statutului. Și, din acest punct de vedere, dosarul, fără nicio optimizare, este stop-joc.
Pe data de 3 iulie 2024, Tribunalul București va discuta cele trei cereri de intervenție formulate de FC RAPID BUCUREȘTI, FC PROGRESUL BUCUREȘTI ȘI PAMIRA SIBIU.
Deoarece cunosc dosarul FRF mai bine decât Departamentul Juridic al FRF și decât toate casele de avocatură care sug de la țâța FRF, consider că dosarul trebuia repartizat Secției Psihiatrie Juridică a Tribunalului București. Dacă nu există o astfel de secție, trebuie urgent înființată, deoarece Federația Română suferă de dublă personalitate juridică! Ce, nici asta nu știați?
După Revoluție, Federația Română de Fotbal a obținut personalitate juridică prin hotărârea nr.290/12.04.1991. Apoi, prin Încheierea pronunțată în dosarul 1/PJ/2002, s-a acordat o nouă personalitate juridică Federației Române de Fotbal. Asta este istoria. Nu voi intra în detaliile ce se vor discuta mâine, doar voi puncta la final subiectele fierbinți ale zilei
DUBLA PERSOANLITATE JURIDICĂ A FRF
NULITATEA ABSOLUTĂ A PERSOANEI JURIDICE FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE FOTBAL
NULITATEA DE DREPT A ACTULUI CONSTITUTIV ȘI A STATUTULUI FRF DIN 20.12.2001
NULITATEA ABSOLUTĂ A ACTULUI CONSTITUTIV ȘI A STATUTULUI FRF DIN 20.12.2001
NULITATEA DE DREPT ȘI ABSOLUTĂ A STATUTELOR ULTERIOARE, INCLUSIV A CELUI ADOPTAT ÎN ANUL 2014
Din aceste motive, Burleanu trebuie să se întoarcă repede acasă, să vorbească cu juriștii și avocații, cu securiștii și mafioții, cu magistrații și ziariștii, cu Președintele Tribunalului București, cu Marea Eminență Cenușie a Ordinului Securiștilor de Tip Nou, pentru OPTIMIZAREA FINALĂ. Fără o OPTIMIZARE TOTALĂ a instanței, FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE FOTBAL, cu tot cu cele două personalități juridice ale sale va ÎNCETA SĂ EXISTE, pentru că funcționează de 22 de ani în disprețul legii și al Constituției.
Revenim în forță!
Hai România, stat de drept!
PS. Pe 4 iulie e termen în dosarul dizolvării AMFB… S-a cerut de către instanță la Ministerul Justiției declarația de beneficiar real al AMFB !??!
Mai sunt 50 de federații sportive naționale în aceeași situație.